شمار شهدای خبرنگار در نوار غزه به ۱۹۷ نفر از آغاز جنگ رسید گروه‌های جدید معارضان مسلح سوریه وارد دمشق شدند (۱۹ آذر ۱۴۰۳) زلزله ۷ ریشتری در ایالت کالیفرنیا آمریکا+ویدئو «محمد» محبوب ترین نام پسر در انگلیس شد ایتالیا و فرانسه پروازهای خود را به مقصد سرزمین‌های اشغالی لغو کردند افزایش شمار کشته‌شدگان سیل اسپانیا به ۱۵۸ نفر رهاشدن مارها و کروکودیل‌ها از باغ‌وحش، در پی جاری‌شدن سیل در شمال نیجریه اعمال‌قانون ۱۸۴۶ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۵۷ خودروی متخلف توقیف شدند (۷ شهریور ۱۴۰۳) وال استریت ژورنال: اسرائیل و حزب‌الله در آینده نزدیک وارد جنگی تمام عیار نخواهند شد دولت فرانسه، مریم رجوی را ممنوع‌الخروج کرد (۸ تیر ۱۴۰۳) رسانه‌های فلسطینی: تنها ایران می‌تواند در چند دقیقه معادله را عوض کند سلوان مومیکا، فرد عامل اهانت به قرآن در نروژ کشته شد (۱۴ فروردین ۱۴۰۳) معامله گران بورس رژِیم صهیونیستی از عملیات طوفان الاقصی با خبر بودند؟ دانمارک ممنوعیت قرآن سوزی را تصویب کرد مقاومت لبنان چندین پایگاه اشغالگران را هدف حمله موشکی قرار داد وزیر خارجه قطر: نابودی حماس با ادامه جنگ هرگز اتفاق نخواهد افتاد ترکیه تعدادی از اعضای پ.ک.ک. را کشت ویدئو| اثبات کذب بودن ادعای رژیم صهیونیستی درباره بیمارستان الشفاء تمام پروازهای بحرین به رژیم صهیونیستی لغو شد
سرخط خبرها

زندانیان آزاد شده طالبان فعال در میدان جنگ | فرمانده طالبان در لشکرگاه یک زندانی آزاد شده است

  • کد خبر: ۷۶۵۳۹
  • ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۹
زندانیان آزاد شده طالبان فعال در میدان جنگ | فرمانده طالبان در لشکرگاه یک زندانی آزاد شده است
روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقام‌های غربی و افغان گزارش کرد، همچنان که شبه نظامیان طالبان پیشروی به سمت شهرهای بزرگ افغانستان را در ضمن روند خارج شدن نیروهای آمریکا و ناتو ادامه می‌دهند، فرمانده این گروه که ناظر بر حمله‌اش به شهر لشکرگاه است، جزو هزاران زندانی سابق آزاد شده از سوی دولت افغانستان در سال گذشته میلادی بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خبرگزاری اسپوتنیک در این باره نوشت؛ تبادل زندانی در چارچوب توافق آمریکا با طالبان که در ۲۹ فوریه امضا شد به منظور تشویق مذاکرات بین این گروه شبه نظامی و دولت افغانستان، اجازه به برقراری آتش‌بس و همین‌طور خارج شدن نهایی سربازان آمریکا و ناتو از افغانستان رخ داد.

 

به گفته مقام‌های افغان، دولت کابل با اکراه و تنها تحت فشار واشنگتن با آزاد کردن زندانی‌های طالبان موافقت کرد. این توافق به عنوان بهترین شانس افغانستان برای پیشرفت در زمینه مذاکرات بین افغانی تحسین شد.

 

بر اساس شرایط توافق قرار بود کابل ۵۰۰۰ زندانی طالبان را آزاد کند در حالی که این گروه شبه نظامی نیز متقابلا ۱۰۰۰ زندانی خود را متشکل از عمدتا مقام‌های دولتی و نیروهای افغان آزاد کند. با این حال مذاکرات بین طالبان و دولت افغانستان هرگز پیشرفت پیدا نکرد.

 

بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اظهار کرد: تصمیم برای آزاد کردن زندانی‌ها تصمیمی متفاوت برای افغان‌ها بود. آزاد کردن زندانی‌ها اغلب یک گام چالش برانگیز اما لازم در پایان دادن به درگیری مسلحانه است.

 

فواد امان، یک سخنگوی وزارت دفاع افغانستان اظهار کرد: زندانی‌ها قبل از این اجازه آزادی پیدا کنند تعهد می‌دهند وارد درگیری با دولت افغانستان نشوند. با این حال حالا آنها باز به میدان جنگ بازگشته‌اند.

 

امان بیان کرد: این شبه نظامیان طالبان آزاد شده در هلمند نقشی بسیار مهم ایفا می‌کنند. آنها جزو سرسخت‌ترین تروریست‌های طالبان هستند.

 

مولوی طالب، از فرمانده‌های طالبان یکی از زندانی‌هایی است که با هدف پیشبرد مذاکرات صلح آزاد شد. با این حال در تحولات فعلی شاهد آن بوده‌ایم که او نقشی فعال در حمله گسترده علیه نیروهای دولت افغانستان ایفا کرده است.

 

طالب در اصل یک فرمانده نظامی بوده که بعدا به عنوان به اصطلاح معاون والی "در سایه" طالبان برای استان هلمند مطرح شد. طالب سال‌ها برای این گروه شبه نظامی خدمت کرده است. مقام‌های افغان گفتند، طالب در سال ۲۰۲۰ توسط سربازان دولتی افغانستان به هنگام تلاش برای عبور از یک ایست بازرسی در جاده‌ای در شرق هلمند شناسایی و دستگیر شد. این مقام‌ها اضافه کردند، او را به زندانی در کابل فرستادند و چند ماه بعد او آزاد شد. طالب در ضمن بازگشت سمت سابقش به جمع آوری شبه نظامیان از سراسر هلمند و استان‌های مجاور برای محاصره لشکرگاه شهرت یافت.

 

بر اساس گزارش‌ها شبه نظامیان طالبان ایستگاه رادیویی لشکرگاه را به منظور پخش تهدیدات، هشدارها و پروپاگاندای خود تصرف کرده‌اند.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->