افزایش مناطق طوفان‌خیز در کشور | تغییرات اقلیمی در ایران شدید است تلف شدن یک قلاده شیر نر بالغ در مازندران بررسی فعالیت ضدسرطانی ترکیبات جدید یک فلز کمیاب در ایران هشدار پلیس فتا به داوطلبان کنکور توضیحاتی درباره معافیت سربازی فرزندان خانواده ایثارگران ثبت‌نام مدارس غیردولتی با برگه شهریه‌های سنگین | ۱۵ درصد مدارس خراسان رضوی شهریه بالای ۴۰ میلیون دارند تأمین اجتماعی، رکن رفاه و ضرورت بازاندیشی در سه‌جانبه‌گرایی واقعی فیش حقوق تیرماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ مراقب «وبا» باشید! بهترین و بدترین غذا‌ها در شرایط آلودگی هوا نوشیدن آب تا ۶ ماهگی نوزاد ممنوع است حتی برای یک دقیقه کودک را در اتومبیل با درب بسته و شیشه‌های بالا تنها نگذارید ‌ هنوز مراکز ماده ۱۶ تعیین‌تکلیف نشده‌اند ساعت کاری معلمان مدارس غیردولتی و بیمه کامل آن‌ها از مهرماه ۱۴۰۴ اجرایی می‌شود + جزئیات اطلاعات تازه از پرونده «وحیده نیازی» و «سما جهانباز» | احتمالا در افغانستان هستند کری خوانی چند جوان در منطقه پیروزی تهران به قتل انجامید آمار نگران‌کننده از رهاسازی کودکان، سالمندان و معلولان در مشهد رتبه نخست کشوری خراسان رضوی در افزایش زایمان طبیعی شروع هدایت تحصیلی پایه نهم از ۲۶ تیرماه ۱۴۰۴ است | توصیه‌هایی به دانش‌آموزان و خانواده‌ها برای انتخاب رشته موفق آخرین مهلت دریافت کارت کنکور ۱۴۰۴، فردا (چهارشنبه، ۲۵ تیرماه) است معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت اداره‌کل تامین اجتماعی خراسان رضوی: تأمین اجتماعی نیازمند ابزار مالی برای صیانت از حقوق بیمه‌شدگان است صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی گرمای شدید (۲۴ تیر ۱۴۰۴) زلزله امیریه سمنان و حوالی گرگان را لرزاند (۲۴ تیر ۱۴۰۴) + جزئیات ۱۶.۵ میلیون دانش‌آموز در مدارس ایران| کشور به‌زودی با کاهش چشمگیر جمعیت دانش‌آموزی مواجه خواهد شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۴ تیر ۱۴۰۴) | وضعیت گرما در استان در حد هشدار صدور حکم قطعی پرونده نابینا شدن ۹ نفر در چشم‌پزشکی «نگاه» پایان ۳ ماه دوردور مجرمانه با  لندکروز در مشهد روایت عموزاده‌ها از  یک جنایت ۶ ساله در حوالی مشهد راهکارهایی که آلودگی هوا را کمتر می‌کند | وقتی آسمان هم نفس کم می‌آورد
سرخط خبرها

واکسن نانویی ایران وارد کارآزمایی بالینی می‌شود

  • کد خبر: ۷۵۰۲۷
  • ۲۹ تير ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۱
واکسن نانویی ایران وارد کارآزمایی بالینی می‌شود
دبیر ستادویژه توسعه فناوری نانو گفت: امید است تا پایان تابستان فاز اول بالینی واکسن کرونا mRNA را که با تکنولوژی نانو لیپوزیوم در حال انجام است، شروع کنیم تا ایران نیز هم سطح کشور‌های پیشرفته صاحب این مجموعه قرار گیرد.
به گزارش شهرآرانیوز، سعید سرکار در خصوص کمک شرکت‌های نانویی در دوران کرونا افزود: شرکت‌های نانویی نقش خود را در دوران شیوع کرونا در کشور از چندین منظر به خوبی ایفا کردند، در گام اول تولید محلول‌های ضد عفونی کننده نانویی به جای محلول‌های ضدعفونی کننده الکلی در کشور بود.

وی بیان کرد: محلول‌های ضدعفونی کننده تولید شده با مواد نانویی، قابلیت ضدعفونی کنندگی بسیار بالایی داشته و مضرات مواد الکلی از قبیل خشکی دست و حساسیت را ندارد.

سرکار اظهار داشت: در مقطعی که کشور با کمبود الکل برای تولید موادضدعفونی کننده مواجه شده بود، برخی از شرکت‌های نانویی موفق شدند تاییدیه‌های لازم را از وزارت بهداشت برای تولید ضدعفونی کننده‌هایی با نانو مواد از قبیل نانو نقره دریافت کنند.

وی گفت: در این راستا بیش از ۶ شرکت دانش بنیان نانو مشغول تولید محصولات ضد عفونی نانو با ظرفیت بیش از ۲۰۰ تن در روز در ایران هستند و این ظرفیت به همت این شرکت‌ها در حال تغییر است.

سرکار ادامه داد: مواد ضدعفونی کننده نانویی نیاز کشور را در آن برهه رفع کرد و مانع افزایش قیمت شد و حتی علاوه بر تامین نیاز داخل این مواد به کشور‌های پاکستان، عراق و کشور‌های همسایه صادر شده است.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو گفت: همزمان شرکت‌های نانویی در دوران کرونا روی ماسک‌های نانویی برای مقابله با کرونا نیز کار کردند. به همت چند شرکت فعال نانویی، در ماه‌های ابتدایی شروع کرونا در کشور تولید ماسک‌های نانویی، به صورت فوق العاده افزایش یافت.

وی تصریح کرد: زمانی بود که کادر درمان بسیاری از کشور‌های پیشرفته از قبیل آمریکا و انگلیس و حتی ژاپن برای محافظت از خود در کمبود و مضیقه بودند، اما ما توانستیم با همت شرکت‌های دانش بنیان ماسک نانویی ان ۹۵ را با قابلیت بالا تامین کنیم و کادر درمانی کمبود ماسک را حس نکرد و به اندازه کافی تامین شد.

سرکار ادامه داد: بعد از این فعالیت ها، دستگاه ار دی اس اس برای تشخیص کرونا به همت یک شرکت دانش بنیان نانویی در یک بازه زمانی کوتاه طراحی و ساخته شد. این دستگاه قادر به تشخیص ویروس کرونا است و توانست تایید وزارت بهداشت را اخذ کند.

وی یادآور شد: همچنین کارایی این دستگاه در کشور‌های فیلیپین، اتریش و عراق آزمایش شد و فراتر از تست پی سی آر تشخیص ویروس کرونا اعلام و تایید شده است.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با اشاره به اینکه همه دستاورد‌های فعالان نانو در دوران پاندمی کرونا نتیجه فعالیت نانویی کشور در سال‌های گذشته است، یادآور شد: گام بعدی شرکت‌های فعال نانو در دوران کرونا، تولید واکسن برای مقابله با کرونا است. در حال حاضر یک تیم بسیار قوی روی واکسن کرونا، واکسن مشابه فایزر آمریکا مبتنی بر mRNA کار می‌کنند که سیستم ارسال mRNA به داخل سلول با تکنولوژی نانو لیپوزوم در حال انجام است و حامل این واکسن نانویی است.

وی گفت: متخصصان ما توانستند ماده اولیه این واکسن را در تابستان ۱۳۹۹ تولید کنند و تست‌های حیوانی را انجام دهند. در حال حاضر تست‌های حیوانی این واکسن روی میمون در حال انجام است.

سرکار اظهار داشت: فناوری mRNA فناوری جدیدی است که جذابیت‌های قابل توجهی دارد. این فناوری اولین فناوری بود که به واسطه آن اولین کارآزمایی بالینی به خوبی طی و منجر به تولید واکسن کرونا شد.

وی با بیان اینکه شرکت آمریکایی ۴۲ روز زمان برد که این واکسن را تحویل مؤسسه ملی سلامت آمریکا (NIH) دهد و ۲۰ روز بعد از آن به اولین فرد (تست انسانی) تزریق شد، گفت: استفاده از این فناوری در دنیا جدید نیست و ۲۵سال است در موارد مختلف در حال پژوهش است. پیش از اینکه از این فناوری برای تولید واکسن در حوزه کرونا استفاده شود، محققان این شرکت دانش بنیان با این روش تحقیقات خود را روی سرطان در پیش گرفته بودند که با شروع کرونا با توجه به وجود زیر ساخت ها، از این فناوری در تولید واکسن کرونا استفاده کردند.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با تاکید بر اینکه متخصصان ما در شرکت درمان گستر رناپ با همکاری آریوژن در حال کار هستند، ادامه داد: این واکسن اکنون در مرحله تست چالش میمون قرار دارد و امید است تا پایان تابستان بتوانیم فاز اول بالینی این واکسن را شروع کنیم و ایران نیز هم سطح کشور‌های پیشرفته صاحب این مجموعه قرار گیرد.
 
 
منبع:ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->