کیفیت هوای مشهد در آستانه هشدار آلودگی (۶ تیر ۱۴۰۳) ترافیک سنگین در چهار ضلع میدان‌های فردوسی، استقلال و جهاد | اتخاذ تمهیدات ترافیکی لازم برای حضور نامزد‌ها در مشهد (۶ تیر ۱۴۰۳) شهردار مشهد: خرید ۴۷۹ اتوبوس و مینی‌بوس در دستور‌ کار است یک خیابان به وسعت غدیر | خیابان فدائیان اسلام مشهد در عید ولایت خاطره ساز شد + فیلم اطعام ۱۱ هزار نفر در بزرگ‌ترین سفره اطعام کشور در مشهد + فیلم فضا آرایی معابر منتهی به حرم مطهر و برگزاری جشنواره عید تا عید در منطقه ثامن مشهد کیفیت هوای مشهد امروز چگونه است؟ (۵ تیر ۱۴۰۳) + عکس سرویس‌دهی رایگان دوچرخه‌های اشتراکی بایدو در مشهد به مناسبت عید غدیر تشکیل دبیرخانه دائمی نشست شهرداران کشور‌های عضو بریکس در مشهد مقدس  اطعام ۱۱ هزار نفر در روز عید سعید غدیر خُم در بوستان ملت مشهد اعمال‌قانون ۲۳۳۴ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۴۹ نفر در تصادفات مصدوم شدند (۴ تیر ۱۴۰۳) ترافیک سنگین در بولوار وکیل آباد، میدان استقلال و پیرامون حرم امام‌رضا (ع) (۴ تیر ۱۴۰۳) افتتاح برج پرچم در مشهد به‌مناسبت عید غدیرخم سرویس‌دهی مترو و اتوبوسرانی مشهد روز عیدغدیر (سه‌شنبه، ۵ تیر ۱۴۰۳) رایگان است نگاهی به تاریخچه برگزاری عید ولایت و موقوفه‌های مربوط به آن در مشهد| چراغ روشن وقف در جشن غدیر شهردار مشهد: تخریب دیوار‌های خطرساز شهر برای حفظ جان مردم امسال هر روز یک اتوبوس به اتوبوسرانی شهرداری مشهد اضافه می‌شود اعلام محدودیت‌های ترافیکی عید سعیدغدیرخم در مشهد دلجویی شهردار مشهدمقدس از نیروی حفاظت فیزیکی بوستان خورشید
سرخط خبرها

مراکز اقامتی غیر رسمی بلای جان مسافران در بحران کرونا!

  • کد خبر: ۷۷۶۴۸
  • ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۰
مراکز اقامتی غیر رسمی بلای جان مسافران در بحران کرونا!
خانه‌های اجاره ای، خانه مسافرها، منزل اقوام، زائرسرا‌های غیررسمی، حسینیه‌ها و تکایا از اماکنی است که مسافران مشهد درآن‌ها اقامت دارند و هیچ استانداردی را هم رعایت نمی‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ آجیلیان، مسئول سابق اتحادیه هتل آپارتمان داران و مهمان پذیران مشهد که دو ماهی است مسئولیت خودش را واگذار کرده است، می‌گوید: در ۵۰ درصد واحد‌های اقامتی که اکنون فعالیت دارند، درصد اشغال مسافر نزدیک به ۲۰ درصد ظرفیت است.

 

او به شرط بازگشایی واحد‌های اقامتی که از سوی ستاد مبارزه با کرونا به آن‌ها ابلاغ شده است، اشاره می‌کند: یکی از بند‌های ابلاغی این است که واحد‌ها نمی‌توانند از ۱۰۰ درصد ظرفیت خود استفاده کنند که البته در این مدت وضعیت به گونه‌ای بوده که هیچ وقت حتی در دوران اوج سفر‌ها در دهه کرامت درصد اشغال تخت‌ها به بیش از ۷۰ درصد نرسیده است.


حدود ۴۰۰ مهمان پذیر و ۳۰۰ هتل آپارتمان رسمی در مشهد فعالیت می‌کند که در شرایط کنونی میزان آن به نصف کاهش یافته است. آجیلیان درباره میزان ورشکستگی واحد‌های اقامتی در این مدت می‌گوید: ۷۰ درصد واحد‌هایی که از حرم فاصله دارند پیش از کرونا هم نتوانسته بودند از عهده شرایط بر بیایند و به مرز ورشکستگی رسیده بودند. کرونا تیر خلاص به این صنعت بود و بسیاری از واحد‌ها را با تعطیلی روبه رو کرد.


آجیلیان به عنوان یک مطلع ادامه می‌دهد: در مشهد واحد‌های رسمی حدود ۶۰ درصد مسافر ورودی به شهر را پذیرش می‌کنند. بخشی از مسافران در واحد‌های اقامتی غیررسمی ساکن می‌شوند که نظارتی روی آن نیست. خانه‌های اجاره ای، خانه مسافرها، منزل اقوام، زائرسرا‌های غیررسمی، حسینیه‌ها و تکایا از اماکنی است که مسافران مشهد درآن‌ها اقامت دارند و هیچ استانداردی را هم رعایت نمی‌کنند.

 

اگر کرونا بخواهد جایی نگران کننده باشد در این اماکن است. این معضلی است که سالیان سال در مشهد وجود داشته و با بروز کرونا خودش را بیشتر نشان داده است. اگر جایی بخواهد با بیمارستان رقابت کند واحد‌های غیررسمی است که هیچ چیز در آن کنترل نمی‌شود.

درصد اشغال هتل‌ها ۱۰ تا ۲۰ درصد است

امیر سزاوار، رئیس جامعه هتل داران خراسان رضوی، درباره اظهار نظر سخنگوی ستاد ملی کرونا می‌گوید: آمار باید از سوی یک سازمان رسمی اعلام شود. نمی‌شود یک مقام رسمی بدون اطلاع مسئله‌ای را مطرح کند که افکار عمومی جامعه را تحت تأثیر قرار بدهد. ما سامانه آمار داریم که روزانه میزان اشغال هتل‌ها بررسی می‌شود.

 

هتل‌های ما الان خالی است و در بهترین حالت درصد اشغال تخت کمتر از ۲۰ درصد است. اگر میان هتل‌های مختلف میانگین بگیریم این درصد اشغال به حدود ۱۰ درصد می‌رسد. این ۱۰ درصد مربوط به ۶۰ درصد هتل‌های در حال کار است. اکنون بیش از ۴۰ درصد هتل هایمان تعطیل است. چطور وقتی فقط ۶۰ درصد واحد‌ها فعال هستند ۷۰ درصد هتل‌ها پر می‌شود؟ این یک حساب ریاضی است!


سزاوار ادامه می‌دهد: در اظهار نظر غیرکارشناسانه دیگری می‌گویند که هتل‌ها میهمان خارجی دارند. آیا می‌خواهند هتل‌ها را مقصر جلوه بدهند؟ مگر آن‌ها را ما می‌آوریم؟ اگر نباید مسافر از خارج بیاید وزارت خارجه برایش ویزا صادر نکند. در این شرایط بحرانی این صحبت‌ها فقط افکار عمومی را منحرف می‌کند.

 

رئیس جامعه هتل داران خراسان رضوی در پایان اشاره‌ای به نبود نظارت بر واحد‌های غیر رسمی می‌کند و درباره وضعیت اقتصادی هتل‌ها اظهار می‌دارد: مشهد با شهر‌های دیگر فرق دارد. شش ماهه اول سال فصل کار هتل‌ها است و شش ماهه دوم از ذخیره آن بهره می‌برند. امسال پیک پنجم که وسط تابستان و فصل کار هتل‌ها رخ داد کمر اقتصادشان را شکست. مسئولان نیز با اظهارنظر‌های غیر کارشناسی آن را تشدید می‌کنند. مردم این اظهار نظر‌ها را از زبان مقام رسمی می‌شنوند و می‌پذیرند و اثرش را ما باید تحمل کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->