واکنش جهاد اسلامی فلسطین به حمله اسرائیل به ناوگان «صمود» عضو پارلمان اروپا: توقیف شناور‌های «صمود» توسط اسرائیل مجرمانه است گفت‌وگوی تلفنی امیر قطر و ترامپ درباره طرح صلح غزه گروه هفت خواستار ادامه دیپلماسی درباره پرونده هسته‌ای ایران شد قالیباف: با استفاده از کالابرگ باید قیمت چند کالای اصلی را ثابت نگه داریم بازداشت فعالان و خبرنگاران حاضر در کشتی‌های «ناوگان الصمود» رئیس شورای امنیت سازمان ملل: اعمال دوباره تحریم‌ها علیه ایران را به رسمیت نمی‌شناسیم مین‌گذاری رژیم اسرائیل در مسیر ناوگان «صمود» وزیر خارجه آمریکا دوباره علیه ایران گزافه گویی کرد ایهود باراک: جنایات اسرائیل در غزه سال‌ها در جهان بازتاب خواهد داشت وزرای دفاع ایران و ترکیه دیدار کردند (۹ مهر ۱۴۰۴) روسیه: دیدار میان پوتین و زلنسکی امکان‌پذیر نیست نیروی دریایی فرانسه، نفتکش روسیه را توقیف کرد + فیلم (۹ مهر ۱۴۰۴) ابراز تأسف قطر از تصویب نشدن قطعنامه آتش‌بس غزه در شورای امنیت بازداشت ۳ آلمانی به اتهام همکاری با حماس کانادا تحریم‌های ایران را دوباره فعال کرد + جزئیات (۹ مهر ۱۴۰۴) عربستان: وتو، چراغ سبز به «اسرائیل» برای گسترش تجاوز است ماکرون: روسیه در حال تولید سلاح‌های بسیار بیشتر و با سرعت بالاتری است قالیباف: باید از هرگونه ساده‌انگاری و تقلیل‌گرایی نسبت به پدیده‌های نو پرهیز کنیم | «جهاد تولید فکر نو» جهادی مقدس است فرودگاه‌های رژیم اسرائیل تعطیل و حرکت قطارها متوقف شدند تشکیلات خودگردان: جهان برای تشکیل کشور مستقل فلسطین متحد شده است شهادت ۱۰۳ نفر از زمان آتش‌بس در لبنان (۹ مهر ۱۴۰۴) حمله پهپادی به خودرویی در جنوب لبنان | یک نفر به شهادت رسید + عکس (۹ مهر ۱۴۰۴) حمله پهپادی یمن به اراضی اشغالی (۹ مهر ۱۴۰۴) تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران + جزئیات (۹ مهر ۱۴۰۴) واکنش عراق به طرح ترامپ برای پایان جنگ غزه موافقت مشروط مجمع تشخیص مصلحت نظام با پیوستن ایران به CFT
سرخط خبرها

شورای امنیت خواستار پایبندی طالبان به تعهداتش در قبال خروج شهروندان افغان شد

  • کد خبر: ۷۹۰۹۵
  • ۰۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۷
شورای امنیت خواستار پایبندی طالبان به تعهداتش در قبال خروج شهروندان افغان شد
شورای امنیت سازمان ملل متحده به قطعنامه‌ای رای داد که در آن از طالبان خواسته شده است تا به تعهدش مبنی بر تامین امنیت غیرنظامیانی که به دنبال خروج از افغانستان هستند عمل کند. در این قطعنامه به ایجاد «منطقه امن» که جزو درخواست فرانسه بود اشاره‌ای نشده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت به متنی که از سوی ایالات متحده آمریکا، فرانسه و بریتانیا تهیه شده بود رای مثبت دادند در حالی که چین و روسیه رای ممتنع خود را اعلام کردند.

 

در این قطعنامه گفته شده است که شورای امنیت «انتظار دارد» طالبان پس از خروج نیروهای آمریکایی به تمام «تعهدات» خود به‌ویژه درباره «خروج امن» و «برنامه‌ریزی شده» افغان‌ها و اتباع خارجی از افغانستان عمل کند.

 

این قطعنامه به بیانیه طالبان در ۲۷ اوت اشاره دارد که در آن گفته شده بود که افغان‌ها می‌توانند هر زمان که بخواهند به خارج از کشور سفر کنند و از طریق گذرگاه‌های مرزی چه هوایی و چه زمینی افغانستان را ترک کنند.

 

در قطعنامه امروز شورای امنیت به ایجاد «منطقه امن» یا منطقه حفاظت شده که از سوی امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه پیشنهاد شده بود،‌ اشاره‌ای نشده است.

 

رئیس جمهوری فرانسه روز یکشنبه اعلام کرد که پاریس و لندن از سازمان ملل متحد برای ایجاد چنین «منطقه امنی» در کابل به ویژه برای ادامه عملیات «بشردوستانه» درخواست خواهند کرد. وی گفته بود که فکر می‌کند این طرح کاملا قابل اجرا باشد.

 

دیپلمات‌های سازمان ملل که روز دوشنبه مورد پرسش قرار گرفتند توضیح دادند که این منطقه به خودی خود «منطقه حفاظت شده» نیست بلکه باید طالبان را به خاطر تعهد خود در زمینه «گذر امن» برای داوطلبان خروج از کشور پاسخگو کرد.

 

اما قطعنامه سازمان ملل از طرح ماکرون بلندپروازی کمتری دارد. هنوز مشخص نیست که آیا قطعنامه دیگری که «منطقه امن» را پیشنهاد می‌کند بعدا منتشر می‌شود یا خیر.

 

کارشناسان می‌گویند این متن اصلاح شده است تا اطمینان حاصل شود که چین و روسیه از وتوی خود برای جلوگیری از آن استفاده نمی‌کنند.

 

طبق قطعنامه امروز، شورای امنیت همچنین اهمیت «احترام به حقوق بشر از جمله حقوق زنان، کودکان و اقلیت‌ها» را بار دیگر تکرار کرد.

 

این نهاد همچنین درخواست کرد که از خاک افغانستان برای تهدید یا حمله به دیگر کشورها یا پناه دادن به تروریست‌ها استفاده نشود.

 

چین که مانند روسیه به این قطعنامه رای ممتنع داد گفت که وضعیت کنونی، نتیجه مستقیم خروج شتابزده و بی‌نظم نیروهای غربی است.

 

در قطعنامه از طالبان خواسته شده است تا اجازه دسترسی کابل، ایمن و بدون مانع را به سازمان ملل متحد و سایر سازمان‌ها برای ارائه کمک‌های بشردوستانه داده شود.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->