مستمری کمک هزینه لوازم بهداشتی آبان ۱۴۰۳ واریز شد(۷ آذر ۱۴۰۳) هشدار رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره تب دنگی خاروانا در آذربایجان شرقی لرزید (۶ آذر ۱۴۰۳) مرگ فجیع ۲ جوان در برخورد با قطار در مازندران(سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳) دستگیری زورگیری که با چاقو به ماشین حمله کرده بود توصیه پژوهشگران: دیر شام نخورید! کاظمی: تحقق سند تحول مهم ترین رسالت آموزش پرورش است درمان سرطان ریه به کمک نانوحباب‌ها ساجدی نیا تاکید کرد: افزایش تاب‌آوری جامعه در مقابل مخاطرات طبیعی ضروری است شناسایی مجرمان ۹۰ پرونده لاینحل به کمک اطلاعات بانک ژنتیک رمزگشایی از قتل سه زن در مشهد ۳.۵ میلیون زوج نابارور در کشور| ۳۰ درصد زوجین در سن باروری تک فرزند قرار دارند حادثه معدن این بار در نطنز (۶ آذر ۱۴۰۳) یادی از زنده‌یاد دکتر جمال‌الدین مستقیمی، پدر علم آناتومی ایران | کاشف کالبد‌ها مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تغییر کرد | عزل «محترمانه» فیروزی پس از حادثه کودک کاشمری حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟ مراقبت‌های دوره‌ای کودکان باید براساس زمان طلایی تشخیص بیماری‌ها باشد آیا تأمین‌اجتماعی برای واریز حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران از بانک‌های دیگر قرض گرفته است؟ مرگ مشکوک ۲ کودک پس از مصرف ماکارونی در تهران چالش‌های مراقبت از  سالمندان در خانه کشف ۲۶ فقره سرقت قطعات خودرو در شهر مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از  تعیین سقف پذیرش در برخی مراکز درمانی | ماجرای سقف گذاری بیمه چیست؟ کشف ۵۰ میلیارد ریال لوازم جانبی قاچاق تلفن همراه در ترمینال مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند هفت‌نفره سرقت و مالخری اموال مسروقه در مشهد | تعویض موادمخدر با کالای سرقتی بررسی قوانین فرزندخواندگی و حمایت از کودکان بی‌سرپرست در کشور زنجیره تولید و تأمین دارو با کمبود نقدینگی مواجه است بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آذر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۶ آذر ۱۴۰۳) | آغاز بارش باران از فردا تا شنبه پرداخت دو ماه علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق برای بازنشستگان لشکری (۶ آذر ۱۴۰۳) + زمان ابلاغ احکام حال‌وروز بازنشستگان خوب نیست | مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد تمدید بیمه‌های تکمیلی و عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی (۶ آذر ۱۴۰۳) زنان بیمه‌شده چگونه می‌توانند درخواست کفالت والدین یا همسر ازکارافتاده را ثبت کنند؟
سرخط خبرها

مصائب بازماندگان مستمری‌بگیران تامین اجتماعی در دوران کرونا

  • کد خبر: ۸۰۹۳۲
  • ۲۵ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۰
مصائب بازماندگان مستمری‌بگیران تامین اجتماعی در دوران کرونا
بیشترین آسیبی که افراد از کرونا دیدند، به خانواده‌هایی مربوط است که به‌دلیل کرونا فوتی داشتند به‌ویژه افرادی که سرپرست خانوار بودند و با فوت آن‌ها خانواده ایشان از نظر روانی و مالی به مشکل خوردند.

طنین همتی|شهرآرانیوز، بیشترین آسیبی که افراد از کرونا دیدند، به خانواده‌هایی مربوط است که به‌دلیل کرونا فوتی داشتند. بر اساس اعلام آمار رسمی، کرونا در هجده‌نوزده ماه گذشته جان ۱۱۵هزار ایرانی را ستانده است و آمار تخمینی می‌گوید کووید۱۹ بیشتر علیه مردان بوده است؛ سرپرستان خانواده که به‌هرحال و در وضعیت فعلی بار اصلی هزینه‌های زندگی بر دوش آن‌هاست. تاکنون کمتر کسی پرسیده است عاقبت خانواده‌هایی که نان‌آور خانواده را در کرونا از دست می‌دهند، چه می‌شود.

مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین اجتماعی نیز ازجمله افرادی هستند که آمار فوتی‌های ناشی از کرونا آن‌ها را هم بی‌نصیب نگذاشته است. بازماندگان این افراد نیز بعد از فوت و دریافت مستمری فوت‌شده با مشکلاتی همراه شدند. افزایش هزینه‌های زندگی، قطع بیمه و فاصله زمانی تا برقراری دوباره بیمه، شرایط را برای خانواده‌های مستمری‌بگیران سخت کرده است.

به‌گفته کارشناسان، نهاد‌ها و سازمان‌های غیردولتی باید نگاه ویژه‌ای به این خانواده‌ها داشته باشند.
دبیر انجمن صنفی کارگران خراسان‌رضوی در گفتگو با شهرآرانیوز دراین‌باره اظهار کرد: اکنون عموم خدمات تأمین اجتماعی به‌دلیل کرونا غیرحضوری است. کارگران، مستمری‌بگیران و بازنشستگان از طریق تلفن همراه می‌توانند خدمات مورد نیاز خود را انجام دهند.

ابوی گفت: مستمری‌بگیران قبل اینکه بازنشسته شوند، می‌توانند از طریق اپلیکیشن درخواست بازنشستگی‌شان را اعلام کنند که مسلما اقدام مناسبی برای شفاف‌سازی است. در گذشته که مراجعات حضوری زیاد بود، روند کار هم آهسته‌تر پیش می‌رفت.

به‌گفته این کارشناس، خانواده فوتی‌ها که در این مدت افزایش چشمگیری هم داشتند، باید غیرحضوری درخواست دهند تا در ۳ روز رسیدگی شود. گاهی پیش آمده که فهرست بیمه کارگر در سامانه برای مدتی ثبت نشده است و همین باعث می‌شود که دریافت مستمری فوت‌شده از سوی بازماندگانش زمان‌بر شود.مشکل دیگر این‌دسته افراد برای دریافت مستمری، کاهش ۵۰درصدی نیروی کار در اداراتی مثل تأمین اجتماعی به‌دلیل شیوع کرونا و قرمزبودن وضعیت شهر‌ها بود. به‌دلیل اینکه کارگران نماینده‌ای در ستاد ملی کرونا ندارند و تصمیم‌گیرندگان هم درکی از موضوع ندارند، شرایط سخت می‌شود.
وی افزود: سازمان‌هایی مثل اداره کار و تأمین اجتماعی همچنان کمبود نیرو دارند و وقتی این طرح کاهش ۵۰درصدی نیروی کار در ادارات به‌دلیل کرونا اجرا می‌شود، به‌خودی‌خود کار مراجعه‌کننده و ارباب‌رجوع با وقفه انجام می‌شود.

وی تأکید کرد: در دوران کرونا که واحد‌های صنفی تعطیل بودند و آمار مراجعه‌کنندگان برای دریافت بیمه بیکاری افزایش یافت، مسلما حجم کار افزایش پیدا کرد، اما از طرفی ظرفیت خدمات از سوی سازمان‌ها با کاهش نیروی کار کاسته شده است.اگر ستاد کرونای استان نمایندگانی از جامعه کارگری داشته باشد، این مسائل در جلسلات مطرح می‌شود و ستاد با درنظرگرفتن جزئیات، برای آن‌ها قانون وضع می‌کند.
به گفته وی، زمانی که کارگر و مستمری‌بگیر در قید حیات است، هنگام نام‌نویسی مشخصات خود و خانواده‌اش را ثبت می‌کند و نیازی نیست کارگر مشخص کند که حقوقش به چه کسی برسد. وقتی که فرد فوت می‌کند، به‌طبع حقوقش به همسرش می‌رسد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->