حمله هوایی آمریکا به «الجوف» یمن (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) بقایی: تبعات هرگونه رفتار تحریک آمیز در مسیر مذاکرات برعهده طرف آمریکایی است کارگزاران حج یکشنبه (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند حریم هوایی هند به روی هواپیما‌های پاکستانی بسته شد روسیه و کره شمالی برای اولین بار با ساخت یک جاده باهم مرتبط می‌شوند آمریکا با قرارداد فروش پاتریوت به کویت موافقت کرد کمال خرازی: ایران و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس نیازمند گفت‌وگوهایی سازنده و جدی هستند وزیر خارجه چین: برای گفت‌وگوهای ایران ارزش قائل هستیم + فیلم ظریف: جمهوری اسلامی پس از حکومت افشاریان، تنها حکومتی است که یک وجب از خاک ایران را از دست نداده است دبیر شورای عالی امنیت با وزیر خارجه چین دیدار کرد (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آمریکا و اوکراین توافق معدنی را سرانجام امضا کردند ناتوانی تل‌آویو در مهار آتش‌سوزی‌ها؛ هزاران شهرک‌نشین آواره شدند + ویدئو و عکس نابرابری فزاینده در بازار کار؛ ۵۰ درصد مشاغل جدید تنها در تهران ایجاد شده‌اند + فیلم افزایش چشمگیر سهم زنان در بازار کار رسمی ایران | وزیر کار از اختلاف دستمزد ۲.۲ میلیون تومانی خبر داد + فیلم ویدئو| روند حذف یارانه سه دهک بالا چگونه است؟ یمن: علیه ناو هواپیمابر وینسون آمریکا حمله پهپادی انجام دادیم (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) شهباز شریف هند را به اقدامات تحریک آمیز متهم کرد (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) پوتین: دیر یا زود روابط روسیه و اروپا احیا می‌شود پزشکیان: عهد من با مردم بر سر پایبندی به مسیر عدالت، پابرجاست وعده استاندار خراسان رضوی برای ساخت ۷۰۵ مدرسه جدید در سال ۱۴۰۴ آتش سوزی به غزه رسید| وضعیت اضطراری و تخلیه شهرک‌‌های اسرائیلی+ویدئو آملی لاریجانی: در بررسی لوایح پالرمو و CFT نه تعلل داریم نه تعجیل آمریکا بازهم تحریم‌های جدید علیه ایران وضع کرد (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) اوکراین آماده واگذاری منابع معدنی خود به آمریکا | زلنسکی ترکمانچای را می‌پذیرد؟ رژیم صهیونیستی به سه هدف نظامی در حومه دمشق حمله کرد ترامپ: اوکراین به‌زودی در هم می‌شکند ویدئو| آتش سوزی گسترده در اورشلیم (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر دفاع: رفت‌وآمد‌های دیپلماتیک به قطر، امارات، کویت و عربستان تداوم خواهد داشت
سرخط خبرها

شورای امنیت خواستار پایبندی طالبان به تعهداتش در قبال خروج شهروندان افغان شد

  • کد خبر: ۷۹۰۹۵
  • ۰۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۷
شورای امنیت خواستار پایبندی طالبان به تعهداتش در قبال خروج شهروندان افغان شد
شورای امنیت سازمان ملل متحده به قطعنامه‌ای رای داد که در آن از طالبان خواسته شده است تا به تعهدش مبنی بر تامین امنیت غیرنظامیانی که به دنبال خروج از افغانستان هستند عمل کند. در این قطعنامه به ایجاد «منطقه امن» که جزو درخواست فرانسه بود اشاره‌ای نشده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت به متنی که از سوی ایالات متحده آمریکا، فرانسه و بریتانیا تهیه شده بود رای مثبت دادند در حالی که چین و روسیه رای ممتنع خود را اعلام کردند.

 

در این قطعنامه گفته شده است که شورای امنیت «انتظار دارد» طالبان پس از خروج نیروهای آمریکایی به تمام «تعهدات» خود به‌ویژه درباره «خروج امن» و «برنامه‌ریزی شده» افغان‌ها و اتباع خارجی از افغانستان عمل کند.

 

این قطعنامه به بیانیه طالبان در ۲۷ اوت اشاره دارد که در آن گفته شده بود که افغان‌ها می‌توانند هر زمان که بخواهند به خارج از کشور سفر کنند و از طریق گذرگاه‌های مرزی چه هوایی و چه زمینی افغانستان را ترک کنند.

 

در قطعنامه امروز شورای امنیت به ایجاد «منطقه امن» یا منطقه حفاظت شده که از سوی امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه پیشنهاد شده بود،‌ اشاره‌ای نشده است.

 

رئیس جمهوری فرانسه روز یکشنبه اعلام کرد که پاریس و لندن از سازمان ملل متحد برای ایجاد چنین «منطقه امنی» در کابل به ویژه برای ادامه عملیات «بشردوستانه» درخواست خواهند کرد. وی گفته بود که فکر می‌کند این طرح کاملا قابل اجرا باشد.

 

دیپلمات‌های سازمان ملل که روز دوشنبه مورد پرسش قرار گرفتند توضیح دادند که این منطقه به خودی خود «منطقه حفاظت شده» نیست بلکه باید طالبان را به خاطر تعهد خود در زمینه «گذر امن» برای داوطلبان خروج از کشور پاسخگو کرد.

 

اما قطعنامه سازمان ملل از طرح ماکرون بلندپروازی کمتری دارد. هنوز مشخص نیست که آیا قطعنامه دیگری که «منطقه امن» را پیشنهاد می‌کند بعدا منتشر می‌شود یا خیر.

 

کارشناسان می‌گویند این متن اصلاح شده است تا اطمینان حاصل شود که چین و روسیه از وتوی خود برای جلوگیری از آن استفاده نمی‌کنند.

 

طبق قطعنامه امروز، شورای امنیت همچنین اهمیت «احترام به حقوق بشر از جمله حقوق زنان، کودکان و اقلیت‌ها» را بار دیگر تکرار کرد.

 

این نهاد همچنین درخواست کرد که از خاک افغانستان برای تهدید یا حمله به دیگر کشورها یا پناه دادن به تروریست‌ها استفاده نشود.

 

چین که مانند روسیه به این قطعنامه رای ممتنع داد گفت که وضعیت کنونی، نتیجه مستقیم خروج شتابزده و بی‌نظم نیروهای غربی است.

 

در قطعنامه از طالبان خواسته شده است تا اجازه دسترسی کابل، ایمن و بدون مانع را به سازمان ملل متحد و سایر سازمان‌ها برای ارائه کمک‌های بشردوستانه داده شود.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->