چالش‌های اصلی خدمات‌دهی حوزه سلامت در مشهد از زبان رئیس دانشگاه علوم پزشکی (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد: امنیت شغلی و اجتماعی پزشکان به مخاطره افتاده است خبر خوش برای کارگران مشاغل سخت و زیان آور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) ترافیک نیمه سنگین در جاده‌های شمال کشور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) مارگزیدگی سالانه ۵.۴ میلیون نفر در جهان | مارگزیدگی بیش‌از ۸ هزار ایرانی در سال ۱۴۰۳ غرق شدن مادر و دختر در استخر کشاورزی نیشابور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله ۷.۸ ریشتری روسیه را لرزاند (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه‌ علی‌اصغر(ع) خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست
سرخط خبرها

با «دره خوراکی» در قلب جزیره هرمز آشنا شوید

  • کد خبر: ۷۳۹۸۱
  • ۰۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۹
با «دره خوراکی» در قلب جزیره هرمز آشنا شوید
اگرچه سرتاسر استان زیبای هرمزگان مملو از شگفتی است، اما باز «هرمز» همچون نگینی در پهنای این استان زیبا می‌درخشد.

مریم شیعه زاده | شهرآرانیوز؛ جزیره گردشگری هرمز بستر شگفتی‌هایی است که شبیه به آن را در کمتر جایی می‌توان پیدا کرد و اعجاب‌انگیزترین بخش آن، رنگ کوه‌ها و سواحلی است که روی آن‌ها قدم می‌گذارید.

بعد از تماشای خاک سرخ هرمز و ساحل نقره‌ای آن، شاید دوست‌داشتنی‌ترین تفریح در هرمز، راه رفتن در میان کوه‌هایی باشد که تداعی‌کننده رنگین‌کمان هستند. کوه‌هایی به رنگ‌های سبز، سفید، آبی، زرد، قهوه‌ای، قرمز، نارنجی، نقره‌ای، سیاه و... که هیچ‌وقت از تماشای آن‌ها سیر نمی‌شوید. «دره رنگین کمان» جزیره هرمز، دارای ۷۰ طیف رنگی است و علت به وجود آمدن این جاذبه کم‌نظیر طبیعی، وجود فلز‌های گوناگون در دل خاک است.

تنوع سنگ‌ها و کانی‌های دره رنگین‌کمان باعث به‌وجود آمدن بافت چند لایه‌ای شده است که هرکدام از این لایه‌ها، دارای رنگ‌آمیزی طبیعی است. مگنتیت، هماتیت و اولیژیست سه سنگ فلزی هستند که در دره رنگین‌کمان یافت می‌شوند و علت به وجود آمدن رنگ‌های زرد، سرخ، سیاه و نقره‌ای هستند و رنگ‌هایی نظیر صورتی، آبی و سفید از ترکیبات آتش‌فشانی به‌وجود آمده‌اند. داستان، اما از آنجایی جالب می‌شود که بدانید محلی‌ها از این خاک به عنوان ادویه استفاده می‌کنند. خاک جزیره هرمز خوراکی است و ادویه‌ای که از آن تهیه می‌شود گلک نام دارد.

از گلک برای طعم‌دار کردن انواع غذا‌های دریایی استفاده می‌شود و علاوه بر طعم، رنگ خوبی هم به غذا می‌دهد. علاوه بر غذا، گلک در تهیه انواع ترشی‌ها، مربا‌ها و سس‌ها نیز کاربرد دارد و محلی‌ها برای تهیه تمشی، نان خوشمزه‌ای که در استان‌های جنوبی کشورمان تهیه می‌شود؛ از گلک استفاده می‌کنند. خلاصه اینکه دره رنگین‌کمان در فرهنگ غذایی اهالی هرمز نقش مهمی ایفا می‌کند و کاربرد آن تنها در حوزه گردشگری نیست.

مراحل تبدیل این خاک به سس خوراکی هم، این‌طور است که ابتدا آن را پاک‌سازی می‌کنند و وقتی یک‌دست شد، ذره‌ای آب به آن اضافه می‌کنند و در آب غلیظ سرخ رنگی که حاصل می‌شود، کمی نمک می‌ریزند. گاهی ترکیب به دست آمده را در عدس‌پلو و میگوپلو استفاده می‌کنند و اغلب ماهی‌های تازه را به همراه پوست نارنج و سس ویژه در دبه می‌گذارند و اجازه می‌دهند تا ماهی هفته‌ها یا شاید هم ماه‌ها در این مخلوط طعم‌دار شود. از این خاک در هنر‌های سفال‌گری، رنگ‌سازی، کاشی‌سازی و سرامیک‌سازی هم استفاده می‌شود و هرمز، به واسطه همه این‌ها؛ به جزیره منحصربه‌فرد و هیجان‌انگیزی تبدیل شده است که شبیه به آن را هیچ‌کجای ایران نمی‌توان یافت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->