کتاب «پستچی پهپادی» در کتابفروشی‌ها شفیعی کدکنی: تنها پاسدار فرهنگ ایرانی در یک قرن اخیر، ایرج افشار بود + فیلم فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (۱۷ و ۱۸ مهر ماه ۱۴۰۴) + خلاصه داستان و زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۴ کارگردان «پدرخوانده» اولین فیلم ایتالیایی زبانش را می سازد فراخوان جشنواره هنر‌های شهری مشهد ۱۴۰۵ منتشر شد نسرین بابایی: سریال «شغال» برای من یک تجربه عمیق انسانی بود نگاهی به قسمت جدید «اکنون» | بازگشت جنجالی مجتبی شکوری معرفی برگزیدگان جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان برد پیت و جورج کلونی با یک فیلم طنز به سینما می‌آیند تغییر رئیس سازمان سینمایی تکذیب شد «بچه مردم» برنده جایزه بهترین فیلم جشنواره کودک و نوجوان شد فتوکال مهمانان ویژه جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان | از عمو پورنگ تا سامان احتشامی محمد کاسبی در بیمارستان بستری شد + علت کتابی با آموزه‌های رهبری برای کودکان منتشر شد پژمان جمشیدی با «شاخ» به سینما می‌آید + عکس «رویای آمریکایی» آماده نمایش شد طرح بلیت نیم‌بهای «یوز» موفق عمل کرد | فروش میلیاردی در روز نخست اعتراضی سینمایی به جنگ در فیلم «ما» گریم دامبلدور در سریال «هری پاتر» لو رفت + عکس
سرخط خبرها

وقتی هنوز به ما می‌خندند!

  • کد خبر: ۷۴۸۷۱
  • ۲۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۸
وقتی هنوز به ما می‌خندند!
علی صمدی جوان-فعال حقوق معلولان

شاید شنیده‌اید که قدیمی‌ها می‌گفتند قبل از آنکه حرفی بزنید، آن را در دهانتان بچرخانید و بعد ادا کنید، مبادا سخن اشتباهی بگویید.


چندی پیش در برنامه‌ای، میهمان محترم و نام‌آشنای آن نکته‌ای گفت که می‌توانست نگوید. مجری برنامه به‌مرور روز‌های فوتبالی‌اش می‌پردازد و می‌خواهد بگوید ورزشکار بوده است و با میهمان برنامه قرابتی دارد، اما میهمان برنامه جوابی می‌دهد که هم مجری را کوچک می‌کند و هم دیگری را.


فیروز کریمی را همه می‌شناسیم و هرکسی او را با اتفاق خاصی به‌یاد می‌آورد؛ برخی او را به‌عنوان سرمربی تیم پاس که قهرمان آسیا شد، برخی او را برای جنجال‌های کنار زمین و مصاحبه‌های آتشینش، برخی با برنامه‌های گفت‌وگومحور و شوخی‌های متعددش و برخی او را به‌دلیل تمسخر جامعه معلولان می‌شناسند که این آخری به‌تازگی به مجموعه رفتار‌های عجیب سرمربی این روز‌های تراکتورسازی اضافه شده است.


قصد نداریم با جملات کلیشه‌ای و ترحم‌برانگیز به دفاع از معلولان بپردازیم که البته هرچه بگوییم هم کم است. اما آنچه معلوم است، این است که متأسفانه هنوز در جامعه ما کسانی هستند که به معلولان می‌خندند، دقیقا به‌اندازه کسانی که از معلولان می‌ترسند یا کسانی که با دیدن ما شکر خدا را بجا می‌آورند و تازه یادشان می‌افتد که سلامتی هم نعمتی است.


رسانه در پروبال‌دادن به برخی اشخاص زیاده‌روی می‌کند؛ این روزها، سامانه‌های آنلاین پخش برنامه با تولیداتی گفت‌وگومحور به سرگرم‌کردن مردم اشتغال دارند. اما در طرح و برنامه‌ریزی برخی تولیداتشان، فرهنگ دیده نمی‌شود. پرداختن غلط به معلولان، سابقه‌ای دیرپا دارد و هرچقدر هم بگوییم و بنویسیم، هنوز ابزاری برای خنداندن مردم هستیم؛ حال آنکه از هریک از آن انسان‌های خنده‌رو درباره درد‌های معلولیت بپرسی، پاسخی دریافت نمی‌کنی، چون نه درد آن را دارند و نه دغدغه‌اش را.


چون میهمان محترم آن برنامه خودشان هم اهل ورزش بودند، بد نیست به ورزش معلولان نگاهی بکنیم. شاید آقای سرمربی در دلشان آرزو می‌کردند یک‌دست و یک‌پا نمی‌داشتند، اما چندین مدال خوش‌رنگ و احترامی بین‌المللی به سبک ورزش‌کاران معلول کسب می‌کردند.


والیبال نشسته ایران ۳۰ سال است رتبه اول جهان است و در ۳ پاراالمپیک گذشته روی سکو رفته است. رکورد وزنه‌برداری سنگین‌وزن معلولان جهان متعلق به ایرانیان است، کمان‌دار معلول و بانوی ورزش‌کار ایرانی، همواره مورد تحسین و تمجید جهانیان است و هرکجا که در بازی‌های آسیایی یا المپیکی، موفق به کسب مدال یا عناوین برتر نمی‌شدیم، خیالمان از کاروان پاراآسیایی و پاراالمپیکی‌مان راحت بود که می‌روند و عنوان کسب می‌کنند و دلمان را شاد.


آقای سرمربی! این‌بار که به ذهنتان رسید با معلولان شوخی کنید، این افتخارات را مرور کنید؛ قطعا سکوت خواهید کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->