بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم گزارش سازمان ملل از نقض حقوق بشر در سویدا حجت‌الاسلام صدیقی: در جنگ به پیروزی‌های پیش‌بینی‌نشده رسیدیم| به یکدیگر گیر ندهید عراقچی: دور جدید مذاکرات تنها با توافق هسته‌ای عادلانه امکانپذیر خواهد بود رژیم صهیونیستی دستور ارسال کمک برای دروزی‌ها در السویدا را داد حاجی‌بگلو: کلام و عمل مسئولان، امیدآفرین و وحدت‌بخش باشد| هر نوع تفرقه‌افکنی مذموم و محکوم است سرلشکر موسوی: پدافند هوایی مقابل هر تهدیدی پاسخ پشیمان کننده می‌دهد عراقچی: اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی موجب تشدید ناامنی در منطقه و جهان می‌شود اردوغان و احمد الشرع درباره حملات رژیم اسرائیل گفت‌و‌گو کردند دمشق درباره خارج کردن نیرو‌های خود از استان السویدا بیانیه صادر کرد قالیباف در منزل شهید حاجی‌زاده حضور یافت المیادین خبر‌های خود درباره فرار جولانی را حذف کرد حملات جدید رژیم صهیونیستی به سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴) کارکنان سفارت آمریکا در بغداد بازگشتند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) رایزنی وزرای خارجه سه کشور اروپایی با عراقچی (۲۷ تیر ۱۴۰۴) وزیر کشور: اتباع مجاز شامل اخراج نخواهند شد المیادین: جولانی دمشق را ترک کرد| ترور سه نفر از اعضای ارشد دولت انتقالی سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴) نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند
سرخط خبرها

از ساختار سیاسی و رهبر طالبان چه می‌دانیم + جزئیات

  • کد خبر: ۷۷۷۷۹
  • ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۹
از ساختار سیاسی و رهبر طالبان چه می‌دانیم + جزئیات
سرعت تحولات سیاسی و امنیتی افغانستان در روزهای اخیر این کشور را در سرخط اخبار دنیا برده است، تحولاتی که دلیل اصلی آن طالبان هستند، گروهی شبه نظامی که سال‌ها است در افغانستان اجازه نداده آتش جنگ خاموش شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ طالبان یا همان طالب‌ها، گروهی از شبه‌نظامیان سنی‌مذهب افغانستان‌اند که از سال۲۰۰۱ تاکنون درگیر جنگ در این کشور هستند.

 

این گروه از زمان پیدایش در سال۱۹۹۴ همواره با دولت افغانستان، آمریکا و نیروهای ناتو جنگیده‌ است. طالبان پس از تصرف افغانستان، از سال۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ با نام «امارت اسلامی افغانستان» بر این کشور حکومت کرد.

 

طالبان گروهی از روحانیان سنی‌مذهب‌اند که عقاید دگماتیسم اسلامی با ریشه‌هایی در مکتب حنفی دیوبندی، مذهب وهابیت و دیدگاه‌های جهادگرایی سلفی ابن‌تیمیه دارند. این گروه مخالف دولت‌های افغانستان و پاکستان است.

 

بیشتر افراد گروه طالبان پشتون‌هایی هستند که در مناطق شمال‌غربی پاکستان و ۲سوی خط دیورند، خط مرزی افغانستان و پاکستان، زندگی می‌کنند. طالبان از آغاز حمله آمریکا به افغانستان که موجب برکناری آنان از قدرت شد، با نیروهای آمریکا و ناتو نیز در جنگ‌اند.

 

امیر طالبان کیست؟

ملا هبت‌الله آخوندزاده

 

قاضی القضات سابق طالبان که از سال ۲۰۱۶ رهبر این گروه است و تصمیم گیرنده نهایی در امور سیاسی، مذهبی و نظامی است.

 

او سه معاون دارد:

 

سراج الدین حقانی: رهبر شبکه حقانی

 

ملا محمد یعقوب: برادر موسس گروه طالبان ملاعمر و فرمانده عملیات‌های نظامی این گروه

 

ملا عبدالغنی برادر: معاون سیاسی گروه طالبان و از موسسان طالبان، رئیس دفتر سیاسی این گروه در دوحه

 

طالبان یک قاضی ارشد هم دارند؛ هم اکنون «ملا عبدالحکیم»، قاضی ارشد این گروه است. او برساختار قضایی طالبان نظارت دارد و رئیس تیم مذاکره کننده طالبان در دوحه قطر است.

 

شورای رهبری: این شورا بالاترین نهاد مشورتی و تصمیم‌گیری طالبان است و ۲۶ عضو دارد.

 

کمیسیون‌ها: «کابینه وزرای» طالبان که برفعالیت ها در زمینه های مختلف نظارت دارند.

 

انواع کمیسیون‌ها:

 

کمیسیون نظامی

 

کمیسیون اطلاعاتی

 

کمیسیون سیاسی

 

کمیسیون اقتصادی

 

و ۱۳ حوزه دیگر

 

دفتر سیاسی طالبان در دوحه

نمایندگان امور بین‌الملل طالبان که مسئولیت مذاکرات صلح را دارند.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->