مارگزیدگی سالانه ۵.۴ میلیون نفر در جهان | مارگزیدگی بیش‌از ۸ هزار ایرانی در سال ۱۴۰۳ غرق شدن مادر و دختر در استخر کشاورزی نیشابور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله ۷.۸ ریشتری روسیه را لرزاند (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه‌ علی‌اصغر(ع) خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان
سرخط خبرها

آیا برای زدن واکسن کرونا باید ناشتا باشیم؟ | نکات مهم تغذیه‌ای قبل از انجام واکسیناسیون

  • کد خبر: ۷۵۴۱۳
  • ۰۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۵
آیا برای زدن واکسن کرونا باید ناشتا باشیم؟ | نکات مهم تغذیه‌ای قبل از انجام واکسیناسیون
متخصص تغذیه و پژوهشگر مرکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی در خصوص نکات مهم تغذیه ای قبل از انجام واکسیناسیون علیه ویروس کرونا توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، متخصص تغذیه و پژوهشگر مرکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: افراد برای زدن واکسن کرونا نباید ناشتا باشند بلکه لازم است صبحانه ساده ای میل کنند و شب قبل از واکسیناسیون نیز غذای سبک و سالم و مواد حاوی آهن و انواع ویتامین مصرف کنند.

 

این روزها براساس برنامه زمان بندی شده گروه های سنی مختلف اقدام به تزریق واکسن کرونا می کنند. اما یکی از شایع ترین سوال های افراد، پس از نوع واکسن و میزان اثرگذاری آن، تاثیر نوع تغذیه در اثر بخشی واکسن کرونا است. از همین رو برای چرایی هرچه بیشتر این مسئله به سراغ دکتر محمد سیمیاری متخصص تغذیه و پژوهشگر مرکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی قزوین رفتیم و با وی به گفت و گو پرداختیم.

 

نکات مهم تغذیه ای قبل از انجام واکسیناسیون علیه ویروس کرونا را بفرمایید؟

یکی از مهمترین نکاتی که در زمان واکسیناسیون کرونا مطرح است؛ ناشتا نبودن افراد است. سرگیجه، حالت تهوع و افت فشار به دلیل انتقال استرس، یکی از بارزترین خصوصیات تمام واکسن ها و درمان های تهاجمی است بنابراین برای جلوگیری از بروز این مشکلات در هنگام واکسن زدن ، لازم است صبحانه یا میان وعده ساده ای مصرف شود و شب قبل از واکسیناسیون نیز غذای سبک مانند سوپ حاوی مرغ، سبزی های تازه و مواد حاوی آهن و ویتامین مانند اسفناج، جعفری، کلم بروکلی میل شود. همچنین مصرف موادی چون شیر، میوه، تخم مرغ، لقمه نان و پنیر همراه با گوجه فرنگی و خیار توصیه می شود.

 

برای کاهش استرس در حین واکسیناسیون، چه راهکاری پیشنهاد می دهید؟

استراحت تنها عامل موثر در کاهش استرس است بنابراین توصیه می شود افراد شب قبل از واکسیناسیون خواب خوب و راحتی داشته باشند و بهداشت خواب را رعایت کنند.  خواب کافی و آرام یکی از رازهای سلامت و طول عمر انسان همراه با زندگی با نشاط است و نقش مهمی در آماده سازی سیستم ایمنی بدن و تقویت آن ایفا می کند. قابل ذکر است که خواب خوب، آرام و پیوسته به دفع مواد زاید از بدن کمک می کند بنابراین از کار کردن با هرگونه دستگاه الکترونیکی همچون گوشی همراه و کامپیوتر و تماشای طولانی مدت تلویزیون از حداقل یک ساعت قبل از خواب تا حد امکان پرهیز شود چرا که این کار باعث می شود افراد بتوانند خواب راحت و عمیقی داشته باشند و بدن در آرامش کامل تا صبح استراحت کند. مصرف غذاهای ساده و سبک می تواند زمینه ساز یک خواب خوب باشد و باید سعی شود بین مصرف شام و زمان خواب حدود دو ساعت فاصله باشد و همچنین مصرف یک لیوان شیر گرم به داشتن یک خواب راحت کمک می کند.

 

قبل و بعد از واکسیناسیون کدام مواد غذایی را باید بیشتر مصرف کنیم؟

آب و مایعات فراوان، استفاده از مواد غذایی ضد التهاب، مصرف سبزیجات، میوه جات و مرکبات، مصرف منابع غذایی پروتئینی و مکمل ویتامین دی ازجمله باید های تغذیه ای به هنگام قبل  بعد از واکسن کرونا است.  تامین آب بدن به میزان کافی قبل و بعد از تزریق واکسن کووید ۱۹ بسیار مهم است. مصرف مایعات کافی، نه تنها سبب عملکرد بهتر بدن در شرایط واکسیناسیون می شود بلکه از افت فشار خون در افرادی که معمولا  ترس از آمپول و یا واکسن دارند نیز جلوگیری می کند. افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی وعروقی، فشار خون بالا یا بیماری های ریوی هستند در خصوص میزان مصرف مایعات باید با پزشک خود مشورت کنند.  همچنین رعایت طولانی مدت یک رژیم غذایی سالم، پاسخ ایمنی بدن را بهبود می بخشد و به ما کمک کند تا علاوه بر مبارزه بهتر با عفونت ها، پاسخ ایمنی قوی تری به واکسیناسیون داشته باشیم.  مصرف بیشتر غذاهای تازه و طبیعی مانند میوه ها، سبزی ها، ماهی های چرب، آجیل و مغز دانه ها به کارکرد بهتر سیستم ایمنی کمک می کند چراکه التهاب کمتری در بدن ایجاد می کند. ویتامین D تنها ویتامینی است که به مقدار لازم از منابع غذایی تامین نمی شود و براساس دستورالعمل های وزارت بهداشت، لازم است ماهانه یک عدد مکمل ۵۰ هزار واحدی برای تقویت سیستم ایمنی بدن البته به جز در مادران باردار که دوز روزانه ۱۰۰۰ واحدی دریافت می نمایند؛ مصرف شود.

 

قبل و بعد از واکسیناسیون از چه غذاهایی پرهیز کنیم؟

مصرف فست فودها، غذاهای چرب، سنگین و پرنمک و همچنین نوشیدنی های خیلی شیرین که  موجب تضعیف سیستم ایمنی می شود، پیش و پس از واکسیناسیون توصیه نمی شود البته پرهیز از این گونه مواد خوراکی را کلا توصیه نمی کنیم.  همچنین توصیه می شود؛ از مصرف روغن های نباتی جامد و نیمه جامد، روغن ها و چربی های حیوانی به دلیل تحریک و ایجاد التهاب پرهیز نمایید.

 

درخصوص راهکارهای تغذیه ای برای مقابله با برخی عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون توضیح بفرمایید؟

غالبأ عوارض ناشی از واکسن به طور معمول از ۱۲ ساعت تا کمتر از ۷ روز بعد از تزریق واکسن به طور متغیر و خفیف در بعضی افراد ممکن است رخ دهد و در موارد بسیار نادر برخی عوارض ممکن است یک ماه بعد از واکسیناسیون بروز یابد. عموما تب، کوفتگی بدن، تهوع و استفراغ، ضعف و بی حالی، اسهال یا یبوست و بی اشتهایی از عوارض پس از تزریق واکسن است.  افراد می توانند درصورتی که با تب مواجه شدند؛ با مصرف مایعات و غذاهای آبدار و همچنین مصرف میوه هایی چون موز، آلو، زرد آلو، طالبی، کیوی و پرتقال و  انواع سبزیجات نظیر اسفناج و جعفری از میزان دمای بدن خود بکاهند. برای کاهش کوفتگی و خستگی بدن نیز مصرف مصرف منابع غنی از امگا سه مانند ماهی بویژه ماهی سالمون، گردو، تخمه آفتابگردان، سبزی های برگ سبز، تخمه کدو، غلات کامل، بادام زمینی، شکلات تلخ، چای و قهوه توصیه می شود. افراد در در صورت ضعف و بیحالی پس از واکسیناسیون منابع غذایی حاوی B۱ ،B۶ و B۱۲ شامل غلات کامل، گوشت، تخم مرغ، شیر، لبنیات مصرف نمایند. همچنین شربت عسل، با کنترل قند خون در افراد دیابتیک و بیماران سرپایی، به کنترل ضعف و بی حالی کمک می کند. موز رسیده، سیب پخته شده، کته ماست، جوجه آب پز و همچنین نان تست برشته نیز در درمان اسهال ناشی از واکسن موثر هستند.  

 

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->