به گزارش شهرآرانیوز، میزان وام خودرویی که در شبکه بانکی پرداخت میشود بین ۱۵ تا ۵۰ میلیون تومان است که سود سالانه ۱۸ تا ۲۴ درصد به آن تعلق میگیرد.
البته این وام صرفا برای خرید خوروی تولید داخل و نو پرداخت میشود و مهلت بازپرداخت این وام ۳ سال در نظر گرفته شده است. در شبکه بانکی اولین شرط برای دریافت تسهیلات خودرو افتتاح حساب قرضالحسنه جاری یا پس انداز در بانک است. همچنین اولویت بانک برای اعطای تسهیلات کسانی است که بیشتر از یک سال حساب افتتاح کرده باشند و حساب بانکی پر و پیمانتری دارند.
کتهای که درباره وام خودروی بانکها وجود دارد، این است که بانکها در این زمینه سختگیری زیادی دارند و ضامن وام حتما باید کارمند رسمی یا مشتری مورد تایید بانکها باشد. در نهایت هم اینکه وام را به صورت چک نه به حساب متقاضی وام بلکه به حساب خودروساز یا یکی از نمایندگیهای خودروسازان واریز میکنند.
در این میان اما برخی اپلیکیشنهای معامله خودرو با شرایط جذابتری وامهای خود را پرداخت میکنند اما ریسک این وامها و سود آن نسبت به شبکه بانکی بیشتر است. به عنوان مثال یکی از اپلیکیشنهای خودرویی اعلام کرده که تسهیلات خود را ۴۸ ساعته پرداخت میکند و مبلغ وام آن ۵۰ درصد قیمت خودرو را پوشش میدهد و سقف آن را ۵۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته است.
این اپلیکیشن وام خودرو را برای خودروهای دست دوم مدل ۹۳ به بعد پرداخت میکند و بازپرداخت آن بین ۶ تا ۳۶ ماهه است.
یکی دیگر از اپلیکیشنهای معامله خودرو هم به شرط خرید خودرو از این اپلیکیشن اعلام کرده که تا ۵۰ درصد ارزش خودرو را به صورت وام پرداخت میکند و در ازای آن سند را به نام خریدار انتقال نمیدهد.
در شرایط پرداخت وام این اپلیکیشن آمده است که خریدار تا پایان تسویه اقساط امکان تعویض خودروی خود را با خودروی دیگر خواهد داشت! از دیگر شرایط وسوسهکننده این وام این است که تسهیلات درخواستی را در همان روز درخواست ارائه میدهند و دوره بازپرداخت آن بین ۶ تا ۱۶ ماه و با کمترین سود اعلام شده است.
یکی دیگر از اپلیکیشنهای معروف و قدیمیتر معامله خودرو هم اعلام کرده که بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان وام خودرو و آن هم ظرف ۴۸ ساعت پرداخت میکند. این اپلیکیشن هم وام خود را هم برای خودروهای کارکرده و هم نو به متقاضیان میدهد و سند خودرو را به عنوان وثیقه ضبط میکند.
با وجود این دریافت وام خارح از شبکه بانکی ریسک زیادی دارد و فعالان بازارهای مالی به متقاضیان این وامها توصیه میکنند که قبل از عقد قرارداد این نوع وامها حتما با یک مشاوره حقوقی صحبت کنند.
منبع: تجارتنیوز