معرفی و نقد «در باب تسلی خاطر، آرامش در عصر ظلمت» در پردیس کتاب مشهد | رنج و تسلّی امکانی برای رشد انسان است درگذشت علی رشوند، بازیگر و تهیه‌کننده تئاتر + علت برگزیدگان جشنوارۀ فیلم عمار معرفی شدند مروری بر برخی از مستند‌هایی که درباره شهید حاج قاسم سلیمانی ساخته شده‌اند صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ روایت کردن، مهم‌ترین کار جهان است رمان «سردار ایرانی» در کتاب‌فروشی‌ها غربت موسیقی مقامی در بی‌مهری‌ها پخش فیلم تلفن زمان برای نابینایان و ناشنوایان + زمان پخش نگاهی به فیلم‌های احتمالی چهل‌وسومین جشنواره فجر در بخش اجتماعی فصل اول برنامه هزار و یک شب، ۱۰۰ قسمت است + زمان پخش درباره مجموعه متغیر منصور اثر یعقوب یادعلی | داستان‌هایی درباره تغییر فیلم توقیف‌شده مسیح پسر مریم، سریال می‌شود بهترین فیلم سال ۲۰۲۴ از نگاه انجمن منتقدین فیلم بریتانیا» (UKFCA) فیلم‌های آخر هفته تلویزیون (۱۳ و ۱۴ دی ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان حمید نعمت‌الله: یک سانس در جشنواره به فیلم قاتل و وحشی بدهید مهران مدیری با «گل یا پوچ» جدید برمی‌گردد آیین افتتاحیه پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار در مشهد برگزار شد+ویدئو پژمان جمشیدی با فیلم سینمایی روز جزیره، در راه فجر چهل و سوم
سرخط خبرها

معرفی کتاب «اخلاق؛ فصل نخست اصلاح»

  • کد خبر: ۷۶۰۱۳
  • ۰۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۸
معرفی کتاب «اخلاق؛ فصل نخست اصلاح»
اصغر زارع کهنمویی، پژوهشگر اخلاق در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی، در مجموعه «اخلاق، فصل نخست اصلاح» پرسش‌های مهمی را درباره اخلاق و جامعه ما در برابر متخصصان رشته‌های حقوق، فلسفه، جامعه‌شناسی، هنر، دین‌پژوهشی و ... قرار می‌دهد و از آن‌ها می‌خواهد درباره موانع بنیادی تحقق جامعه اخلاقی سخن بگویند.

به گزارش شهرآرانیوز - مجموعه «اخلاق، فصل نخست اصلاح» ازجمله آثاری است که در جست‌وجوی پاسخ به پرسش‌های اساسی یکی از وجوه انسانی توسعه، یعنی اخلاق است.


اصغر زارع کهنمویی، پژوهشگر اخلاق در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی، در این کتاب پرسش‌های مهمی را درباره اخلاق و جامعه ما در برابر متخصصان رشته‌های حقوق، فلسفه، جامعه‌شناسی، هنر، دین‌پژوهشی و ... قرار می‌دهد و از آن‌ها می‌خواهد درباره موانع بنیادی تحقق جامعه اخلاقی سخن بگویند. این گفتگو‌های عمیق و طولانی بر بستر مطالعات پژوهشی شکل گرفته است. تلاش محقق بر این است که عطف به تخصص هریک از صاحب‌نظران، سهم هریک از نهاد‌ها و رشته‌های علوم انسانی را در شکل‌گیری وضعیت اخلاقی جامعه آشکار کند و راه‌حل‌های پیشنهادی آن‌ها را برای حل بحران اخلاقی (اگر به بحران معتقد باشیم) یا برای ارتقای وضعیت اخلاقی (اگر به بحران یا مشکل معتقد نباشیم) جست‌وجو کند. این اثر که پس از ارزیابی‌های علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی چاپ شده، در ۵ فصل سامان یافته است:


فصل اول، تبیین جامعی از مسائل مرتبط میان نهاد اخلاق و ۲ نهاد دین و حقوق در قالب ۴ گفت‌وگوی بلند با مصطفی ملکیان، ابوالقاسم فنایی، ناصر کاتوزیان و محمد راسخ به دست می‌دهد. در فصل دوم، وضعیت اخلاقی جامعه ایرانی در گفتگو با تقی آزادارمکی، ابراهیم حاجیانی، عباس عبدی و قدیر نصری بررسی شده است. فصل سوم به نسبت اخلاق و سیاست و قدرت اختصاص دارد و شامل ۴ گفت‌وگوی عمیق با سیدعلی محمودی، محمدرضا تاجیک، سعید حجاریان و سروش دباغ است. فصل چهارم درباره اهمیت و نحوه اخلاقی‌بودن ساحت رسانه، هنر و تاریخ با کاظم معتمدنژاد، حسن نمک‌دوست، آیدین آغداشلو و سیدصادق سجادی گفتگو شده است. فصل پنجم نیز در قالب ۴ گفت‌وگوی راهبردی با محسن رنانی، بخشعلی قنبری، محمود عباسی و حسین راغفر به بررسی نسبت اخلاق با اقتصاد و نظام صنفی می‌پردازد.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->