راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

جزئیات جدید از بزرگ شدن حفره لایه اُزن

  • کد خبر: ۸۰۹۹۵
  • ۲۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۲
جزئیات جدید از بزرگ شدن حفره لایه اُزن
محققان هشدار می‌دهند که امسال حفره لایه اُزن در نیمکره جنوبی زمین، بزرگتر از اندازه قطب جنوب شده است و دلیل آن کاملاً مشخص نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، لایه ازن هر سال در فاصله زمانی میان ماه های سپتامبر و اکتبر در منطقه قطب جنوب تخلیه می شود و اندازه حفره آن به حداکثر خود می رسد.

بر اساس تازه ترین گزارش های علمی، اندازه این حفره هفته گذشته «به میزان قابل توجهی» افزایش یافته است و اکنون ۷۵ درصد بزرگتر از حفره های قبلی لایه ازن در این زمان از فصل از سال ۱۹۷۹ شده است .

محققان سرویس «نظارت بر جو کوپرنیکوس» (CAMS) تحولات لایه ازن را از طریق مدل سازی کامپیوتری و رصدهای ماهواره ای ، شبیه به پیش بینی آب و هوا ، زیر نظر دارند. آنها گفتند که از روز گذشته ، این حفره مساحتی در حدود ۸.۸ میلیون مایل مربع (۲۳ میلیون کیلومتر مربع) را پوشانده است. 

این در حالی است که در سال هایی که شرایط آب و هوایی معمولی دارد، اندازه این حفره به طور معمول به حداکثر مساحت حدود ۸ میلیون مایل مربع (۲۰.۷ میلیون کیلومتر مربع) می رسد. با وجود این نوسانات طبیعی، کارشناسان انتظار دارند که این حفره در واکنش به محدودیت های استفاده از مواد شیمیایی از بین برنده ازن که در سال ۱۹۸۷ اعمال شد، تا سال ۲۰۵۰ به طور دائمی بسته شود ،

«وینسنت-هنری پوچ» ، سرپرست سرویس نظارت بر جوی کوپرنیک ، گفت: پیش بینی ها نشان می دهد که حفره لایه ازن امسال به حفره ای بزرگتر از حد معمول تبدیل شده است و ما به دنبال یک حفره ازن بسیار بزرگ و بالقوه عمیق هستیم.

سال گذشته نیز اوج حفره ازن در اوایل اکتبر به ۲۴ میلیون کیلومتر مربع رسید که بزرگتر از سال پیش بود.

در حقیقت ، اندازه گیری های ماهواره Copernicus Sentinel-۵P نشان داد که حفره سال گذشته لایه ازن نیز یکی از بزرگترین و عمیق ترین حفره های سال های اخیر بود و مساحت آن به ۹.۷ میلیون مایل مربع (۲۵ میلیون کیلومتر مربع) رسید.

طبق اعلام سازمان فضایی اروپا ، حفره سال گذشته لایه ازن توسط «گرداب قطبی قوی ، پایدار و سرد» ایجاد شد که به طور مداوم دمای لایه ازن را بر روی قطب جنوب کاهش می داد.

به نظر می رسد تکامل حفره ازن امسال در مسیر مشابهی در حال پیشرفت است ، زیرا اکنون اندازه این حفره برای این زمان از فصل ۷۵ درصد بزرگتر از حفره های لایه ازن از سال ۱۹۷۹ شده است.

ازن حدود ۱۱ تا ۴۰ کیلومتر (هفت تا ۲۵ مایل) بالاتر از سطح زمین ، در استراتوسفر وجود دارد. ازن یک سپر گازی است که مانند «کرم ضد آفتاب برای کره زمین» عمل می کند ، اشعه ماوراء بنفش مضر خورشید را که می تواند باعث آسیب چشم ، سرکوب سیستم ایمنی و سرطان پوست و نیز آسیب به گیاهان و حیات دریایی شود، جذب می کند.

لایه اُزن پرتوهای پرانرژی فرابنفش را جذب کرده و آن‌ها را به شکل پرتوهای فروسرخ درمی‌آورد و به سطح زمین می‌فرستد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->