ویدئو| تصمیم‌گیری برای تعطیلی یک‌ هفته‌ای کشور به جلسه چهارشنبه هیات دولت موکول شد پزشکیان: انتخابی نداریم جز اینکه توسعه را به جنوب و سواحل منتقل کنیم مخبر با خانواده شهید سرلشکر حاجی‌زاده دیدار کرد تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دولت بررسی می‌شود (۵ مرداد ۱۴۰۴) سه پهپاد مشکوک به تاسیسات هسته‌ای ژاپن نفوذ کردند روایت وزیر بهداشت از حادثه چراغ قرمز تجریش در جنگ ۱۲ روزه | طرح ملی سواد سلامت به‌زودی رونمایی می‌شود وزرای خارجه ایران و حکومت سرپرست افغانستان درباره غزه گفت‌و‌گو کردند (۵ مرداد ۱۴۰۴) اردوغان و مکرون درباره غزه گفت‌و‌گو کردند رئیس سازمان اطلاعات سپاه به اروپایی‌ها هشدار داد (۵ مرداد ۱۴۰۴) یک فرمانده و دو افسر صهیونیست در نوار غزه زخمی شدند (۵ مرداد ۱۴۰۴) سازمان ملل برای کمک به ایجاد کشور فلسطین اعلام آمادگی کرد موافقت تایلند و کامبوج با میانجی‌گری مالزی برای حل درگیری مرزی پزشکیان در وزارت صنعت، معدن و تجارت حضور یافت گفت‌وگوی عراقچی با جواد موگویی منتشر شد | ناگفته‌های جنگ ۱۲ روزه + فیلم رئیس‌جمهور از وزارت راه و شهرسازی بازدید کرد (۵ مرداد ۱۴۰۴) ۳ سرباز صهیونیست به دلیل امتناع از شرکت در جنگ غزه به زندان محکوم شدند آمریکا به شرق سوریه تجهیزات لجستیکی سنگین ارسال کرد ویدئو | تصاویری متفاوت از حضور رهبر انقلاب در چادر عشایر اردبیل در سال ۱۳۷۹ هشدارها درباره افزایش شمار شهدا بر اثر گرسنگی و تله‌های مرگبار در مراکز کمک‌رسانی مالکی: میزبانی ایران از پناهندگان افغانستانی بیانگر نقش آفرینی جمهوری اسلامی در حمایت از حقوق بشر است احتمال شنیده‌شدن صدای انفجار‌های کنترل‌شده در خمین (۵ مرداد ۱۴۰۴) ۱۱ شهید و ۵۰ زخمی دیگر در غزه | ۶ نفر در شبانه‌روز گذشته به علت سوء تغذیه جان باختند (۵ مرداد ۱۴۰۴) حملات اسرائیل به غزه با وجود اعلام آتش‌بس موقت (۵ مرداد ۱۴۰۴) بازداشت گسترده اعضای حزب بعث در عراق ناترازی انرژی و آب؛ چالش‌ها و راهکار‌ها یک اسرائیلی دیگر به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شد عراقچی، شهریور ۱۴۰۴ در مشهد | دومین نشست دیپلماسی استانی در شرق ایران برگزار خواهد شد
سرخط خبرها

نگاهی به تراژدی فرودگاه کابل | افغان‌های آویزان و خلبان بی‌وجدان + فیلم

  • کد خبر: ۷۷۸۸۲
  • ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۶
  • ۱
نگاهی به تراژدی فرودگاه کابل | افغان‌های آویزان و خلبان بی‌وجدان + فیلم
رانندۀ عادی خودرو و نه خلبان هم زیر خودرو و لای چرخ ها را می‌بیند تا گربه ای نباشد. آن وقت خلبان بی‌وجدان بی توجه به افعان‌های آویزان پرواز می‌کند؟ لعنت به تو مرد! در رانندگی با خودرو مراقبی سگی را زیر نگیری یا در برخی شهرها با آهو برخورد نکنی و در کابل اما انگار نه انگار که آدم آویزان است..

به گزارش شهرآرانیوز؛ با این که این بار تصاویر تکان‌دهنده از آزار و اذیت به دست طالبان کمتر دیده می‌شود یا هست، ولی کمتر منتشر شده و آنچه هست نیز به قبل نسبت داده می‌شود، چون سرعت پیش‌رَوی‌ها هم نشان می‌دهد تقریبا مقاومتی درنگرفته تا نیاز به اعمال خشونت باشد (مگر آن که در درۀ پنج‌شیر و به همت فرزندان احمد شاه مسعودِ شهید اتفاق دیگری رقم بخورد)، اما یک تصویر و ویدیو بسیار تکان‌دهنده است.

 

افغان‌های آویزان به هواپیمای غول‌آسای آمریکایی که به رغم اطلاع، حرکت و پرواز می‌کند و دقایقی بعد آن دو یا سه نفر از آسمان به زمین می‌افتند. نقطۀ پایین هواپیما در عکس در واقع آدم است.

 

 

این ویدیو جهان را تکان داده و در داخل آمریکا هم واکنش‌های فراوانی برانگیخته و جای هیچ توجیهی باقی نگذاشته و به عکس موجب پرسش‌هایی از این دست شده است: چرا خلبان برای خروج از فرودگاه کابل این قدر شتاب دارد در حالی که فوج‌فوج شهروندان مضطرب، گرداگرد یا آویزان به هواپیما هستند؟ پرواز به چه قیمت؟ آیا تنها خود هواپیما باید ایمن باشد و امنیت آدم‌ها مهم نیست؟ ارتش و پلیس افغانستان بی عرضه یا مضمحل یا فروپاشیده. قبول! نظامی‌های آمریکایی که در فرودگاه بودند چرا اقدامی نکردند؟



اصلاً کدام خطر، هواپیمای آمریکایی را تهدید می‌کرده تا لازم باشد به سرعت کابل را ترک کنند وبروند و اگر پرواز نمی‌کرد تا مردم پراکنده و افراد از بال جدا شوند و بعد پرواز می‌کرد چه اتفاقی می‌افتاد؟ طالب‌ها داشتند می‌آمدند؟ خوب می‌آمدند. مگر می‌خواستند آمریکایی‌ها را بکشند؟



بله، مردم می‌ترسیدند، چون از توافق قبلی خبر نداشتند یا فکر می‌کردند داستان مثل ۲۰ سال قبل است. این بار، اما آمریکایی‌ها می‌دانستند از این خبر‌ها نیست و اگر طالبان این کار را می‌کردند نقض توافق بود و دمار از روزگارشان درمی‌آوردند. وقتی ماه هاست که طالبان هیچ آمریکایی را نکشته‌اند آن وقت می‌آمدند در فرودگاه قتل عام‌شان می‌کردند؟ یا آمریکایی‌ها نگران مردم حاضر در فرودگاه بودند؟ اگر چنین بود که نمی‌رفتند.

 

 

می‌دانیم که فرودگاه تحت کنترل ۳ هزار نظامی بوده و طالبان صراحتا قول داده بودند کاری به آمریکایی‌ها نداشته باشند و اساسا، چون به ترامپ تعهد دادند دیگر کاری ندارند چراغ سبز برای آنان روشن شد و در واقع به رسمیت شناخته شدند.

 

مردم البته ترسیده بودند یا برخی‌شان به طمع افتاده و پنداشته بودند هواپیمای آمریکا آنان را به ساحل خوش‌بختی می‌رساند. همان ساحل که لابد ۲۰ سال است رسانده‌اند!

 

۲۰ سال است دو تریلیون دلار هزینه کرده‌اند، ولی ارتش ۳۰۰ هزار نفری افغانستان را نتوانستند سامان بدهند تا در مقابل ۸۰ هزار نیروی مسلح طالبان تسلیم نشوند.

 

شگفتا که مارشالر - کنترل‌کننده هواپیما روی زمین - هم توجهی به آدم‌ها ندارد. در حالی که انبوهی از مردم دوان‌دوان به دنبال هواپیما در حرکت‌اند و تکان دهنده‌تر سه نفر به چرخ‌ها آویزان‌اند.

 

بحث این نیست که کی مقصر است و نباید وارد باند یا آویزان می‌شدند. معلوم است که این کار اگر ابلهانه نباشد بی‌احتیاطی محض است. اما نگاه افغان‌های بی‌نوا به هواپیما مثل توفان زده‌ها به کشتی نوح بود و می‌خواستند سوار شوند تا از توفان طالبان در امان بمانند و هر چه طالب‌ها گفتند توفانی در کار نیست یا فعلا و عجالتا نیست نشنیدند و باور نکردند.

 

بار‌ها خوانده و شنیده‌ایم که فردی برای دریافت مطالبه یا استمداد غیر مادی مقابل خودروی صاحب کار یا همسر یا شریک دراز به دراز خوابیده و مثلا گفته باید از روی جنازۀ من بگذری. آیا شخص چنین کرده و او را زیر گرفته و رفته یا ابتدا او را از سر راه برداشته است؟

 

رانندۀ عادی خودرو و نه خلبان هم زیر خودرو و لای چرخ‌ها را می‌بیند تا گربه‌ای نباشد. نویسندۀ این سطور در فصل زمستان داخل موتور را هم کنترل می‌کند، چون امکان دارد بچه گربه به گرمای موتور پناه برده باشد.

 

آن وقت خلبان بی‌وجدان، بی‌توجه به افعان‌های آویزان پرواز می‌کند؟

لعنت به تو مرد! در رانندگی با خودرو مراقبی سگی را زیر نگیری یا در برخی شهر‌ها با آهو برخورد نکنی و در کابل، اما انگار نه انگار که آدم آویزان است؟

 

نیمای بزرگ ما سروده بود «آی آدم‌ها که در ساحل نشسته شاد و خندان‌اید، یک نفر در آب دارد می‌سپارد جان» و نمی‌دانست روزی می‌رسد که یک نفر نه دو یا سه نفر هم زبان من و شما و او و هم زبان هم نه آدم، روی بال هواپیما دارد بال‌بال می‌زند و به پایین سقوط می‌کند.

 

حرکت از کنار حضور مردمان مضطرب را حالا این گونه توجیه می‌کنیم که می‌دانسته از هیبت هواپیمای غول آسا می‌ترسند و می‌پراکَنَند. آن دو یا سه نفر را چه؟ ندید؟ اصلا شاید انتحاری بودند و بمب به خود بسته بودند!

 

این ویدیو وحشت‌ناک است و صدای خرد شدن و له شدن آدم‌ها در سقوط از آن ارتفاع را نمی‌بینیم، اما می‌توان تصور کرد. با این همه زیباترین واکنش را «مایک فلوگن ناک» با طرح «ترک کابل» نشان داد: بالگردی که در غروب و افول خورشید ارتفاع می‌گیرد و بایدن به آن آویزان است و ترامپ، اوباما، بوش و کلینتون از آن افتاده‌اند.

 

منبع: عصر ایران- مهرداد خدیر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
رامین
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۷
0
0
چیزی ندارم بگم ولی :
عجب صبری خدا دارد !
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->