مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

آیا تزریق هم‌زمان واکسن‌های کرونا و آنفلوانزا عوارض دارد؟

  • کد خبر: ۷۸۶۴۹
  • ۰۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۷
آیا تزریق هم‌زمان واکسن‌های کرونا و آنفلوانزا عوارض دارد؟
واکسن‌های کووید ۱۹ و آنفلوانزا هردو برگرفته از ویروس کشته‌شده این بیماری‌ها هستند. یک متخصص بیماری‌های عفونی درباره تزریق این واکسن‌ها توضیحاتی ارائه کرده است.

گروه سلامت و پزشکی شهرآرانیوز | این روز‌ها و هم‌زمان با شیوع گسترده کرونای دلتا در کشور، مسئولان و مردم پیگیر واکسیناسیون گسترده کرونا هستند. از سوی دیگر، هرسال با آغاز شهریور و نزدیک‌شدن به فصل پاییز، بازار تزریق واکسن آنفلوانزا هم داغ می‌شود. این درحالی است که حدود ۱۰ درصد از همه مردم ایران، هر ۲ دز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند و بسیاری در نوبت تزریق هستند؛ بنابراین لزوم دانستن فایده و عیب تزریق واکسن‌های مربوط به بیماری‌های ویروسی بیش از پیش مهم شده است.


دکتر حمیدرضا نادری، متخصص بیماری‌های عفونی و مدیرگروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، در گفتگو با شهرآرانیوز درباره این ۲ واکسن اظهار کرد: واکسن‌ها همان‌گونه که از نامشان برمی‌آید، مختص همان بیماری‌اند و به‌طبع کارایی‌ای روی دیگر بیماری‌ها ندارند. از سوی دیگر، هیچ واکسنی از ابتلای افراد به آن بیماری جلوگیری نمی‌کند، بلکه شدت بیماری را کم و از عوارض حاد آن جلوگیری می‌کند.


وی ادامه داد: واکسن آنفلوانزا زمانی مؤثر است که براساس ویروس شایع‌شده همان سال تهیه و تزریق شود و اگر ویروس جهش‌یافته‌ای داشته باشیم، احتمال تأثیرگذاری آن واکسن هم کم می‌شود.


دکتر نادری اضافه کرد: سال گذشته و باتوجه‌به کمبود واکسن آنفلوانزا، خوشبختانه شاهد همه‌گیری این ویروس نبودیم و باتوجه‌به وجود کووید ۱۹ و رعایت حداکثری مردم، خبری از سرماخوردگی‌های شایع و هرسال نیز نبود.


این متخصص بیماری‌های عفونی درباره هم‌زمانی استفاده از ۲ واکسن یادشده تصریح کرد: واکسن‌ها هیچ مشابهتی باهم ندارند و تزریق هم‌زمان ۲ واکسن مشکلی برای تداخل آنتی‌ژن‌ها در بدن به وجود نمی‌آورد؛ بنابراین دریافت هر ۲ نوع واکسن کرونا و آنفلوانزا به‌صورت هم‌زمان باعث ایجاد مشکل در فرد نمی‌شود.


دکتر نادری ضمن توصیه به تزریق واکسن‌های درمانی متذکر شد: توصیه ما تزریق این واکسن‌هاست، زیرا جهش‌هایی که ویروس‌ها نشان می‌دهند، تأثیرات منفی دارند و تزریق واکسن راهکار مناسبی در برابر اثرات سوء آن‌هاست. همچنین این نکته را هم بیفزایم که تزریق هم‌زمان ۲ واکسن به شرط تزریق در ۲ نقطه مختلف بدن اشکالی نخواهد داشت. اما قطعا واکسنی مانند آنفلوانزا و کووید ۱۹، اثر خود را فقط روی همان ویروس می‌گذارد و جایگزین درمانی مناسبی برای دیگر ویروس‌ها نیست.


مدیرگروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد زمان ایدئال میان تزریق واکسن‌ها را ۲۸ تا ۳۰ روز بیان کرد و گفت: بازه زمانی ۴ هفته‌ای در ایجاد ایمنی‌زایی بدن بسیار مفید خواهد بود.


وی در واکنش به اینکه چرا برخی پس از تزریق دز دوم دچار لختگی خون می‌شوند و حتی فوت می‌کنند، یادآور شد: لخته‌شدن خون الزاما با تزریق دز دوم به وجود نخواهد آمد و فوت‌کردن افراد براساس تزریق دز دوم نیست. در میان واکسن‌های تزریقی، آمار‌های لخته‌شدن خون بیشتر مربوط به آسترازنکاست و سینوفارم و برکت چنین مسئله‌ای را به وجود نیاورده‌اند، البته این به معنی پرهیز از واکسن آسترازنکا نیست. در موارد بسیار زیادی، دارو‌های متداول میان مردم هم می‌تواند باعث لخته‌شدن خون و حتی سکته شود. به‌عنوان مثال، آنتی‌بیوتیک و قرص‌های ضدبارداری، عوارض بلندمدت و جبران‌ناپذیری دارند؛ اما همان‌طور که می‌بینید، بسیاری از بیماران و حتی همکاران ما به تجویز و مصرف آن اصرار دارند.


دکتر نادری درباره ابتلا به کرونا آن‌هم بلافاصله پس از تزریق دز دوم توضیح داد: ابتلا به کرونا پس از دز دوم از آن نشئت می‌گیرد که فرد، ناقل بدون علامت بوده و در دوران بیماری نهان قرار داشته و با تزریق واکسن، سیستم ایمنی بدنش واکنش نشان داده است و بیماری را آشکار می‌کند. پیش از این هم گفتم که تزریق واکسن به‌معنای مبتلانشدن به بیماری نخواهد بود، بلکه شدت آن را کم می‌کند. تاکنون براساس آمار و مطالعات، ۸۰ درصد از کسانی که پس از دز دوم مبتلا شده‌اند، نوع خفیف کرونا را داشته و بهبود پیدا کرده‌اند و فقط بین ۲ تا ۳ درصد از افراد فوت کرده‌اند. فرد مبتلا پس از بهبودی به تزریق دز سوم و ایمنی‌بخش احتیاج نخواهد داشت، زیرا با دریافت دز دوم، آنتی‌ژن کافی در بدن وی وجود خواهد داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->