استاندار خراسان رضوی: ساخت قطعات خودرو یکی از مزیت های استانی است شهردار مشهد: خودرو سازان در کیفیت و قیمت رقابت کنند آغاز به کار بیست و چهارمین نمایشگاه تخصصی خودرو مشهد با حضور ۳۰ شرکت‌ رونمایی از «وویا فری» خودروی برقی دانگ فنگ در نمایشگاه خودروی مشهد+ ویدئو زیان انباشته سایپا و ایران‌خودرو ۲۲۴ هزار میلیارد تومان است بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی خودرو مشهد امروز افتتاح می‌شود (۲۸ شهریور ۱۴۰۳) خانه‌های ۲۵ متری با معیار‌های ایرانی‌اسلامی در تضاد است ترمیم دستمزد کارگران در نیمه دوم سال، قدرت معیشت و رفاه را افزایش می‌دهد فشار بورس کاهش یافت | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۸ شهریور ۱۴۰۳) مطالبه ۲۹ همت مالیات از محل کشف فرار مالیاتی | وجود ۶۰ دانه‌درشت در فرار‌های مالیاتی با کمتر از ۸۰۰ میلیون تومان این خودرو‌های خارجی را بخرید (۲۸ شهریور ۱۴۰۳) + جدول قیمت با کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان کدام خودرو‌های ایرانی را می‌توان خرید؟ (۲۸ شهریور ۱۴۰۳) + جدول قیمت تعلیق سایت‌های متخلف فروش بلیت هواپیما ادامه دارد قیمت گوشت قرمز امروز ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ + جدول عودت وجه ۹۲ میلیاردی به شاکیان واحد‌های صنفی در مشهد (۲۸ شهریور ۱۴۰۳) چه تعداد از خانوارهای ایرانی خودروی شخصی دارند؟ دلار ۴۰۰ تومان گران شد | ورود سکه به کانال ۴۴ میلیون تومان (۲۸ شهریور ۱۴۰۳) اجاره‌نشینی ۴ درصد خانوار‌های روستایی | ۲۳ درصد خانوار‌های شهری اجاره‌نشین هستند فروش یک محصول ایران‌خودرو (پیکاپ فوتون دیزلی) از امروز، ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ + جزئیات احتمال «افزایش دوبار در سال» دستمزد کارگران سایه سنگین رکود بر بازار مسکن | افزایش ۱۷ درصدی قیمت مسکن در یک سال کارگران رؤیای خرید مسکن وام‌دار با قسط ۲۰ میلیون تومانی را دارند قیمت عمده امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۸ شهریور ۱۴۰۳) | بامیه چند؟ سهم مسکن از هزینه‌های یک ایرانی تا ۲ برابر اروپاست! بررسی گزارش مرکز آمار در مورد درآمد خانوار و هزینه معیشت در خراسان رضوی | دخل آرام و خرج پرشتاب ۶۰ درصد اتلاف انرژی در نیروگاه‌های برق کشور است | وجود بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار فرصت صرفه‌جویی در حوزه مصرف انرژی
سرخط خبرها

قیمت مصوب شیر خام هنوز به کارخانجات ابلاغ نشده است

  • کد خبر: ۷۱۸۴۸
  • ۰۳ تير ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۴
قیمت مصوب شیر خام هنوز به کارخانجات ابلاغ نشده است
انجمن تولیدکنندگان شیرخام روز گذشته و قبل از ابلاغ دولت و بدون هیچ مجوزی اقدام به اعلام نرخ جدید شیرخام کرده که همین امر تنشی را در بین دامداران و کارخانجات به وجود آورده است.

به گزارش شهرآرانیوز، امیرحسین صفری درباره افزایش قیمت شیرخام افزود: انجمن تولیدکنندگان شیرخام روز گذشته و قبل از ابلاغ دولت و بدون هیچ مجوزی اقدام به اعلام نرخ جدید شیرخام کرده که همین امر تنشی را در بین دامداران و کارخانجات به وجود آورده است.

عضو انجمن فرآورده‌های لبنی ایران با بیان اینکه هرگونه تغییر نرخ در شیرخام و فرآورده‌های لبنی باید منوط به مصوبه دولت باشد، اظهار داشت: دامداران، اما به دنبال خرید شیرخام توسط کارخانجات با نرخ ۶هزار و ۴۰۰ تومان هستند.



وی با بیان اینکه افزایش نرخ شیرخام منجر به افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی و در نهایت کاهش مصرف مجدد می‌شود، گفت: چنین موضوعی منجر به عدم دریافت شیرخام می‌شود یعنی اگر کارخانجات نتوانند فرآورده‌های لبنی خود را در داخل و خارج از کشور به فروش برسانند، امکان خرید شیرخام کاهش می‌یابد که این امر نه تنها به نفع صنایع لبنی و مصرف کنندگان نیست بلکه به نفع دامداران نیز نخواهد بود.

 

صفری تصریح کرد: شیرخام و فرآورده‌های لبنی دارای تاریخ مصرف است و امکان نگهداری در انبار و سردخانه‌ها نیست؛ بنابراین هر آنچه شیرخام در کشور تولید می‌شود باید فرآوری و کالای نهایی به مصرف داخلی و در نهایت صادرات برسد.

وی با بیان اینکه صنایع لبنی افزایش قیمتی در محصولات لبنیات نداشته اند، افزود: دامداران باید صبر کنند تا قیمت مصوب شیرخام توسط ستاد تنظیم بازار یا سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اعلام شود.



عضو انجمن فرآورده‌های لبنی ایران اظهار داشت: سال گذشته قیمت هر کیلوگرم شیرخام چهار هزار و ۵۰۰ تومان تعیین و ابلاغ شد، اما در واقع کارخانجات هر کیلوگرم شیرخام را تا به امروز حدود پنج هزارتومان خریداری می‌کردند.

صفری با اشاره به رشد سالانه نرخ تورم، افزایش دستمزد کارگری، انرژی، حمل و نقل، بسته بندی و مواد اولیه تولید تصریح کرد: با توجه به پیشنهاد انجمن دامداران برای نرخ ۶ هزار و ۴۰۰ تومانی هر کیلوگرم شیرخام و افزایش دیگر هزینه‌های تولید از جمله بسته بندی، صنایع لبنی نمی‌توانند افزایش قیمتی کمتر از ۵۵ تا ۶۰ درصد داشته باشند، زیرا حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد مواد اولیه صنایع لبنی را شیرخام تشکیل می‌دهد.



عضو انجمن فرآورده‌های لبنی ایران با بیان اینکه رشد دو هزارتومانی شیرخام منطقی نیست، گفت: هر ساله انجمن دامداران در آنالیز قیمت شیرخام، قیمت را بالاتر از میزان واقعی به دولت پیشنهاد می‌دهد به طوری که این رقم متناسب با نرخ شیر خام در کشور‌های اروپایی نیست. به طور مثال قیمت هر کیلوگرم شیرخام در اروپا با یوروی ۳۰ هزارتومانی و اقتصاد آزاد ۹ هزارتومان محاسبه می‌شود که کم بودن این تفاوت قیمت می‌تواند صادرات ایران را نیز با مخاطره روبرو کند.

صفری نرخ منطقی شیرخام را ۵ هزار و ۵۰۰ تومان یعنی یک‌هزار تومان افزایش نرخ روی قیمت مصوب سال ۹۹ عنوان کرد.



وی چالش بزرگ فعلی صنعت لبنی کشور را قیمتگذاری دستوری برشمرد و افزود: قیمت دستوری از شیرخام شروع و با وجود اینکه روی سه قلم فرآورده لبنی شامل شیر، ماست و پنیر اعمال می‌شود، اما روی ۹۰ درصد محصولات لبنی همچون دوغ و پنیر خامه‌ای نیز تاثیرگذار است.

عضو انجمن فرآورده‌های لبنی ایران بهترین راهکار برای قیمت شیرخام و فرآورده‌های لبنی را عرضه و تقاضا دانست و اظهارداشت: افزایش هزینه‌های تولید و قیمت گذاری دستوری در کاهش صادرات فرآورده‌های لبنی تاثیرگذار است، زیرا تاکنون صادرات این محصولات به دلیل پایین بودن هزینه‌های تمام شده تولید یک مزیت صادراتی به شمار می‌رفت، اما اکنون با افزایش قیمت‌ها ممکن است کالای تولید ایران با دیگر کشور‌ها قابل رقابت نباشد و بازار‌های صادراتی خود را از دست بدهیم.

کاهش ۱۰ کیلوگرمی سرانه مصرف لبنیات

صفری درباره کاهش مصرف لبنیات گفت: طی سال‌های اخیر با روند افزایش قیمت شیرخام و فرآورده‌های لبنی، سرانه مصرف این محصولات حدود ۱۰ کیلوگرم کاهش یافته است که می‌تواند سلامت جامعه را با مخاطره جدی روبرو سازد و افزایش مجدد قیمت‌ها می‌تواند منجر به کاهش بیشتر مصرف شود.


بر اساس این گزارش، روز گذشته سید احمد مقدسی رییس هیات مدیره کانون انجمن صنفی گاوداران ایران نرخ هر کیلوگرم شیرخام را بدون ابلاغ ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ۶هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد.

طبق مصوبه دولت سال گذشته (۱۳۹۹) قیمت هر کیلوگرم شیرخام ۴هزار و ۵۰۰ تومان است.

براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی سال گذشته نزدیک ۱۱ میلیون تن شیرخام تولید و به شکل فرآورده‌های لبنی به بازار داخلی و صادراتی عرضه شده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->