زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان سرپرست دفتر ارزیابی اثرات زیست‌محیطی منصوب شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) زمان واریز حقوق اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان مشخص شد+ جدول و زمان واریز نقش پررنگ آموزش و پرورش در رفع کم‌تحرکی نسل جدید چطور ریاضی دانش‌آموزان را تقویت کنیم؟ سؤالات امتحان نهایی با رعایت استاندارد طرح شدند | وضعیت قطع برق در حوزه‌های امتحانی چطور خواهد بود؟ مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی: هیچ تغییری در محاسبه مبنای حقوق بازنشستگی صورت نگرفته است
سرخط خبرها

پدیده «شفق قطبی» چگونه ایجاد می‌شود؟

  • کد خبر: ۷۹۷۸۹
  • ۰۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۷:۲۶
پدیده «شفق قطبی» چگونه ایجاد می‌شود؟
شفق قطبی یک پدیده اتفاقی پراکنده و به طور کلی ضعیف است که معمولاً در آسمان شب از مکان‌هایی با عرض‌های جغرافیایی زیاد دیده می‌شود.

شیعه زاده | شهرآرانیوز؛ اغراق نیست اگر بگوییم یکی از زیباترین پدیده‌های طبیعی این جهان، تشکیل شفق‌های قطبی است. پدیده‌ای که تنها در نقاطی از کره زمین مشاهده می‌شود و سپیده دم قطب، بهترین زمان و مکان برای تماشای آن هاست. نور‌های رنگی، سیال و درخشانی که به آرامی در عرصه آسمان پیچ و تاب می‌خورند و اغلب به رنگ قرمز و سبز درمی آیند. چندین ماه پیش برای نخستین بار، فیزیک تشکیل شفق‌های قطبی کشف شد و بخش‌های مجهول ایجاد شفق‌های قطبی، در محیط آزمایشگاه، معلوم شد. این نور‌های جادویی زمانی تشکیل می‌شوند که الکترون‌های موجود در فضا، به سمت اتمسفر بالایی زمین سرازیر شوند و مولکول‌های اکسیژن و نیتروژن با هم برخورد کنند.

آنچه در این سناریو نامعلوم بود، علت حرکت الکترون‌ها به سمت زمین بود. حالا دانشمندان متوجه شدند که الکترون‌ها به واسطه میدان مغناطیسی زمین، به سمت جو و در واقعیت نیز با امواج آلفون حرکت می‌کنند. تأیید این موضوع، پس از دهه‌ها و در محیط آزمایشگاه، نحوه تشکیل شفق‌های قطبی را نشان داد و به عقیده محققان به احتمال زیاد این پروسه دقیقا همان چیزی است که موجب تشکیل شفق‌های قطبی در سیارات مشتری، زحل و دیگر سیارات می‌شود.

آن‌ها اغلب در نیم کره شمالی زمین ظهور پیدا می‌کنند و هنگامی از سبز به قرمز تغییر رنگ می‌دهند که طلوع خورشید نزدیک باشد. در گذشته قبایل بومی کانادا، به آن‌ها رقص ارواح می‌گفتند و امروز تماشای این رقص، آرزوی عده بسیاری در سراسر دنیاست. بلندای آن‌ها بین ۳۰۰ تا ۷۰۰ کیلومتر بالای زمین است و شفق سیارات زحل و مشتری با تلسکوپ هابل مشاهده می‌شود.

در اورانوس و نپتون هم شفق‌های قطبی به ندرت دیده شده اند و هنگامی که در زهره پدیدار می‌شوند، گاهی همه سطح آن را می‌پوشانند. ابیسکو در سوئد بهترین مکان تماشای شفق‌های قطبی است و بی آنکه هوای شهر‌های اطراف تا چه اندازه ابری است، آسمان ابیسکو همواره صاف و بدون ابر است.

فنلاند، ایسلند، روسیه، کانادا، آلاسکا، نروژ و برخی نقاط دیگر که در نزدیکی قطب شمال وجود دارند نیز کم و بیش میزبان شفق‌های قطبی هستند و گردشگران برای تماشای آن‌ها به این نقاط سفر می‌کنند. جادوی شفق‌های قطبی زمانی کامل می‌شود که در امتداد آسمان، جنگل‌ها و دریاچه‌های زیبا جا خوش کنند و جلوه‌ای از طبیعت را به تصویر بکشند که کمتر کسی تاکنون چنین قاب اعجاب انگیز و رازآلودی را دیده باشد. حرکت این شفق‌ها شبیه به پرده‌ای است که به وسیله باد این سو و آن سو می‌رود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->