استرداد روزانه هزار و ۸۰۰ تبعه غیرمجاز افغانستانی از دوغارون به کشورشان پرداخت بیش از ۲.۵ همت مستمری به مددجویان خراسان رضوی | حدود ۶۷ هزار نفر، مشمول دریافت کمک‌های خاص هستند یادی از «ناصر دیوان کازرونی» نماد مقاومت ایران در جنگ جهانی اول | او ارتشی یک نفره بود علیه استعمار قطره قطره خون‌هایی که دریای عشق شدند فعالیت حدود ۳ هزار عطاری در مشهد | کمتر از ۱۵۰۰ عطاری مجوز فعالیت قانونی دارند راز عجیب پیداشدن اسکلت مرد روی تخت خانه متروکه در مشهد + عکس هشدار خود مراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقتی «گریه واجب» می‌شویم! هرآنچه باید درباره روش های مصرف، نگهداری و پخت برنج بدانید | راه و رسم پلوخوری اماواگر‌های بیمه فرزند پسر بالای ۱۸ سال آغاز مرحله منطقه‌ای سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان در مشهد دفع انگل با این میوه خوشمزه! شاخص BMI | معیار دقیق سلامت یا گمراه‌کننده برای ورزشکاران؟ جست‌وجوی اسامی مصدومان انفجار بندرعباس به تفکیک مراکز درمانی با هوش مصنوعی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: سالانه ۸۰۰ نفر بر اثر سوانح کار در کشور جان خود را از دست می‌دهند دیار امام‌رضا(ع)، همدرد بندرعباس | آمادگی خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی به حادثه‌دیدگان بندر شهید رجایی صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش‌های رگباری (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ مرگ‌ومیر نوزادان در بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد مشهد، ۵۰ درصد کاهش یافت نرخ باروری کل در خراسان رضوی ۳۶ درصد کمتر از حد مطلوب است بانوی مرگ مغزی به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا چهارشنبه با احتمال رگبار باران راهکار‌های از‌بین‌بردن بوی بد عرق بدن مدیرکل آموزش‌ و‌ پرورش خراسان رضوی: مدارس خشتی و کانکسی برچیده خواهند شد | پرونده معلم خاطی مشهدی در مرحله صدور حکم + فیلم رشد ۳۰ درصدی صادرات دارو‌های ایرانی کشف حدود ۷۵ کیلوگرم طلا در مرز‌های خراسان رضوی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ویتامین‌هایی که سلامت پوستتان را تأمین می‌کنند وقوع طوفان در خراسان رضوی و ۲۰ استان دیگر طی امروز (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) درمان بیش‌فعالی، بدون نگرانی محققان هشدار دادند؛ ترکیب سیگار و ویپ، سم مهلک‌تری می‌سازد
سرخط خبرها

دوز دوم واکسن کرونا را چه مدت بعد از تزریق اول می‌توان زد؟

  • کد خبر: ۷۱۹۳۴
  • ۰۵ تير ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۷
دوز دوم واکسن کرونا را چه مدت بعد از تزریق اول می‌توان زد؟
طبق گزارش‌ها در طول دو هفته اخیر برخی از افراد بالای ۷۰ و ۸۰ ساله که برای دریافت دوز دوم واکسن کرونای خود به مراکز بهداشتی و درمانی مورد نظر مراجعه کرده‌اند، با نبود واکسن مواجه شده‌اند و همین مساله نگرانی آن‌ها را به دنبال داشته است.

حسین کرمانپور سخنگو و مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان نظام پزشکی کشور نیز علت این مشکل را بدقولی چینی ها در ارسال تعداد ۸ میلیون دوز واکسن سینوفارم اعلام کرده است.

 

اما علاوه براینکه، برنامه واکسیناسیون وزارت بهداشت طبق برنامه ریزی پیش بینی شده دچار اختلال شده، یک نگرانی نیز برای مردم ایجاد شده است، چراکه گفته می شود فاصله بین تزریق دوز اول و دوم واکسن کرونا نباید بیش از ۲۸ روز باشد و به گفته کرمانپور دوز دوم واکسن سینوفارم چینی باید تا قبل از  ۳۵ روز به گروه هدف تزریق شود.

 

مساله ای که البته فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا استان تهران نیز بدان اذعان دارد و بخشی از این اختلال در تزریق دوز دوم گروه ۷۰ سال به بالا را در نتیجه اختلال در واردات واکسن می داند.

 

دکتر علیرضا زالی با اشاره به اینکه، تقریبا بخشی از فرایند واکسیناسیون در تهران و همه استان های کشور در طول دو هفته گذشته با چالش روبرو شده است، افزود: خوشبختانه با رسیدن واکسن های وارداتی این مشکل ناهماهنگی در حال رفع شدن است،  البته باید در واردات واکسن یک مقداری هماهنگی بیشتری صورت گیرد و یک توازنی ایجاد شود.

 

منابع علمی اجازه تزریق دوز دوم واکسن را تا سه ماه داده اند

اما فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا استان تهران در خصوص برخی  اظهارنظرها در خصوص اینکه، دوز دوم واکسن باید بین ۲۸ تا ۳۵ روز تزریق شود، با بیان اینکه، این مساله زمانی در فرایند واکسن های مختلف، متغیر است، گفت: خوشبختانه فاصله گذاری برای واکسیناسیون به گونه ای است که می شود با یک بازه زمانی حتی طولانی تر دوز دوم را تزریق کرد.

 

زالی تصریح کرد: بعضی از منابع علمی حتی مجوز تزریق واکسن دوز دوم را تا سه ماه نیز صادر کرده اند.

 

وی افزود: کسانی که نوبت دوم تزریق واکسن دارند نباید دچار اضطراب شوند و به تدریج کار تامین و امور واکسن های مورد نیاز انجام خواهد شد.

 

زالی با بیان اینکه، برای واکسیناسیون گروه های مختلف در تهران دو هدف اصلی داریم، افزود: در درجه نخست تزریق دوز دوم واکسن برای گروه بالای ۷۰ سال است که تاکنون دوز اول را دریافت کرده اند و دوم نیز لکه گیری افراد بالای ۷۰ سال است که تاکنون فاز اول واکسن را دریافت نکرده اند.

 

فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا استان تهران تاکید کرد: به تدریج و بر اساس نوبت بندی و به دور از هرگونه اضطراب دوز دوم را با فواصل زمانی منظم بدون اینکه به چارچوب ایمنی بخشی و کارایی واکسن آسیب برسد در فاز دوم واکسیناسیون انجام خواهد شد.

 

واکسن ترکیبی وارداتی و داخلی برای گروه های بعدی

فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا استان تهران درخصوص اینکه از این پس از چه واکسن هایی برای گروه های مختلف استفاده خواهد شد نیز اظهار کرد: قرار است برای افراد جدید در گروه های سنی مختلف نیز به صورت مشترک و ترکیبی از واکسن وارداتی و همچنین واکسن ساخت داخل استفاده شود.

 

زالی با اشاره به مشکلاتی که برای تامین واکسن دوز دوم پیش آمده نیز اظهار کرد: این مساله مربوط به همه استان های کشور از جمله تهران است و باعث منقطع شدن فرایند واکسیناسیون دوز دوم شده است.

 

وی با تاکید براینکه، واکسن های وارداتی در شرف ورود به کشور است، تصریح کرد: طی یکی دو روز آینده  قرار است کسری واکسن دوز دوم وارد کشور شد و در شرایط فعلی سیاست ما واکسیناسیون فاز دوم بالای ۷۰ سال است و بخش بعدی نیز شامل کسانی است که از واکسیناسیون عقب مانده اند.

 

هفته آتی واکسن پاستور مجوز مصرف اضطراری خواهد گرفت

زالی با بیان اینکه، مجوز واکسن کووایران برکت برای استفاده عمومی توسط وزارت بهداشت و کمیته ایمنی واکسیناسیون در هفته گذشته صادر شده است، تصریح کرد: البته در همین یکی دو روز آینده واکسن پاستور نیز مجوز اضطراری دریافت خواهد کرد.

 

فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا استان تهران تاکید کرد: البته در حال حاضر در همه جای دنیا در حال حاضر برای واکسن ها صرفا با مجوز اضطراری دستور مصرف داده می شود و خوشبختانه  سه واکسن دیگر نیز در فازهای اولیه موفقیت آمیز بوده اند.

 

وی درخصوص زمان ورود واکسن ایرانی به چرخه واکسیناسیون در کشور نیز با بیان اینکه، در حال حاضر شش پلتفرم وجود دارد و در مجموع ۱۸ کار تولید داخل با ظرفیت های منابع درون زا در حوزه واکسن در حال انجام است، افزود: حدود پنج  پلتفرم از این تعداد موفق تر و مقدم تر نسبت به سایر واکسن ها هستند.

 

زالی ادامه داد: واکسن های موفق چرخه تولید ما یکی واکسن کوو برکت است که فاز سوم آن همزمان شروع شده است و دیگری واکسن پاستور است که همزمان تست آن در کوبا روی ۴۴ هزار شهروند کوبایی و همچنین روی ۲۴ هزار نفر از کشورمان تست شده است.

 

گروه بعدی واکسیناسیون ۶۰ تا ۶۵ سال خواهد بود

زالی همچنین در پاسخ به اینکه، چه زمانی واکسیناسیون برای گروه سنی بعدی اعلام خواهد شد نیز اظهار کرد: این برعهده وزارت بهداشت خواهد بود، اما قرار شد تا زمانی که کار واکسیناسیون گروه بالای ۷۰ سال از نظر شاخص های مورد  نظر در تمام استان ها به به سرانجام نرسیده است،  از دعوت گروه سنی بعدی برای جلوگیری از ازدحام جمعیت ممانعت شود، اما به طور طبیعی گروه بعدی ۶۰ تا ۶۵ سال خواهد بود.

 

فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا استان تهران در ادامه درخصوص رنگ بندی کرونایی استان تهران نیز با بیان اینکه، در شرایط فعلی استان تهران در وضعیت نارنجی قرار دارد، تصریح کرد: شهر قدس، ملارد و بهارستان در شرایط زرد قرار دارند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->