اسامی جدید محصولات بهداشتی غیرمجاز اعلام شد + عکس جان باختن راننده جوان در سانحه رانندگی بلوار توس مشهد (۱۸ آبان ۱۴۰۳) کشف بیش از ۳۷ کیلوگرم مواد افیونی در شهرک سیدی مشهد (۱۸ آبان ۱۴۰۳) انفجار گاز در حسینیه ارشاد همدان (۱۸ آبان ۱۴۰۳) تصادف در صالح آباد خراسان رضوی پنج مصدوم برجای گذاشت حریق یک کارخانه در شهرک علم و فناوری مشهد (۱۷ آبان ۱۴۰۳) نزاع دسته جمعی در کاشمر یک کشته و سه مجروح برجا گذاشت (۱۷ آبان ۱۴۰۳) اصلاحیه دفترچه راهنمای ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد و دکتری سال ۱۴۰۴ منتشر شد سالمندان را ارج بنهیم که این ره که می رویم به ترکستان است درباره وعده‌های غذایی متعادل و باکیفیت | تغذیه سالم، انسان سالم و زمین سالم داروهایی که جانتان را می گیرد اهدای ۵۰ سری جهیزیه به زوج‌های دارای معلولیت در مشهد مصرف کدام مکمل‌ها به پیشگیری از سرطان کمک می‌کند؟ آزمون وکالت ۱۴۰۳ با استقبال بی‌نظیر ۸۷ هزار داوطلب برگزار شد شال‌پیچ‌های زورگیر در دام پلیس مشهد راز قتل مرد گمشده در رامسر | مقتول را کشتند و در بشکه آتش زدند ۵ روایت از  پرستارانی که  روز‌های سخت را صبورانه تحمل می‌کنند | سفیران مهر و ایثار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳) | تداوم هوای سرد تا اوایل هفته آینده رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت با یک موتور سیکلت خبر خوب وزیر علوم برای داوطلبان کنکور سراسری (۱۷ آبان ۱۴۰۳) والدین دختر رزمی‌کار که در یک باشگاه غیرمجاز در مشهد به قتل رسیده بود، از خونخواهی گذشتند + عکس خراسان رضوی در انتظار جمعه بارانی | بارش‌ها تا شنبه ادامه دارد (۱۷ آبان ۱۴۰۳) رونمایی از تولید داروی ایرانی که عمر بیماران سرطانی را افزایش می‌دهد انزوای اجتماعی برای سالمندان مبتلا به انسداد مزمن ریه عوارض مرگبار دارد سازش بیش از ۸ هزار زوج در آستانه طلاق، طی ۲۰ ماه گذشته سرماخوردگی، از رایج‌ترین بیماری‌های ویروسی است نکاتی جهت آماده‌شدن برای کولونوسکوپی آیا سیاست‌های تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور اصلاح خواهد شد؟ قول تأمین اجتماعی به بازنشستگان: حقوق آبان‌ماه بازنشستگان با متناسب‌سازی پرداخت می‌شود (۱۷ آبان ۱۴۰۳) + فیلم مهم‌ترین چالش‌ فضای مجازی در کشور نگاه ابزاری است ماجرای فرود اضطراری یک هواپیما در تبریز (۱۶ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آیا دائمی شدن همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از دور خارج می‌شود؟ (۲۸ تیر ۱۴۰۰)

  • کد خبر: ۷۴۸۷۲
  • ۲۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۲
  • ۱
آیا دائمی شدن همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از دور خارج می‌شود؟ (۲۸ تیر ۱۴۰۰)
امروز بازنشستگان تأمین اجتماعی همگی چشم دوخته‌اند تا ببینند مجلسی که ادعای انقلابی‌گری دارد با همسان‌سازی و دائمی شدن آن چه می‌کند!

به گزارش شهرآرانیوز، همیشه کارگران و بازنشستگان را به مرگ گرفته‌اند تا در نهایت به تب راضی شوند! این برخورد ناعادلانه مصادیق بسیار دارد که آخرین نمونه‌اش، نحوه تعامل مجلس با همسان‌سازی و لایحه دائمی شدن همسان‌سازی است. درحالیکه کارگران شاغل و بازنشسته مدتهاست که به بند دوم و سوم، به خصوص بند سوم لایحه دائمی شدن همسان‌سازی آنجایی که می‌گوید "سازمان تامین اجتماعی موظف است با اعتبار داخلی خود و بدون دریافت بودجه جداگانه از بیت المال همسان‌سازی را اجرا کند"، اعتراض جدی دارند و بارها از نمایندگان مجلس درخواست کرده‌اند این بند را به نفع طبقه کارگر اصلاح کنند، حالا خبرهای ریز و درشتی از نمایندگان به گوش می‌رسد که قصد دارند در مسیر تصویب لایحه دائمی شدن همسان‌سازی، همان لایحه‌ای که ایرادات بسیار هم دارد سنگ‌اندازی کنند و آن را از دستور کار خارج سازند تا تعهد مالی برای دولت بعدی ایجاد نشود!

حالا همه‌ی هم و غم بازنشستگان به جای تلاش برای اصلاح لایحه توسط نمایندگان، به سمت پافشاری بر تصویب و از دور خارج نشدن آن معطوف شده است. این همان کاری است که همیشه کرده‌اند، فرودستان را به مرگ گرفته‌اند تا به تب راضی شوند.

نمایندگانی که قبل از ۲۸ خرداد و قبل از انتخابات، بیش از ۲۰۰ نفر آن‌ها پای دائمی شدن همسان‌سازی را امضا کردند و مدام به دولت فشار می‌آوردند که باید دائمی شدن همسان‌سازی هرچه زودتر تصویب و به مجلس فرستاده شود حالا جبهه عوض کرده‌اند و نگران بار مالی دولت بعدی شده‌اند و مدام می‌گویند نمی‌توان بار افزایش حقوق بازنشستگان را بر دوش دولت انداخت و با دائمی شدن همسان‌سازی تعهد مالی ایجاد می‌شود!

 

مخالفت سریالی با بازنشستگان و همسان‌سازی

برای بازنشستگان بسیار عجیب است که چطور نمایندگان مجلس شورا که بدون تردید بایستی نمایندگان فرودست‌ترین طبقات مردم یعنی کارگران و بازنشستگان باشند، در کمتر از یک بهار و تابستان رنگ عوض کرده‌اند و ساز مخالف می‌زنند! آنها قبلاً مدافع همسان‌سازی و دائمی شدن آن بودند اما حالا به مخالفان سرسخت آن بدل شده‌اند.

 به گفته محمدعلی براتی (فعال صنفی بازنشستگان کردستان) آن نماینده‌ای که تنها از سر منافع جناحی حرف می‌زند و شعار می‌دهد، نماینده منِ بازنشسته نیست، سخنگوی یک جناح سیاسی است و اصلا عجیب نیست که با تغییر در فضای سیاسی کشور، رنگ عوض کند و ساز مخالف بزند!

روزهای گذشته، روزهای وارد آمدن فشار روحی بر بازنشستگان و رنگ عوض کردن نمایندگان مجلس بود. ابتدا در میانه تیرماه، الیاس نادران (نماینده مجلس) در یک برنامه زنده تلویزیونی در صداوسیما به تخطئه حقوق بازنشستگان پرداخت و گفت این حقوق تورم زاست و نباید همسان‌سازی دائمی شود. پشت بند آن، روزنامه کیهان در یادداشتی به امضای شریعتمداری، لایحه دائمی شدن همسان‌سازی را موجب ایجاد بارمالی و تعهد شدید برای دولت دانست و ادعا کرد این لایحه چندان عاقلانه و منطقی نیست. بازنشستگان به این اظهارات نادرست و ناعادلانه اعتراض کردند اما موجِ ساز مخالف زدن نمایندگان مجلس همینجا متوقف نشد.

بعد از نادران، نوبت به یک نماینده دیگر رسید؛ بیست و چهارم تیرماه، مهدی طغیانی (یک نماینده دیگر مجلس شورا) در گفتگو با رسانه‌ها بیان کرد: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان باید از طریق منابع خود صندوق‌های بازنشستگی و تامین اجتماعی تامین شود نه از طریق منابع ناپایدار دولت!

رمزگشایی اظهارات طغیانی، ما را به همان داده‌های یادداشت کیهان و حرف‌های نادران می‌رساند؛ وقتی این نماینده می‌گوید همسان‌سازی حقوق بازنشستگان باید از منابع داخلی خود صندوق‌ها تامین اعتبار شود و نه از طریق منابع ناپایدار دولت، معنایش این است که ما نمایندگان مجلس مخالف تصویب لایحه دائمی شدن همسان‌سازی و ایجاد تعهد برای دولت بعدی هستیم. معنایش این است که دولت قرار نیست هیچ وظیفه‌ای در قبال بازنشستگان کشور برعهده بگیرد؛ صندوق‌ها اگر پول داشتند همسان‌سازی را اجرا کنند و اگر نداشتند، بی‌خیال شوند و از صرافت آن بگذرند!

این مخالفت‌های سریالی با همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، در کنار امضای ۲۰۸ نماینده همین مجلس پای دائمی شدن همسان‌سازی قبل از ۲۸ خرداد، معنایی جز رنگ عوض کردن به دلیل تغییر فضای سیاسی کشور ندارد و اکنون این نگرانی بسیار پررنگ است که از ۵۰ نماینده مجلس شورا امضا بگیرند و دائمی شدن همسان‌سازی را از دور خارج کنند! و این اتفاق چندان دور از انتظار نیست. نمایندگانی که تا دیروز مدام داد حمایت از بازنشستگان سر می‌دادند و به دولت خرده می‌گرفتند که چرا بدهی‌های صندوق‌ها را نمی‌دهد و چرا به فکر معاش مستمری بگیران نیست، امروز فقط نگران دولت بعدی و تعهدات مالی آن هستند؛ جریان‌سازیِ مدام این روزها نیز می‌تواند پیش درآمدی باشد بر توقف کاملِ همسان سازی به دست همین نمایندگان.

 

انتقادات بازنشستگان: ما را بازی ندهید!

در روزهای اخیر، بیش از دو هزار و پانصد بازنشسته کشور با امضای طوماری خطاب به نمایندگان مجلس، خواستار تصویب هرچه سریعتر لایحه دائمی شدن همسان‌سازی شده‌اند؛ بازنشستگان و نمایندگان آن‌ها در بیاینه‌های مکرر نسبت به از دور خارج شدن همسان‌سازی اخطار داده‌اند.

برای نمونه کارگروه ۳۱ نفره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در بیانیه‌ای اعلام کرده است: «نمایندگان مجلس می‌توانند به استناد قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی ماده ۱۰۰و بند ۲ با تهیه و امضای حداقل ۵۰ نفر از نمایندگان مجلس اجازه ندهند تا این لایحه از طرف مجلس به دولت بعد محول گردد. امروز وظیفه بازنشستگان سراسر کشور است که خود را مسئول بدانیم و نماینده شهر و دیار خود را قانع کنیم تا در این مقطع حساس زمانی با اولویت دادن به لایحه و تصویب کلیات لایحه همسان‌سازی دائمی بازنشستگان قبل از اتمام کار دولت دوازهم این فرصت از دست ندهیم و گرنه در آینده باید افسوس بخوریم که چرا آرام نشستیم و دست به کار نشدیم.»

جمعی از تشکل‌های صنفی مستقل بازنشستگان نیز با انتشار بیانیه‌ای مشترک اعلام کرده‌اند اجازه نمی‌دهیم احدی با زندگی بازنشستگان بازی کند. آن‌ها نسبت به از دور خارج شدن لایحه همسان‌سازی با امضای نمایندگان مجلس هشدار داده‌اند و البته فعالان صنفی سرشناس بازنشستگان نیز بارها نسبت به عواقب این دست سوگیری‌ها موضع گرفته اند.

علی دهقان کیا (رئیس کانون بازنشستگان کارگری تهران) با بیان اینکه نمایندگان مجلس بهتر است در مقابل حقوق معیشتی بازنشستگان نایستند؛ می‌گوید: چطور ادعا می‌کنند متناسب‌سازی تورم زاست و باید متوقف شود وقتی همین الان هم دستمزد بازنشسته یک سوم خط فقر است. نمایندگان بدانند که همین امروز هم بازنشستگان از وضعیت معیشتی خود راضی نیستند و اگر قرار باشد علیه متناسب‌سازی و حقوق بازنشستگان موضعگیری شود، بازنشستگان نیز ساکت نمی‌نشینند.

معادلات را طوری کنار هم قرار داده‌اند که بازنشستگان کم درآمد که تا اندازه‌ای به احقاق حق خود امیدوار شده بودند و احساس می‌کردند می‌توانند تا حدودی وضع معیشت خود را بهبود ببخشند امروز مایوس و ناامید شده‌اند. یک بازنشسته سمنانی در ارتباط با اظهارات اخیر نمایندگان مجلس شورا و احتمال کنار گذاشته شدن دائمی شدن همسان‌سازی می‌گوید:

«گویا ما بازنشستگان را بازی داده‌اند؛ قبل از انتخابات همه جا حرف از معیشت بازنشسته و ضرورت همسان‌سازی بود؛ حالا که به زعم خودشان بازی را بُرده‌اند می‌گویند همسان‌سازی بار مالی دارد و باید متوقف شود آیا ما بازنشستگان فقط مهره‌های این بازی بوده‌ایم، مهره‌هایی در بازی شطرنج سیاستِ بزرگان؟!»

 

بازنشستگان همگی به مجلسِ انقلابی چشم دوخته‌اند!

امروز سبد معیشت در حداقلی‌ترین مقیاس و اندازه‌گیری، حدود یازده میلیون تومان است و دستمزد یک بازنشسته کارگری بعد از اجرای متناسب سازیِ دور دوم، به کمی بیشتر از ۴ میلیون تومان رسیده است. در چنین شرایطی اگر نمایندگان مجلس بخواهند تصویب دائمی شدن همسان‌سازی را به تاخیر بیاندازند یا آن را رد کنند، بزرگترین ظلم و بی‌عدالتی را در حق چند میلیون بازنشسته‌ی کم درآمد کشور روا داشته‌اند. از سوی دیگر، بازنشستگان همگی امروز چشم دوخته‌اند تا ببینند مجلسی که ادعای انقلابی‌گری دارد و به اسم محرومان بر سر کار آمده، با همسان‌سازی و دائمی شدن آن چه می‌کند!

منبع: ایلنا


اخبار ویژه بازنشسته‌ها در لینک زیر:

instagram.com/bazneshasteh.news


 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۸
0
1
آقای طغیانی نماینده محترم مجلس بعد از آقای نادران با همسانسازی بازنشستگان مخالفت سر دادند بازنشستگان محترم تعجب نکنید چون خرشان از پل گذشته و به کرسی نمایندگی نشستند ولی ما بیکار نمیشینیم حتی روزی میرسد با انتشار فیش حقوق منه بازنشسته لیسانس از بدو استخدام وسی سال خدمت با فیش حقوق همین نماینده محترم نشان خواهیم داد که چقدر حقوقمان پایمال شده تازه کلیه مطالبات ده ساله را هم خواهانیم
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->