ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ اعلام تخصیص ۵۳/۵ درصدی بودجه عمرانی خراسانرضوی مربوطبه سال ۹۹ کافی بود تا رئیس شورای برنامهریزی استان بنای گلهمندی از مدیران استان را برپا کند. محمدصادق معتمدیان روز گذشته در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان گفت: اینکه به ماه چهارم سال رسیدهایم و هنوز نتوانستهایم اعتبارات سال گذشته را جذب کنیم، هیچ دلیلی بهجز مشکل مدیریتی ندارد.
از دست دادن یک ریال بودجه استانی آن هم در شرایط کنونی، ظلم به مردم است و درصورتیکه مدیران روند کاری خود را تغییر ندهند، نام دستگاههای ناکارآمدی که نتوانند جذب اعتبار کنند را به رسانهها اعلام خواهیم کرد. «لطفا جوگیر نشوید؛ بودجه موردنیاز تکمیل پروژههای نیمهتمام استان به اندازه ۴۰ سال بودجه استان است.» این جمله دیگری از استاندار خراسانرضوی خطاب به مدیران استان در تاکید بر آغاز نکردن پروژههای جدید بود.
معتمدیان ادامه داد: لطفا پروژههایی را که زخمی کردهاید، ادامه بدهید. اکنون ۳ هزارو ۸۰۰ پروژه نیمهتمام داریم که طبق برآورد، به ۴۰هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل آنها نیاز است. یکی از پیشنهادهای وی در این نشست، برگزاری جلسات توجیهی برای مدیران بهمنظور آموزش ظرفیتهای قانونی بودجه ۱۴۰۰ بود که در اینباره گفت: خیلی از مدیران از ظرفیتهای قانونی بودجه اطلاع ندارند، درحالیکه دانستن آن برای درخواست و مطالبه منابع، ضروری است.
استاندار خراسانرضوی با تاکید بر اینکه عملکرد مدیران نباید حالت پیمانکاری داشته باشد، گفت: مدیر باید هنر خلق یا جذب منابع را نیز داشته باشد که یکی از آنها جذب منابع ملی است. بخش دیگری که میتوان از آن استفاده کرد، ظرفیت قانونی ماده ۵۶ است که در این راستا ما مجوز هزارو ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای دو فصل راهها و آبوفاضلاب را دریافت کردهایم، اما متاسفانه در شرایطی که با مشکل آبرسانی در روستاها و مشکل فاضلاب در شهرها مواجهیم، در بخش آب و فاضلاب کوتاهی صورت گرفته است. این آخرین اخطار به مدیرانی است که در این حوزه منفعلانه کار میکنند.
سپس معتمدیان با اشاره به شعار «تولید، پشتیبانی و مانعزداییها» در سال ۱۴۰۰ گفت: اکنون در روند امور، مانعزدایی صورت نگرفته، بلکه بیشتر مانعتراشی روی داده است. مدیران باید بر روانسازی فرایندهای تولید نظارت داشته باشند. هماکنون ۶ هزار واحد تولیدی در استان وجود دارد که نیاز به مثلث و مربع ندارد، فقط باید کمک کنیم که این واحدها تعطیل نشوند و همین وضعیت موجود حفظ شود. وی به اضافه شدن دو ردیف به بودجه استان در روزهای پایانی سال گذشته اشاره کرد و افزود: با پیگیریهایی که شد، توانستیم دو ردیف یکی برای بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی و دیگری برای حاشیه شهر مشهد ایجاد کنیم که شبیه معجزه بود.
رئیس سازمان مدیریتوبرنامهریزی استان نیز در تشریح خلاصهای از وضعیت اعتبارات سال ۹۹ استان گفت: مجموع اعتبارات عمرانی استان در سال گذشته، هزارو ۴۴۰ میلیارد تومان بود که ۵۳/۵ درصد از آن تخصیص پیدا کرده است. مجموع درآمدهای استان در سال گذشته، ۵ هزارو ۶۰۰ میلیارد تومان بود که ۱۰۶ درصد از آن تحقق یافت. میزان تحقق درآمدها در حوزه مالیاتی ۱۱۰ درصد و در حوزه درآمدهای غیرمالیاتی ۷۷ درصد بوده است.
رضا جمشیدی افزود: اعتبارات هزینه استان در ابتدا ۷۵۴ میلیارد تومان بود که در انتهای سال به ۹۵۵ میلیارد تومان افزایش یافت و ۹۹/۸ درصد آن تخصیص پیدا کرد. وی درباره بودجهبندی سال ۱۴۰۰ نیز گفت: در بودجه سال ۱۴۰۰ اعتبار عمرانی استان بیش از ۱۲۰ درصد نسبتبه سال ۹۹ افزایش یافته است. همچنین درآمدهای استانی برای خراسانرضوی، ۵۲/۶ درصد و اعتبارات هزینهای ۶۲/۵ درصد رشد داشته است.
رئیس کمیسیون اصل۹۰ مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه جلسه گفت: در حوزه جاری ۲/۳ درصد و در حوزه عمرانی ۱۳ درصد منابع داریم. پیشنهاد میکنم این منابع را امتیازی برای مدیران موفق دستگاههایی که آورده بیشتری در حوزه کاری خود دارند، قرار دهیم. نصرا.. پژمانفر افزود: ما آماده هستیم که با دستگاهها بهمنظور جذب اعتبارات بیشتر همکاری کنیم و بخشی از اعتباراتی را که باید از تهران به استان منتقل شود، جذب کنیم. وی تاکید کرد: بهتر است مدیران پروژه جدیدی را شروع نکنند و پروژههای نیمهکاره زیادی را که در استان داریم، به پایان برسانند.