پوستر بیست‌ونهمین هفته فیلم و عکس مشهد منتشر شد برنامه صداوسیما برای دلجویی از هموطنان اهل سنت بهرام افشاری و سروش طاهری در تور آمریکای شمالی با «چه کسی جوجه‌تیغی را کشت؟» فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) + زمان پخش مدیر پخش شبکه یک صداوسیما عزل شد| اعلام جرم علیه ۸ نفر چهره ماندگار | درباره جلال‌الدین معیریان، بنیان‌گذار چهره‌پردازی کلاسیک ایران سایه مات خندوانه | نگاهی به برنامه ۱۰۰۱ و انتظارات برآورده نشده آن گفت‌وگو با استادان دانشگاه‌های مشهد به‌مناسبت روز ملی معماری پرورده آفتاب ایران | مختصری در احوال و آثار شیخ بهایی روایتی سینمایی از یک قهرمان | گفتگو با عوامل فیلم سینمایی صیاد انتشار فراخوان جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان تفلیس آغاز اکران انیمیشن رویاشهر در سینما آیا نویسندگان پرفروش آینده دنیا باید ستاره فضای مجازی باشند؟ جایزه یک عمر دستاورد موسسه فیلم آمریکا برای فرانسیس فورد کوپولا فیلم کوتاه داستانی «جای خالی» در جشنواره ایتالیایی برنامه‌های رادیو به مناسبت سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) + زمان پخش اکران سیار انیمیشن «رؤیاشهر» در شهر‌های فاقد سینما درگذشت پاپ تماشاگران «مجمع کاردینال‌ها» را چند برابر کرد
سرخط خبرها

وقتی هنوز به ما می‌خندند!

  • کد خبر: ۷۴۸۷۱
  • ۲۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۸
وقتی هنوز به ما می‌خندند!
علی صمدی جوان-فعال حقوق معلولان

شاید شنیده‌اید که قدیمی‌ها می‌گفتند قبل از آنکه حرفی بزنید، آن را در دهانتان بچرخانید و بعد ادا کنید، مبادا سخن اشتباهی بگویید.


چندی پیش در برنامه‌ای، میهمان محترم و نام‌آشنای آن نکته‌ای گفت که می‌توانست نگوید. مجری برنامه به‌مرور روز‌های فوتبالی‌اش می‌پردازد و می‌خواهد بگوید ورزشکار بوده است و با میهمان برنامه قرابتی دارد، اما میهمان برنامه جوابی می‌دهد که هم مجری را کوچک می‌کند و هم دیگری را.


فیروز کریمی را همه می‌شناسیم و هرکسی او را با اتفاق خاصی به‌یاد می‌آورد؛ برخی او را به‌عنوان سرمربی تیم پاس که قهرمان آسیا شد، برخی او را برای جنجال‌های کنار زمین و مصاحبه‌های آتشینش، برخی با برنامه‌های گفت‌وگومحور و شوخی‌های متعددش و برخی او را به‌دلیل تمسخر جامعه معلولان می‌شناسند که این آخری به‌تازگی به مجموعه رفتار‌های عجیب سرمربی این روز‌های تراکتورسازی اضافه شده است.


قصد نداریم با جملات کلیشه‌ای و ترحم‌برانگیز به دفاع از معلولان بپردازیم که البته هرچه بگوییم هم کم است. اما آنچه معلوم است، این است که متأسفانه هنوز در جامعه ما کسانی هستند که به معلولان می‌خندند، دقیقا به‌اندازه کسانی که از معلولان می‌ترسند یا کسانی که با دیدن ما شکر خدا را بجا می‌آورند و تازه یادشان می‌افتد که سلامتی هم نعمتی است.


رسانه در پروبال‌دادن به برخی اشخاص زیاده‌روی می‌کند؛ این روزها، سامانه‌های آنلاین پخش برنامه با تولیداتی گفت‌وگومحور به سرگرم‌کردن مردم اشتغال دارند. اما در طرح و برنامه‌ریزی برخی تولیداتشان، فرهنگ دیده نمی‌شود. پرداختن غلط به معلولان، سابقه‌ای دیرپا دارد و هرچقدر هم بگوییم و بنویسیم، هنوز ابزاری برای خنداندن مردم هستیم؛ حال آنکه از هریک از آن انسان‌های خنده‌رو درباره درد‌های معلولیت بپرسی، پاسخی دریافت نمی‌کنی، چون نه درد آن را دارند و نه دغدغه‌اش را.


چون میهمان محترم آن برنامه خودشان هم اهل ورزش بودند، بد نیست به ورزش معلولان نگاهی بکنیم. شاید آقای سرمربی در دلشان آرزو می‌کردند یک‌دست و یک‌پا نمی‌داشتند، اما چندین مدال خوش‌رنگ و احترامی بین‌المللی به سبک ورزش‌کاران معلول کسب می‌کردند.


والیبال نشسته ایران ۳۰ سال است رتبه اول جهان است و در ۳ پاراالمپیک گذشته روی سکو رفته است. رکورد وزنه‌برداری سنگین‌وزن معلولان جهان متعلق به ایرانیان است، کمان‌دار معلول و بانوی ورزش‌کار ایرانی، همواره مورد تحسین و تمجید جهانیان است و هرکجا که در بازی‌های آسیایی یا المپیکی، موفق به کسب مدال یا عناوین برتر نمی‌شدیم، خیالمان از کاروان پاراآسیایی و پاراالمپیکی‌مان راحت بود که می‌روند و عنوان کسب می‌کنند و دلمان را شاد.


آقای سرمربی! این‌بار که به ذهنتان رسید با معلولان شوخی کنید، این افتخارات را مرور کنید؛ قطعا سکوت خواهید کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->