پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) آغاز طرح تشدید نظارت بر بازار میوه و تره بار از فردا (۴ بهمن ۱۴۰۳) | با گرانفروشان برخورد قانونی می‌شود بیستمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در مشهد افتتاح شد | نوآوری و فناوری در خدمت کشاورزی+ویدئو منطقه ویژه اقتصادی معدنی مشترک با افغانستان در سنگان خواف ایجاد می‌شود زمان عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ اعلام شد سمند LX در مشهد ۳۰۰ میلیون تومان | قیمت خودرو‌های داخلی (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های خارجی در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | این خودرو‌ها را با کمتر از یک میلیارد تومان بخرید سهام عدالت متوفیان مشمول کدام سهامداران می‌شود؟ برای مبالغ بیش از ۲ برابر الگوی مصرف، قبض برق میلیونی صادر می‌شود طرح فروش و پیش ثبت نام فیدلیتی الیت بهمن موتور از امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) + جدول ویدئو | روایت رهبر انقلاب از گلایه‌های یک تولیدکننده در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت | «من شرمنده شدم!» مالیات خودرو و موتورسیکلت اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) + بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی آخرین قیمت دلار توافقی امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) چند؟ دلار حواله کاهشی شد جهش ۵۳ هزار واحدی شاخص کل | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ بهمن ۱۴۰۳) زمان خرید عرضه اولیه «شمس» مشخص شد | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد ۱.۵ میلیونی قیمت سکه در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای شهر مشهد در صحن علنی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت کامل پیمانکار و شهرداری برای اتمام فاز یک خط ۳ مترو+ویدئو واردات خودرو کارکرده با مدل ۲۰۲۰ و قبل از آن ممنوع اعلام شد طلا رکورد شکست | طلا وارد کانال ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) قطع برق امسال هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال به شیلات خراسان رضوی خسارت زد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۳ بهمن ۱۴۰۳) | قیمت بعدی بیت‌کوین چند است؟ رشد ۲۷ درصدی ترانزیت جاده‌ای در ۱۰ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ ثبت سفارش واردات خودرو‌های نو و کارکرده توسط اشخاص آغاز شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد ۴ نمونه از خصوصی‌سازی‌های موفق را معرفی کرد نرخ تورم دی ماه ۳۲ درصد شد ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزار و ۵۳۲ تومانی چقدر شد؟ (۳ بهمن ۱۴۰۳) بیشترین حقوق ماهانه در ایران را کدام افراد دریافت می‌کنند؟ جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات در مشهد اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | سیب‌زمینی کیلویی ۲۵ هزار تومان عرضه بنزین سوپر در تهران و کرج (۳ بهمن ۱۴۰۳) + مسیریابی
سرخط خبرها

گزارشی از وضعیت برگزاری کلاس‌های آموزش رانندگی و گلایه‌های شهروندان نسبت به آن

  • کد خبر: ۷۶۰۸۸
  • ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۲
گزارشی از وضعیت برگزاری کلاس‌های آموزش رانندگی و گلایه‌های شهروندان نسبت به آن
برخلاف نگاه مسئولان، شهروندان از پرداخت هزینه کامل کلاس‌های آموزش رانندگی ناراضی اند.

تکتم جاوید | شهرآرانیوز؛ زمانی در یک خانواده تنها پدر و در نهایت پسر بزرگ گواهی نامه داشتند و اغلب پسران با یادگرفتن تجربی رانندگی پشت فرمان می‌نشستند، اما حالا داشتن گواهی نامه بین نسل جوان، یکی از مهارت‌های فردی ضروری است که اگر کسی نیاموخته باشد، عجیب است. همین است که به محض ورود به هجده سالگی می‌روند سراغ پیداکردن یک آموزشگاه و نشستن پای جلسات تئوری آموزش آیین نامه و بعد هم کلاس‌های عملی. آموزشگاه‌های رانندگی، اما همچون هر مرکز آموزشی دیگر قوانینی دارند که گاه برخی را به دردسر می‌اندازد یا ناراضی می‌کند.

 

یکی از آن‌ها همین پرداخت شهریه است که همیشه عده‌ای شاکی دارد. به این دلیل که شهریه را ابتدا می‌گیرند، اما کلاس‌ها گاهی چند ماه بعد برگزار می‌شود؛ «تابستان که اوج شلوغی آموزشگاه‌های رانندگی است و همه می‌خواهند قبل از شروع کلاس‌های درس، جلسات آموزشی را بگذارند، دست کم باید یک یا دوماه منتظر باشید، اما شهریه را همان اول می‌گیرند.» سؤالی که مطرح شده این است که چرا وقتی بین ثبت نام و شروع کلاس، چند ماه فاصله‌ می‌افتد، مبلغ شهریه باید در حساب مدیریت آموزشگاه بماند؟


آن‌ها که ثبت نام کردند و کلاس نرفتند

امیرمحمد پارسال کنکور ریاضی داد. از ماه‌ها پیش بنا را بر این گذاشت که به محض اتمام کنکور در آموزشگاه رانندگی ثبت نام کند که به شروع ترم دانشگاه برخورد نکند؛ «سه روز بعد از کنکور رفتم آموزشگاهی که در بولوار وکیل آباد نزدیک خانه مان بود ثبت نام کنم، اما این قدر شلوغ بود که برای کلاس‌های عملی باید تا ۲۰ شهریور صبر می‌کردم. به همین هم راضی شدم و شهریه کامل را پرداخت کردم، اما یک ماه بعد که متوجه شدم پدرم به سرطان معده مبتلا شده است و از ترس اینکه ناقل کرونا نباشم، از خیر گواهی نامه گذشتم.»‌
می‌گوید قصد دارد تا چند وقت دیگر که شیمی درمانی پدرش تمام می‌شود و واکسن کرونا می‌زند، کلاس‌های رانندگی را شرکت کند، اما تقریبا یک سال است که پولش دست آموزشگاه بوده است و این به نظرش نباید قانونی باشد.


حسین هم که تا سی و چندسالگی بدون گواهی نامه رانندگی می‌کرده چندماه پیش برای گرفتن آن اقدام کرده است، اما او هم تأکید می‌کند که «به خاطر مشغله کاری و مشکلات زندگی، سه ماه بعد از ثبت نام و پرداختن هزینه سرکلاس آیین نامه نشستم.» نظر وی هم همین است که آموزشگاه‌ها همه شهریه را می‌گیرند و بعد کلاس‌ها را برگزار می‌کنند.
شهروند دیگری هم در پیامکی نوشته است: آموزشگاه‌های رانندگی پایه یک و دو ابتدا پول شهریه را می‌گیرند و بعد می‌گویند ۶ ماه دیگر نوبتت می‌شود. به این ترتیب نه زمان دقیق برگزاری کلاس را می‌دانیم، نه علت گرفتن شهریه کامل را. لطفا نظارت کنید.


شهریه بپردازید برای زمانی نامشخص

تماس ما با چند آموزشگاه رانندگی در مناطق مختلف سطح شهر هم گواهی صحبت‌های این شهروندان است. منشی یکی از این آموزشگاه‌ها که دختری جوان است، شرایط ثبت نام و مدارک را به سرعت توضیح می‌دهد: هزینه ثبت نام یک میلیون و ۲۰۰ هزارتومان است؛ البته فعلا کلاس‌های آیین نامه به دلیل محدودیت کرونا به مدت سه هفته برگزارنشده است.


با توضیحات او معلوم می‌شود که باید بخشی از هزینه را که بیش از نصف مبلغ است، هنگام ثبت نام پرداخت و بقیه را در شروع کلاس‌ها که اواخر شهریور یا ابتدای مهرماه برگزارخواهدشد. مبلغ شهریه در اختیار آموزشگاه می‌ماند تا زمانی که کلاس‌ها آغاز شود. البته این همه شهریه نیست؛ زیرا ۴۰ هزارتومان هزینه کتاب، ۴۸ هزارتومان معاینه چشم و ۹۷ هزارتومان هزینه صدور کارتکس را هم باید محاسبه کنیم. در نهایت در صورت مردودی از هر جلسه امتحان نیز مبلغ دیگری برعهده فرد خواهدبود.


درباره بازگشت مبلغ شهریه در صورت انصراف هم صحبت می‌کند که با محاسبات او مبالغی کسرخواهدشد. آموزشگاه دیگری را که در محدوده مرکزی شهر است، انتخاب می‌کنم و تماس می‌گیرم. این بار آقایی گوشی را برمی دارد و همان توضیحات را بیان می‌کند؛ البته مبالغ چندهزارتومانی کمتر از آموزشگاه قبل است. مسئله این است که همه چند آموزشگاه دیگر هم آماده ثبت نام شما و گرفتن مبلغ شهریه هستند، اما زمان برگزاری کلاس‌ها را اول به دلیل محدودیت کرونا و دوم شلوغی آموزشگاه به آینده‌ای نامشخص منوط می‌کنند.


تا مشخص شدن زمان برگزاری کلاس‌ها ثبت نام نکنید

گله شهروندان را از سرهنگ علیرضا رحیمی، رئیس اداره آموزش و ترافیک پلیس راهور استان، جویا می‌شویم. وی ابتدا با قانونی شمردن گرفتن شهریه در آموزشگاه‌های رانندگی تأکید می‌کند: آموزشگاه‌ها به صورت مستقل و خودمختار عمل نمی‌کنند، بلکه هر دستورکاری زیرنظر امور آموزشگاه‌های پلیس راهور خراسان رضوی است و گرفتن شهریه هم نه تنها در استان بلکه در کل کشور همین فرایند را دارد.


وی ادامه می‌دهد: البته کلاس‌ها به دلیل کرونا با تعطیلی مداوم روبه رو شدند و همین باعث شده است افراد، زمان زیادی را در صف انتظار بمانند، درحالی که پیش از شیوع کرونا کلاس‌ها با ظرفیت کامل و به شکل مشخص برگزار می‌شد. اما هزینه باید پرداخت شود؛ زیرا خدمات به هرحال با فاصله چند روز یا یک ماه ارائه خواهدشد.
سرهنگ رحیمی درپاسخ به ابهام شهروندان این نکته را هم اضافه می‌کند که هزینه‌ای که آموزشگاه دریافت می‌کند، فقط سهم خودش نیست و در بخش‌های مختلف تقسیم می‌شود. اما هر شهروندی که به این فرایند اعتراض دارد، می‌تواند تا زمان دقیق مشخص شدن برگزاری کلاس ها، ثبت نام نکند.


وی درباره زیانی که آموزشگاه‌ها در این مدت متحمل شده اند، توضیح می‌دهد: در بیش از یک سال شیوع کرونا، یا کلاس‌ها تعطیل بودند یا با ظرفیت ۵۰ تا ۶۰ درصد برگزارشدند یا استادان به کرونا مبتلا شدند و کلاس‌ها به تأخیر افتادند. این‌ها و موارد دیگر باعث شد آموزشگاه‌ها که هزینه‌های ثابتی دارند، به شدت متضرر شوند و آسیب ببینند و پرداخت شهریه کامل سود چندانی برای آنان ندارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->