پیش‌بینی هواشناسی تا فروردین ۱۴۰۵ | زمستانی کم‌برف، بهاری نرمال در راه است طرح سرشماری گونه‌های نادر حیات وحش آغاز شد عوارض مصرف گُل در نوجوانان؛ از بی انگیزگی تا آسیب‌های مغزی | زنگ خطری که  جدی گرفته نمی شود گلایه مردم از نبود پزشکان متخصص سلامت در برخی از درمانگاه های مشهد| درمانگاه های خالی از متخصص! آغاز فاز صفر اجرای برنامه پزشکی خانواده در ۴ شهرستان | هدف‌گذاری پوشش یکپارچه شهر و روستا واکسیناسیون ۶۰ هزار قلاده سگ صاحبدار علیه هاری در خراسان رضوی صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش ۱۰ درجه‌ای دما (۷ آبان ۱۴۰۴) ایران در آستانه سالمندی جمعیت و چالش بزرگ نظام بیمه‌ای صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در روز‌های آینده (۷ آبان ۱۴۰۴) چرا فشار خون در فصل سرد بالا می‌رود؟ ادعای معاون وزیر آموزش و پرورش: اجباری‌شدن پیش‌دبستانی، آمار تکرار پایه را کاهش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) | احتمال رگبار‌های پراکنده باران در برخی نقاط استان، از فردا معاون وزیر آموزش و پرورش خبر داد: افزایش شمار هنرستان‌های دخترانه عشایر | دوره‌های تربیت معلم همچنان ادامه دارد تکالیف وزارت علوم در حوزه حمایت از هوش مصنوعی مشخص شد نتایج متقاضیان رشته‌های بورسیه نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) نقش والدین در استفاده صحیح فرزندان از گوشی‌های همراه چیست؟ | نشانه‌های اعتیاد به اینترنت در نوجوانان + راهکار‌ها ۸۳۰ تن انواع فرآورده خام دامی غیربهداشتی در خراسان رضوی توقیف شد (۷ آبان ۱۴۰۴) هشدار درباره تخلفات مالی در بیمارستان‌ها | پورسانت‌گیری و درآمدهای صوری در مراکز درمانی باید متوقف شود مأموریت موفق اورژانس ۱۱۵ فریمان در تسهیل زایمان مادر باردار داخل آمبولانس (۷ آبان ۱۴۰۴) چطور یک آلرژی خطرناک در کودکان را کاهش دهیم؟ دارو‌های امپرازول و پنتوپرازول را خودسرانه مصرف نکنید کشف ۱۲ تن برنج ایرانی احتکارشده در یکی از شهرستان‌های خراسان رضوی (۷ آبان ۱۴۰۴) خودمراقبتی، کلید سالمندی سالم و پویاست معاون پلیس آگاهی فراجا: از اردیبهشت تاکنون، بیش از ۶ هزار و ۳۰۰ حساب بانکی کلاهبرداران مسدود شده است (۷ آبان ۱۴۰۴) درخواست وزیر آموزش و پرورش از اعضای مجلس برای رفع مشکلات تبدیل وضعیت معلمان جریمه ۵۹۰ میلیارد ریالی یک شرکت تجاری در مشهد + جزئیات سارق، موبایل دزدی را به کلانتری خواجه ربیع مشهد فرستاد! معاون وزیر آموزش و پرورش هشدار داد: برخورد جدی با هرگونه هنجارشکنی در مدارس غیردولتی اجرای طرح هوشمندسازی بیمارستان‌های کشور از مشهد | اسناد کاغذی بیمه سلامت حذف می‌شود
سرخط خبرها

با «دره خوراکی» در قلب جزیره هرمز آشنا شوید

  • کد خبر: ۷۳۹۸۱
  • ۰۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۹
با «دره خوراکی» در قلب جزیره هرمز آشنا شوید
اگرچه سرتاسر استان زیبای هرمزگان مملو از شگفتی است، اما باز «هرمز» همچون نگینی در پهنای این استان زیبا می‌درخشد.

مریم شیعه زاده | شهرآرانیوز؛ جزیره گردشگری هرمز بستر شگفتی‌هایی است که شبیه به آن را در کمتر جایی می‌توان پیدا کرد و اعجاب‌انگیزترین بخش آن، رنگ کوه‌ها و سواحلی است که روی آن‌ها قدم می‌گذارید.

بعد از تماشای خاک سرخ هرمز و ساحل نقره‌ای آن، شاید دوست‌داشتنی‌ترین تفریح در هرمز، راه رفتن در میان کوه‌هایی باشد که تداعی‌کننده رنگین‌کمان هستند. کوه‌هایی به رنگ‌های سبز، سفید، آبی، زرد، قهوه‌ای، قرمز، نارنجی، نقره‌ای، سیاه و... که هیچ‌وقت از تماشای آن‌ها سیر نمی‌شوید. «دره رنگین کمان» جزیره هرمز، دارای ۷۰ طیف رنگی است و علت به وجود آمدن این جاذبه کم‌نظیر طبیعی، وجود فلز‌های گوناگون در دل خاک است.

تنوع سنگ‌ها و کانی‌های دره رنگین‌کمان باعث به‌وجود آمدن بافت چند لایه‌ای شده است که هرکدام از این لایه‌ها، دارای رنگ‌آمیزی طبیعی است. مگنتیت، هماتیت و اولیژیست سه سنگ فلزی هستند که در دره رنگین‌کمان یافت می‌شوند و علت به وجود آمدن رنگ‌های زرد، سرخ، سیاه و نقره‌ای هستند و رنگ‌هایی نظیر صورتی، آبی و سفید از ترکیبات آتش‌فشانی به‌وجود آمده‌اند. داستان، اما از آنجایی جالب می‌شود که بدانید محلی‌ها از این خاک به عنوان ادویه استفاده می‌کنند. خاک جزیره هرمز خوراکی است و ادویه‌ای که از آن تهیه می‌شود گلک نام دارد.

از گلک برای طعم‌دار کردن انواع غذا‌های دریایی استفاده می‌شود و علاوه بر طعم، رنگ خوبی هم به غذا می‌دهد. علاوه بر غذا، گلک در تهیه انواع ترشی‌ها، مربا‌ها و سس‌ها نیز کاربرد دارد و محلی‌ها برای تهیه تمشی، نان خوشمزه‌ای که در استان‌های جنوبی کشورمان تهیه می‌شود؛ از گلک استفاده می‌کنند. خلاصه اینکه دره رنگین‌کمان در فرهنگ غذایی اهالی هرمز نقش مهمی ایفا می‌کند و کاربرد آن تنها در حوزه گردشگری نیست.

مراحل تبدیل این خاک به سس خوراکی هم، این‌طور است که ابتدا آن را پاک‌سازی می‌کنند و وقتی یک‌دست شد، ذره‌ای آب به آن اضافه می‌کنند و در آب غلیظ سرخ رنگی که حاصل می‌شود، کمی نمک می‌ریزند. گاهی ترکیب به دست آمده را در عدس‌پلو و میگوپلو استفاده می‌کنند و اغلب ماهی‌های تازه را به همراه پوست نارنج و سس ویژه در دبه می‌گذارند و اجازه می‌دهند تا ماهی هفته‌ها یا شاید هم ماه‌ها در این مخلوط طعم‌دار شود. از این خاک در هنر‌های سفال‌گری، رنگ‌سازی، کاشی‌سازی و سرامیک‌سازی هم استفاده می‌شود و هرمز، به واسطه همه این‌ها؛ به جزیره منحصربه‌فرد و هیجان‌انگیزی تبدیل شده است که شبیه به آن را هیچ‌کجای ایران نمی‌توان یافت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->