زمان واریز مرحله دوم کالابرگ برای سه دهک اول اعلام شد تمدید مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ + جزئیات جزئیاتی از افزایش حقوق و تسهیلات بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۴ وعده‌های پوچ؛ بازگشت روز‌های خاموش ۸۲ تن فرآورده خام دامی غیربهداشتی در گناباد جمع‌آوری شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) سبک زندگی نادرست عامل سندرم نوظهور فراموشی گلوتئال | سندرم مرگ یک عضو مواجهه طولانی‌مدت با آلودگی هوا سلامت مغز را تهدید می‌کند شهادت ۲ مرزبان هنگ مرزی بانه براثر انفجار مین‌های جنگ تحمیلی + عکس (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) نمک رنگی منجر به عقب ماندگی ذهنی جنین می‌شود یادی از دکتر سیدمهدی صانعی، استاد الهیات دانشگاه فردوسی مشهد | مردی از تبار مهر و معرفت فیش حقوقی فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ تیراندازی در منطقه نعمت‌آباد تهران + جزئیات پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش باران در مشهد تا آخر امشب رئیس اورژانس مشهد: ۵۰ درصد تماس‌های اورژانس، مزاحمی و اشتباهی است برگزاری آزمون استخدامی جدید برای وزارت آموزش و پرورش درج درصد گوشت در سوسیس و کالباس‌ها الزامی است مدیرعامل هلال احمر لرستان برکنار شد | سرپرست جدید منصوب شد شیرخشک "آپتامیل پپتی" در حال توزیع است مرحله دوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان باید از اول فروردین ۱۴۰۴ اعمال شود پیش‌بینی هواشناسی کشور (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران و رعد و برق در ۸ استان چگونه در بهار فعالیت‌های بدنی خود را شروع کنیم؟ گزش سالانه تا ۳۰۰۰۰ نفر توسط گربه‌های خانگی قارچ‌هایی با ظاهری فریبنده، تهدیدی جدی در فصل بهار نقش ماموگرافی در ارزیابی سلامت قلب زنان درمان آلرژی با طب ایرانی جزئیات تازه از حریق درمانگاه در مشیریه تهران | سه فوتی و ۱۸ مصدوم + فیلم فوت یک نفر در حریق درمانگاه مشیریه تهران + تصاویر (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) اسامی ۷ معدنچی جان‌باخته در حادثه معدن دامغان تبرئه سیف و عراقچی تایید شد | سخنگوی سازمان تعزیرات: جزئیات را اعلام خواهیم کرد استاندار سمنان: خطای فردی، علت حادثه معدن دامغان است قتل مرد جوان به دست سرایدار جنایتکار
سرخط خبرها

زنان باردار چه زمانی می‌توانند واکسن کرونا تزریق کنند؟

  • کد خبر: ۸۰۱۶۲
  • ۱۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۸
زنان باردار چه زمانی می‌توانند واکسن کرونا تزریق کنند؟
متخصص و عضو انجمن زنان و مامایی ایران با تاکید بر اینکه شدت درگیری بیماری کرونا در افرادی که به‌نحوی سیستم ایمنی آنان ضعیف عمل می‌کند بیشتر است، توضیحاتی درباره زمان تزریق واکسن برای زنان باردار ارائه داده است.

به گزارش شهرآرانیوز - سوزان پیروان در گفت‌وگو با ایرنا، با تاکید بر اینکه شدت درگیری بیماری کرونا در افرادی که به‌نحوی سیستم ایمنی آنان ضعیف عمل می کند بیشتر است، گفته است: درباره زنان باردار هم این موضوع صادق است و احتمال ابتلا و شدیدتر شدن بیماری و بستری‌شدن آنان نسبت به بقیه افراد عادی بیشتر است زیرا بارداری باعث ضعیف‌شدن سیستم ایمنی می‌شود. در حقیقت زنان باردار بیشتر در ریسک ابتلا قرار دارند. ضمن اینکه ابتلای مادر باردار به کرونا عوارضی هم برای بارداری آنان به وجود می‌آورد تا آنجا که ممکن است منجر به زایمان زودرس شود. به همین علت به آنان شدیدا توصیه می شود که علیه کووید ۱۹ واکسینه شوند.

 

او در ادامه گفته است: واکسیناسیون همانطور که از تعداد بستری شدن افراد عادی می کاهد در مورد زنان باردار هم علاوه برکاهش احتمال بستری شدن، احتمال درگیری شدید و استفاده از ونتیلاتور و دستگاه های تنفس مصنوعی در مادر باردار را به شدت کاهش می‌دهد.

 

در ادامه سه سوال مهم درباره تزریق واکسن کرونا برای زنان باردار بخوانید:

 

توصیه می‌شود مادر باردار از چند هفتگی واکسن کرونا تزریق کند؟

سوزان پیروان، متخصص زنان و مامایی، درباره این سوال گفته است: مشاهدات بالینی و علمی در مورد انواع مختلف واکسنی که مورد تایید سازمان جهانی بهداشت قرار گرفته تا کنون هیچ نوع عوارضی بر روی مادر باردار و جنین نشان نداده است. البته این واکسن همانند هر واکسن دیگری ممکن است در محل تزریق، تورم یا درد ایجاد کند یا گاه تب بیاورد اما هیچ ضرر یا مشکلی برای مادران باردار ندارد و تزریق آن به شدت توصیه می‌شود.

بنا به توصیه وزارت بهداشت، مادران باردار می‌توانند از هفته دوازدهم بارداری به بعد نسبت به واکسیناسیون اقدام کنند اما در حال حاضر که واکسن به‌وفور نیست مادران باردار از هفته ۲۸ بارداری یعنی در اواخر بارداری حتما باید واکسن بزنند اما به‌طور کلی با فراوان‌شدن واکسن، از هفته دوازده به بعد می‌توانند واکسن بزنند.

 

برای مادران باردار چه نوع واکسنی توصیه می‌شود؟

عضو انجمن زنان و مامایی ایران در پاسخ به اینکه چه نوع واکسنی برای مادر باردار بهینه است، گفته است: واکسنی که به مادر باردار پیشنهاد می‌کنیم واکسن سینوفارم است زیرا علاوه بر اینکه نسبت به واکسن‌های دیگر تعداد آن بیشتر است بلکه از ویروس غیرفعال تولید شده است. البته واکسن آسترازنکا هم مناسب است فقط اینکه تزریق این واکسن تب و علائم بیشتری دارد و مادران باردار باید این موارد را مدنظر داشته باشند.

 

واکسن‌ها به‌هیچ‌عنوان بیماری‌زایی ندارند و این ذهنیت و شایعه به‌وجودآمده که فلانی واکسن‌زده بیمارتر شده صحت ندارد. فقط افراد باید بدانند که وقتی برای تزریق واکسن مراجعه می‌کند باید به لحاظ سلامتی در حالت خوبی باشد به این معنا که اگر احساس تب یا حالت سرماخوردگی دارند ممکن است کرونا داشته باشند و نباید به سراغ واکسیناسیون بروند.

 

پس مادر باردار هم اگر در هفته دوازدهم  بارداری قرار دارد و هیچ علامتی ندارد می تواند واکسن بزند.

 

آیا آنتی بادی یا پادتن مادر باردار به جنین منتقل می‌شود؟

متخصص زنان و مامایی با اشاره به اینکه یکی از خوبی‌های واکسیناسیون این است که وقتی نوزاد از مادری که واکسینه‌شده و آنتی‌بادی دارد به دنیا می‌آید تا مدتی آنتی‌بادی در بدن او وجود دارد، تصریح کرد: این نوزاد با حالتی به دنیا می‌آید که تا چند وقت سطح آنتی‌بادی در خون او بالاست و از ابتلا به بیماری در امان است. پس مادر باردار با واکسیناسیون سلامتی خود و نوزاد خود را تضمین می‌کند پس مادر باردار بجای نگران بودن از عوارض واکسن، باید نگران خود بیماری کرونا باشد زیرا کسانی که واکسن نزده و به این بیماری مبتلا می شوند دچار بیماری شدیدتر و درگیری زیاد ریه یا بستری شدن در بیمارستان می شوند.

 

پیروان به تمامی مادران باردار توصیه کرد: اگر در اولویت واکسیناسیون قرار گرفته‌اید در حق خود و فرزند خود که قرار است به عنوان نوزادی سالم در خانواده سالم رشد کند کم کاری نکنید. ضمن اینکه فراموش نکنید علایم بیماری کرونا در زنان باردار همانند افراد عادی شامل بدن درد و خستگی و گرفتاری دستگاه تنفسی فوقانی یعنی بینی تا درگیری ریه است.

 

منبع: ایرنا

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->