تعطیلی کلاس‌های دانشگاه کلمبیا برای تظاهرات‌های ضداسرائیلی گزارش روزنامه عبری از رسوایی‌های نتانیاهو و کابینه‌اش آمریکا، مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام را رد کرد واکنش عربستان به گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر غزه رسانه‌های صهیونیستی: ارتش اسرائیل در حال آماده شدن برای حمله به رفح است هشدار مصر درباره حمله زمینی اسرائیل به رفح آمریکا دو شرکت و چهار فرد را به اتهام فعالیت‌های سایبری از سوی سپاه تحریم کرد ادامه تظاهرات علیه نتانیاهو در دویستمین روز جنگ علیه غزه (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) حمله موشکی از لبنان به شمال سرزمین‌های اشغالی (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) ارتش رژیم صهیونیستی دستور تخلیه جدید در شمال غزه را صادر کرد حمله موشکی ایران معادلات آمریکا و غرب را تغییر داد دستیار نماینده پارلمان اروپا به اتهام جاسوسی برای چین تعلیق شد تداوم عملیات‌های مقاومت فلسطین در غزه (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت مدرک دکترای افتخاری دانشگاه کراچی به رئیسی اعطا شد فشار آلمان بر آمریکا برای ارسال پاتریوت به اوکراین جزئیات طرح جنجالی دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان پایگاه‌های اشغالگران اسرائیلی زیر آتش سنگین حزب‌الله (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) روز تحلیف پوتین مشخص شد ابوعبیده: پاسخ ایران به اسرائیل قواعد جدیدی را وضع کرد | اسرائیل در شن‌های غزه گیر افتاده است
سرخط خبرها

از ساختار سیاسی و رهبر طالبان چه می‌دانیم + جزئیات

  • کد خبر: ۷۷۷۷۹
  • ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۹
از ساختار سیاسی و رهبر طالبان چه می‌دانیم + جزئیات
سرعت تحولات سیاسی و امنیتی افغانستان در روزهای اخیر این کشور را در سرخط اخبار دنیا برده است، تحولاتی که دلیل اصلی آن طالبان هستند، گروهی شبه نظامی که سال‌ها است در افغانستان اجازه نداده آتش جنگ خاموش شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ طالبان یا همان طالب‌ها، گروهی از شبه‌نظامیان سنی‌مذهب افغانستان‌اند که از سال۲۰۰۱ تاکنون درگیر جنگ در این کشور هستند.

 

این گروه از زمان پیدایش در سال۱۹۹۴ همواره با دولت افغانستان، آمریکا و نیروهای ناتو جنگیده‌ است. طالبان پس از تصرف افغانستان، از سال۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ با نام «امارت اسلامی افغانستان» بر این کشور حکومت کرد.

 

طالبان گروهی از روحانیان سنی‌مذهب‌اند که عقاید دگماتیسم اسلامی با ریشه‌هایی در مکتب حنفی دیوبندی، مذهب وهابیت و دیدگاه‌های جهادگرایی سلفی ابن‌تیمیه دارند. این گروه مخالف دولت‌های افغانستان و پاکستان است.

 

بیشتر افراد گروه طالبان پشتون‌هایی هستند که در مناطق شمال‌غربی پاکستان و ۲سوی خط دیورند، خط مرزی افغانستان و پاکستان، زندگی می‌کنند. طالبان از آغاز حمله آمریکا به افغانستان که موجب برکناری آنان از قدرت شد، با نیروهای آمریکا و ناتو نیز در جنگ‌اند.

 

امیر طالبان کیست؟

ملا هبت‌الله آخوندزاده

 

قاضی القضات سابق طالبان که از سال ۲۰۱۶ رهبر این گروه است و تصمیم گیرنده نهایی در امور سیاسی، مذهبی و نظامی است.

 

او سه معاون دارد:

 

سراج الدین حقانی: رهبر شبکه حقانی

 

ملا محمد یعقوب: برادر موسس گروه طالبان ملاعمر و فرمانده عملیات‌های نظامی این گروه

 

ملا عبدالغنی برادر: معاون سیاسی گروه طالبان و از موسسان طالبان، رئیس دفتر سیاسی این گروه در دوحه

 

طالبان یک قاضی ارشد هم دارند؛ هم اکنون «ملا عبدالحکیم»، قاضی ارشد این گروه است. او برساختار قضایی طالبان نظارت دارد و رئیس تیم مذاکره کننده طالبان در دوحه قطر است.

 

شورای رهبری: این شورا بالاترین نهاد مشورتی و تصمیم‌گیری طالبان است و ۲۶ عضو دارد.

 

کمیسیون‌ها: «کابینه وزرای» طالبان که برفعالیت ها در زمینه های مختلف نظارت دارند.

 

انواع کمیسیون‌ها:

 

کمیسیون نظامی

 

کمیسیون اطلاعاتی

 

کمیسیون سیاسی

 

کمیسیون اقتصادی

 

و ۱۳ حوزه دیگر

 

دفتر سیاسی طالبان در دوحه

نمایندگان امور بین‌الملل طالبان که مسئولیت مذاکرات صلح را دارند.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->