افزایش آمار شهدای غزه به ۳۹ هزار نفر بیانیه وزارت دفاع روسیه درباره رزمایش امداد و نجات دریایی ۲۰۲۴ در دریای خزر تکذیب دستور اژه‌ای درباره توقف آزادسازی قیمت بلیت هواپیما مراسم تحلیف رئیس جمهور با حضور قطعی ۵ رئیس‌جمهور و ۱۰ رئیس مجلس از سراسر جهان برگزار می‌شود افزایش خیره کننده کمک‌ به دموکرات‌ها بعد از اعلام انصراف بایدن رزمایش امداد و نجات و امنیت دریایی ۲۰۲۴ به پایان رسید زاکانی به تهدید استعفای دسته‌جمعی برخی از اعضای شورای شهر تهران پاسخ داد نماینده ولی‌فقیه در سپاه: هیچ زمانی جبهه استکبار مثل امروز در نقطه ضعف و احساس شکست نداشته است صدور کیفرخواست برای علی‌اکبر رائفی‌پور (یکم مرداد ۱۴۰۳) نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس شورای اسلامی: بیانات رهبری مسیر مجلس را برای رأی به وزرا روشن کرد سی‌ان‌ان می‌گوید که مشکلات مرتبط با سلامتی دلیل انصراف بایدن نبوده است رزمایش مشترک ایران و روسیه؛ شلیک های تمرینی به اهداف دریایی پیام اعتراضی یمن به شورای امنیت درباره تجاوزات اسرائیل به الحدیده دیدار محسن رضایی و مسعود پزشکیان؛ توصیه‌های رضایی به رئیس جمهور منتخب ملت خاندوزی: دریافت تنخواه از بانک مرکزی برای اولین بار صفر شد سربازان اعزامی شهریور ۱۴۰۳ بخوانند | اعلام مشوق های ویژه «سرباز ماهر» حضور بیش‌از ۳ هزار ایرانی در زندان‌های ترکیه صدور یک میلیون و ۶۶۰ هزار روادید برای سفر اتباع خارجی به ایران در سال ۱۴۰۲ دیوان محاسبات با ۲۹ متقاضی ثبت نام برای ریاست | ثبت نام ۲۲ نفر برای پست دادستانی دیوان تونس خواستار توقف فوری نسل‌کشی فلسطینی‌ها شد
سرخط خبرها

از ساختار سیاسی و رهبر طالبان چه می‌دانیم + جزئیات

  • کد خبر: ۷۷۷۷۹
  • ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۹
از ساختار سیاسی و رهبر طالبان چه می‌دانیم + جزئیات
سرعت تحولات سیاسی و امنیتی افغانستان در روزهای اخیر این کشور را در سرخط اخبار دنیا برده است، تحولاتی که دلیل اصلی آن طالبان هستند، گروهی شبه نظامی که سال‌ها است در افغانستان اجازه نداده آتش جنگ خاموش شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ طالبان یا همان طالب‌ها، گروهی از شبه‌نظامیان سنی‌مذهب افغانستان‌اند که از سال۲۰۰۱ تاکنون درگیر جنگ در این کشور هستند.

 

این گروه از زمان پیدایش در سال۱۹۹۴ همواره با دولت افغانستان، آمریکا و نیروهای ناتو جنگیده‌ است. طالبان پس از تصرف افغانستان، از سال۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ با نام «امارت اسلامی افغانستان» بر این کشور حکومت کرد.

 

طالبان گروهی از روحانیان سنی‌مذهب‌اند که عقاید دگماتیسم اسلامی با ریشه‌هایی در مکتب حنفی دیوبندی، مذهب وهابیت و دیدگاه‌های جهادگرایی سلفی ابن‌تیمیه دارند. این گروه مخالف دولت‌های افغانستان و پاکستان است.

 

بیشتر افراد گروه طالبان پشتون‌هایی هستند که در مناطق شمال‌غربی پاکستان و ۲سوی خط دیورند، خط مرزی افغانستان و پاکستان، زندگی می‌کنند. طالبان از آغاز حمله آمریکا به افغانستان که موجب برکناری آنان از قدرت شد، با نیروهای آمریکا و ناتو نیز در جنگ‌اند.

 

امیر طالبان کیست؟

ملا هبت‌الله آخوندزاده

 

قاضی القضات سابق طالبان که از سال ۲۰۱۶ رهبر این گروه است و تصمیم گیرنده نهایی در امور سیاسی، مذهبی و نظامی است.

 

او سه معاون دارد:

 

سراج الدین حقانی: رهبر شبکه حقانی

 

ملا محمد یعقوب: برادر موسس گروه طالبان ملاعمر و فرمانده عملیات‌های نظامی این گروه

 

ملا عبدالغنی برادر: معاون سیاسی گروه طالبان و از موسسان طالبان، رئیس دفتر سیاسی این گروه در دوحه

 

طالبان یک قاضی ارشد هم دارند؛ هم اکنون «ملا عبدالحکیم»، قاضی ارشد این گروه است. او برساختار قضایی طالبان نظارت دارد و رئیس تیم مذاکره کننده طالبان در دوحه قطر است.

 

شورای رهبری: این شورا بالاترین نهاد مشورتی و تصمیم‌گیری طالبان است و ۲۶ عضو دارد.

 

کمیسیون‌ها: «کابینه وزرای» طالبان که برفعالیت ها در زمینه های مختلف نظارت دارند.

 

انواع کمیسیون‌ها:

 

کمیسیون نظامی

 

کمیسیون اطلاعاتی

 

کمیسیون سیاسی

 

کمیسیون اقتصادی

 

و ۱۳ حوزه دیگر

 

دفتر سیاسی طالبان در دوحه

نمایندگان امور بین‌الملل طالبان که مسئولیت مذاکرات صلح را دارند.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->