شهرآرانیوز - آرش نجیمی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در اینستاگرام خود نوشت:
اگر زوجی قصد داشته باشند بچه دار شوند، آیا دریافت واکسن کرونا برای بارداری بی خطر است؟
پاسخ:
واکسن نه تنها خطرآفرین نیست بلکه برای سلامت و ایمن سازی مادران در برابر ویروس بسیار مطلوب و مفید هم میباشد.
عصمت حیدری، رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه نیز در این خصوص افزود: باتوجه به سرایت پذیری بالای ویروس دلتا، مادران باردار برای حفظ سلامت خود و پیشگیری از ابتلا به این ویروس در خانه بمانند و در مکانهای شلوغ و سفر و همچنین ارتباط با افراد مبتلا یا مشکوک به جد پرهیز کنند.
وی بر پرهیز مادران باردار از درمانهای خودسرانه در صورت ابتلا به بیماری کووید ۱۹ تاکید کرد و اظهارداشت: مادران باردار باتوجه به پیشرفت سریع سویه دلتا، در صورت داشتن علائم توسط متخصص داخلی یا عفونی معاینه شوند و اقدامهای درمانی را شروع کنند.
حیدری گفت: درصورت داشتن علائم نظیر سرفه، تهوع و استفراغ، تنگی نفس، افزایش تعداد تنفس، درد در قفسه سینه، ضعف، خستگی شدید، گیجی و خوابآلودگی، کاهش سطح هوشیاری و حرکت جنین باید به مراکز درمانی مراجعه کنند.
وی بیان کرد: استفاده مداوم از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی با دیگران و پرهیز از شرکت در دورهمیهای خانوادگی و اماکن شلوغ مدنظر زنان باردار قرار گیرد.
حیدری گفت: مادران با سن بالای ۳۵ سال، دارای بیماری زمینهای، نمای توده بدنی ۳۵ و بالاتر، دوقلویی و چندقلویی، بارداری با لقاح مصنوعی، شاغل و دارای همسر شاغل در بخشهای کرونا و یا مراکز بهداشتی مدیریت کرونا واجدین شرایط دریافت واکسن کووید ۱۹ هستند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان گناوه گفت: مادران میتوانند در صورت داشتن پرسش با مراقب سلامت ماما در مراکز خدمات جامع سلامت منطقه سکونت خود تماس بگیرند.
وی به مادران باردار توصیه کرد در صورت داشتن علائم سرماخوردگی فوری با پزشک یا مراقب سلامت خود تماس بگیرند.
منبع: ایمنا/ایرنا