پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | قالیباف: گرانی‌های قیمت ارز و کمبود برق و گاز این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است زیان ۲۵۰ همتی صنایع درپی قطعی برق برنامه‌های مجلس برای حمایت از بورس چیست؟ |رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز دستور پزشکیان برای تسریع در پرداخت وام ازدواج سرنوشت نامعلوم تعهدات مالی سفرهای استانی دولت سیزدهم به خراسان رضوی واریز سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار در پاییز ۱۴۰۳ جلسه غیرعلنی مجلس در مورد نوسانات نرخ ارز برگزار شد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) | هویج کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

مصائب کارگران بخش خصوصی برای تأمین هزینه‌های درمان و زندگی

  • کد خبر: ۷۹۱۱۳
  • ۰۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۸
مصائب کارگران بخش خصوصی برای تأمین هزینه‌های درمان و زندگی
افزایش چندبرابری و دوباره قیمت کالا‌های اساسی در چندماه گذشته و هزینه‌های زیاد درمان بیماری کرونا، وضعیت گذران زندگی را برای قشر کارگر به‌ویژه کارگر بخش خصوصی سخت کرده است.

طنین همتی|شهرآرانیوز، با افزایش بی‌رویه قیمت‌ها، حقوق کارگران باید طبق قانون در هر تورم افزایش یابد. در این یک ماه افزایش بی‌رویه هزینه‌ها فشار فراوانی بر اقشار آسیب‌پذیر حقوق‌بگیر جامعه و بازنشستگان وارد کرده است. وزیر کار جدید در اولین اظهارات رسانه‌ای‌اش به حقوق ناچیز کارگران و بازنشستگان واکنش نشان داد؛ آیا این واکنش ابتدایی می‌تواند پیش‌درآمدی برای برگزاری جلسات شورای‌عالی کار برای ترمیم دستمزد و مستمری باشد؟


حجت عبدالملکی با بیان اینکه از میزان دستمزد کارگران و حقوق بازنشستگان باخبر است، تأکید کرد: برای آنکه دخل‌وخرج کارگران و بازنشستگان باهم بخواند و سفره آن‌ها رنگین‌تر شود، باید نرخ تورم کاسته و کنترل شود. این درحالی است که افزایش چندبرابری قیمت کالا‌های اساسی در چندماه گذشته و هزینه‌های زیاد درمان بیماری کرونا وضعیت گذران زندگی را برای قشر کارگر به‌ویژه کارگر بخش خصوصی سخت کرده است.


دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران دراین‌باره می‌گوید: ایرادات اساسی در تعیین حقوق و دستمزد وجود دارد؛ اینکه دستمزد در انتهای سال محاسبه و براساس داده‌های قبلی تعیین و تورم گذشته برای حقوق و دستمزد سال بعد در نظر گرفته می‌شود. افزایش قیمت‌ها از فروردین‌ماه طبیعی و پذیرفتنی است، اما مشکل اصلی میزان افزایش دستمزد است که انتهای سال تعیین می‌شود و تورم سال جدید در آن در نظر گرفته نمی‌شود. ما در بعضی اقلام بیش از ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشتیم؛ برای مثال نان، برنج و مواد لبنی به‌شدت گران شده است.


هادی ابوی اظهار کرد: باید در زمینه دستمزد و هزینه زندگی کارگر تصمیم کلی گرفته شود. باید میزان بدهی دولت به تأمین اجتماعی شفاف‌سازی شود. آیا حقوق ۳ میلیون تومان که به کارگر پرداخت می‌شود، جوابگوی هزینه‌های زندگی است که هر سال افزایش می‌یابد؟


به‌گفته وی، کارگران مشغول در بخش خصوصی بیشتر مشکل دارند، چون هیچ تسهیلات اضافه‌ای علاوه بر حقوق به آن‌ها پرداخت نمی‌شود. اینجاست که طراحان و برنامه‌ریزان باید این قشر را هم در نظر بگیرند. نمایندگان کارگران متقاضی هستند که شورای کار جلسه‌ای تشکیل دهد و برای ۶ ماه دوم سال تصمیمی بگیرد؛ به دلیل اینکه قیمت‌ها در این چندماه به‌شدت افزایش یافته است و جامعه کارگری توان تأمین هزینه‌های زندگی را ندارد.


ابوی یادآور شد: گفته شده است تمام هزینه‌های درمان کارگران پرداخت می‌شود، اما گفته نشده است که این هزینه‌ها منوط به بستری در بیمارستان‌های دولتی است یا نه. در وضعیت موجود بیمارستان‌های دولتی جا ندارند و در آخر کارگر باز هم به دکتر و بیمارستان خصوصی مراجعه می‌کند که باید هزینه‌های درمانش را خودش پرداخت کند.


وی اضافه کرد: نسخه داروخانه برای بیمار کرونایی  به دلیل وجود داروی رمیدیسیور، بیش از یک میلیون تومان است.یک کارگر در ماه مگر چقدر حقوق می‌گیرد که این مبالغ را در سبد هزینه‌های خود بگنجاند. حال اگر این بیماری برای تمام اعضای خانواده باشد، مسلما توان پرداخت نخواهد داشت. حال اینکه این هزینه‌ها برای درمان فقط مربوط به نسخه نیست و سایر هزینه‌های دیگر برای مراقبت در برابر این بیماری هم پابرجاست.


ابوی یادآور شد: اگر دولت برنامه‌ای برای پرداخت کوپن به این قشر دارد، باید هرچه زودتر انجام دهد. ما ۶ میلیون کارگر داریم که حتی بدون بیمه‌اند و همین حقوق حداقلی را هم ندارند. باید راهکار ویژه‌ای در دولت جدید اتخاذ شود تا کارگر از این وضعیت خارج شود، چون کارگران این روز‌ها از لحاظ رفاهی وضعیت خوبی ندارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->