سقوط مرگبار کوهنورد شاهرودی از کوه دختر جوان برای انتقام از مرد تبهکار اراذل و اوباش اجیر کرد واژگونی خودرو پراید در نزدیکی مشهد با یک کشته و سه مصدوم (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نقشه تجاوز و قتل پسر نوجوان برای دخترخاله ۴ ساله نسخه طب سنتی برای درمان سرفه‌های مزمن «مرگ» پایان رابطه مخفیانه با مرد متاهل بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) مرگ زن جوان به‌خاطر سقط غیرقانونی جنین شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ کشف ۴ هزار عدد قرص مخدر و غیرمجاز در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) استخدام ۱۰ هزار پرستار، به زودی سرقت از ساکنان پایتخت در پوشش پرستار سند «هوشمندسازی سلامت» تدوین شد ۱۳ درصد بزرگ‌سالان غربالگری‌شده مبتلا به دیابت هستند اضافه‌کاری پرستاران به ساعتی ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد؟ اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه جامع علمی‌کاربردی تا چهار سال آینده تضمین می‌شود خطر پیشی‌گرفتن آمار «مرگ» بر میزان «تولد» در کشور بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان از فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود کارت آزمون وکالت ۱۴۰۳ آماده شد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار اعتبار و مجوز‌های قانونی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) روند رسیدگی به پرونده‌های قصور پزشکی در کشور چگونه است؟ جداول متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری اصلاح شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) انهدام شبکه بزرگ سارقان پراید در مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آغاز کاهش محسوس دما از چهارشنبه مهلت ثبت‌نام غیرحضوری پذیرفته‌شدگان کارشناسی پیام‌نور فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) به پایان می‌رسد هلال احمر ایران، رتبه اول تعداد اعضای جوان در جهان اینترنتی‌شدن ثبت اعتراض به جرائم تا پایان سال ۱۴۰۳ تعیین تکلیف پروژه‌های نرگس منطقه ثامن مشهد تعویق پذیرش بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان واژگونی کوئیک در سبزوار ۳ فوتی و مصدوم بر جای گذاشت (۱۴ آبان ۱۴۰۳) سهم ارزی داروخانه‌ها و یارانه شیرخشک پرداخت شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق و دستمزد فوق‌العاده ویژه مشاغل عمومی سازمان بهزیستی کشور
سرخط خبرها

کدام بیماران به قارچ سیاه مبتلا می‌شوند؟

  • کد خبر: ۷۸۶۰۹
  • ۰۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۶
کدام بیماران به قارچ سیاه مبتلا می‌شوند؟
مصطفی قانعی، رئیس شبکه ملی تحقیقات بیماری‌های تنفسی، درباره عفونت قارچ سیاه و سویه لامبدا، توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش شهرآرانیوز، مصطفی قانعی، شب گذشته با حضور در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، با بیان اینکه نام علمی بیماری قارچ سیاه «موکورمایکوزیس» است، افزود: این بیماری قبلاً هم وجود داشت و یکی از مواردی که در بیماران دیابتی باید مراقب بود بحث مربوط به قارچ سیاه است، زیرا مرگ در آن بسیار سریع رخ می‌دهد.

وی اضافه کرد: یکی از عوامل خطرساز که بیمار کووید ۱۹ را به بیمارستان می‌کشاند دیابت است. زمانی که فرد، بیماری دیابت و کووید ۱۹ را با هم دارد و سیستم ایمنی هم مختل شده است، یکی از خطا‌هایی که امکان دارد رخ دهد این است که به جای دُز معمولی، دوز بالای ”کورتیکواستروئید“ استفاده شود.

قانعی گفت: زمانی که دوز، بالاتر از حد استاندارد باشد دوباره سیستم ایمنی را تحریک می‌کند.

رئیس شبکه ملی تحقیقات بیماری‌های تنفسی با اشاره به اینکه در دو هفته آخر مرداد، مصرف داروی «اَکتِمرا» یا «تِمزیوا» ناگهان افزایش جدی پیدا کرد، افزود: این دارو از «کورتون» خیلی قوی‌تر است و بدن بیمار برای بیماری‌های قارچی مستعد می‌شود.

قانعی با بیان اینکه این بیماری درمان پذیر است، اضافه کرد: اگر شیوه نامه‌های درمانی را به طور دقیق رعایت کنیم و این قارچ زود تشخیص داده شود، درمان می‌شود.

رئیس شبکه ملی تحقیقات بیماری‌های تنفسی گفت: بهترین راه مقابله با گونه‌های جدید کرونا، رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، استفاده از ماسک، شناسایی زودرس و واکسیناسیون مردم است.

قانعی در ادامه گفتگوی ویژه خبری درباره سویه «لامبدا» با اشاره به اینکه هر سوش جدیدی که می‌آید سازمان بهداشت جهانی، تعریفی از آن ارائه می‌کند، گفت: سوش «لامبدا» هنوز به عنوان عامل خطرناک قلمداد نشده، زیرا سرعت انتقال آن کم است.

وی اضافه کرد: هدف گذاری امسال ما باید این باشد که واکسیناسیون را برای کاهش فوتی‌ها انجام می‌دهیم و با این کار می‌خواهیم شدت ابتلاء را که به بستری منجر می‌شود، کم کنیم.

قانعی گفت: اثر بخشی داروی «فاویپیراویر» در درمان بیماری کرونا در یکی از معتبرترین مجله‌های پزشکی جهان یعنی «نیچه» رد شده است و در شیوه نامه هیچ کشوری نیست؛ ضمن اینکه عوارض جدی مانند تب، بدن درد، حالت تهوع و استفراغ را در پی دارد.

رئیس شبکه ملی تحقیقات بیماری‌های تنفسی اضافه کرد: توصیه جدی این است که مردم این دارو را تهیه نکنند، زیرا که این دارو برای درمان کرونا بی اثر است و با مصرف آن سقط جنین قطعی است.

قانعی افزود: داروی «رمدسیویر» هم بر اساس مطالعه سازمان جهانی بهداشت و یکی از مجلات معتبر علمی، اثری در کاهش مرگ ندارد و تنها یک روز میزان بستری را آن هم برای بیمارانی که این دارو ابتدای درمان برای آن‌ها تجویز شود، کم می‌کند.

وی درباره واکسیناسیون نوجوانان هم گفت: در بین واکسن‌ها تلاش می‌شود از واکسن‌های نوترکیب برای گروه‌های سنی پایین‌تر به شرط اینکه میزان پروتئین بالایی را به نوجوان، تحمیل نکنیم استفاده شود و این در برنامه کشورمان وجود دارد.

رئیس شبکه ملی تحقیقات بیماری‌های تنفسی اضافه کرد: یکی از واکسن‌های نوترکیب تولید داخل, «اسپایکوژن» است که با پیشرفت خوبی که داشته، احتمالاً در مهر می‌توانیم از این واکسن استفاده کنیم.

قانعی با بیان اینکه واکسن پاستور را نیز می‌توانیم در آبان یا آذر داشته باشیم، افزود: این واکسن‌ها برای نوجوانان مناسب هستند و باید کمیته ملی تصمیم بگیرد که این واکسن در گروه سنی مربوط، تست شود تا سند علمی را در این زمینه داشته باشیم.

 

منبع: بهداشت‌نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->