پیام رهبرمعظم انقلاب به خانواده سرلشکر شهید غیب‌پرور ابلاغ شد نمایندگان مجلس در پاسخ به گزارش وزیر ارتباطات: پیشرفت شبکه ملی اطلاعات رضایت‌بخش نیست دستور قالیباف به کمیسیون عمران برای بررسی حادثه جاده‌ای مسیر فیروزآباد به کوار رهبر انقلاب به صندوق توسعه ملی اجازه سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی را دادند قالیباف: سوال برخی نمایندگان ضرورتی ندارد، اما اصرار بر ملی بودن آن دارند معاون حقوقی وزیر خارجه: حمله به ایران آزمونی تاریخی برای شورای امنیت است ابراز نگرانی آلمان از اوضاع فاجعه‌بار انسانی در غزه ترامپ: اوباما، کلینتون و بایدن مرتکب جنایت قرن شده‌اند سخنگوی هیئت رئیسه مجلس: جنگ سایبری دو روز قبل از جنگ آغاز شد | مجلس خواستار شتاب در راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات عراقچی در گفت‌وگو با یک رسانه آمریکایی: غنی‌سازی اورانیوم ایران برای ما بسیار عزیز است تهدید دوباره ترامپ علیه ایران ستار هاشمی مطرح کرد: پایداری شبکه و مقابله با ۲۰ هزار حمله سایبری در جنگ ۱۲ روزه | ۳۰ درصد افت اشتغال در اقتصاد دیجیتال سخنگوی کاخ سفید: دولت آمریکا آماده مذاکره با ایران است آیه‌ای که وجودم را سرشار از امید کرد انصار الله: کشور‌های اسلامی نباید پیشنهاد اسراییل برای ورود کمک‌های هوایی به غزه را بپذیرند گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و ترکیه | تاکید اقدام عاجل جهت توقف جنایات رژیم اسرائیل در غزه هلاکت یک نظامی صهیونیست در درگیری‌های غزه آمریکا بمب اتم به انگلیس اعزام کرد استقبال سازمان ملل از مذاکرات میان ایران و تروئیکای اروپایی ارتش رژیم صهیونیستی مدیر بیمارستانی در غزه را ربود رئیس سازمان بهزیستی: کمبود شدید نیرو و فضا داریم پزشکیان: سرمایه‌گذاری‌های مشترک در مناطق آزاد برد-برد است شورا‌های شهر و‌ روستا حلقه‌ای مهم از زنجیره سیاست منطقه‌ای کشور غریب آبادی وارد نیویورک شد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) نیرو‌های مسلح یمن به ۵ هدف نظامی و حیاتی در قدس اشغالی حمله کردند (۳۰ تیر ۱۴۰۴) والی هرات با بدرقه فرماندار تایباد به افغانستان بازگشت فرمانده سنتکام با السودانی در بغداد دیدار کرد
سرخط خبرها

آمریکا کمک پاکستان به طالبان در پنجشیر را تایید کرد

  • کد خبر: ۷۹۹۷۱
  • ۱۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۵
آمریکا کمک پاکستان به طالبان در پنجشیر را تایید کرد
فاکس نیوز به نقل از یک منبع آگاه در ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا -سنتکام- گفت که ارتش پاکستان، از جمله با ۲۷ هلیکوپتر پر از نیروهای ویژه و پهپادهای پاکستانی، در حمله به پنجشیر به طالبان کمک می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ پاکستان بارها از سوی رهبران دولت‌های پیشین و چهره‌های سیاسی افغانستان، متهم به حمایت مستقیم از طالبان و شعله‌ور نگه داشتن جنگ در افغانستان شده است.

 

اشرف غنی تا آخرین روزهای پیش از فرارش، طالبان را آلت دست پاکستان و پاکستان را حامی طالبان می‌دانست و تاکید داشت که پاکستان باید دست از حمایت طالبان بردارد و اجازه دهد که طالبان خواسته‌های خود را به طور مستقیم با دولت افغانستان مطرح کند، خواسته‌هایی که هیچگاه پذیرفته نشد تا سرانجام غنی رفت و حاکمیت به طالبان واگذار شد.

 

نیروهای مقاومت ملی افغانستان مستقر در ولایت پنجشیر، نیز پیشتر گفتند که پهپادهای پاکستان و نیروهای کماندوی این کشور مستقیما وارد جنگ علیه مقاومت ملی در پنجشیر شده‌اند.

 

منابعی در جبهه مقاومت ملی به ایندیپندنت گفته بودند که از بعد از ظهر یکشنبه پنج سپتامبر، حملات هواپیماهای بدون سرنشین بر سنگرهای مقاومت ملی آغاز شده و یکشنبه شب این حملات به اوج خود رسید.

 

در این حملات و در جریان بمباران هواپیماهای بدون سرنشین، ژنرال عبدالودود یکی از فرماندهان و فهیم دشتی، سخنگوی جبهه مقاومت جان باختند.

 

منابع جبهه مقاومت همچنین می‌گویند که این حملات هواپیماهای بدون سرنشین، باعث شد تا آنان از مواضع خود عقب‌نشینی کنند.

 

احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان، در فراخوانی که برای قیام ملی صادر کرد، گفته است: «اتفاقاتی که در افغانستان رخ داده آیینه کوچکی از آینده افغانستان است. آینده‌ای که به کمک بیگانگان و اعمالشان و به خواست آنان قرار است در افغانستان پیاده شود.»

 

به باور مسعود «خواست بیگانگان این است که افغانستان یک کشور عقب مانده، وابسته و عاری از ارزش‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی باشد. او گفت که بیگانگان و مزدورانشان می‌خواهند تا افغانستان در یک انزوای سیاسی توسط جامعه جهانی قرار بگیرد.»

 

جبهه مقاومت ملی افغانستان همچنین پیشتر ضمن انتشار ویدئویی از اسرای طالبان گفت که بسیاری از آنان پاکستانی هستند. عبدالغنی برادر، از اعضای ارشد طالبان که حالا به سمت معاون اول نخست وزیری افغانستان در کابینه موقت پیشنهادی این گروه رسیده و یکی از چهار نفری است که در سال ۱۹۹۴ طالبان را تاسیس کردند، در مدارس پاکستان تعلیمات دینی خوانده و مدتی در گروه طالبان جنگیده است. ملا برادر پس از سقوط امارت اسلامی طالبان، شورای کویته، مهم‌ترین تشکل طالبان پس از سقوط این گروه را رهبری می‌کرد.

 

جنگ در پنجشیر زمانی شدت بیشتر گرفت که ژنرال حمید فیض، رئیس سازمان استخباراتی پاکستان به کابل سفر کرد. بسیاری از کارشناسان نظامی، سفر رئیس آی‌اس‌آی و تشدید جنگ در پنجشیر را با هم مرتبط می‌دانند و برخی می‌گویند که رهبری جنگ پنجشیر به دست ژنرال‌های پاکستانی است‌.

 

بر اساس منابع اطلاعاتی افغانستان و ناتو، هیچ تصمیم بزرگ طالبان بدون مشورت و اجازه سرویس اطلاعاتی ارتش پاکستان اتخاذ نمی‌شود.

 

شماری از آگاهان سیاسی افغان، رفتن رئیس استخبارات پاکستان را به کابل آن‌ هم در نبود یک نظام رسمی سیاسی را خلاف عرف دیپلماتیک و حاکمیت ملی افغانستان می‌دانند و تاکید دارند که پاکستان به این ترتیب روشن‌تر بیان کرد که افغانستان اکنون جزو پاکستان شده است.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->