۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

زمان سقوط یخچال «روز قیامت» نزدیک است

  • کد خبر: ۹۵۳۷۱
  • ۲۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۵
زمان سقوط یخچال «روز قیامت» نزدیک است
ازدست رفتن سکوی یخی پشتیبان یخچال طبیعی بزرگی در جنوبگان که به یخچال «روز قیامت» معروف است، می‌تواند موجب فروپاشی آن و افزایش شدید سطح آب دریا‌ها شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ازدست رفتن سکوی یخی پشتیبان یخچال طبیعی بزرگی در جنوبگان که به یخچال «روز قیامت» معروف است، می‌تواند موجب فروپاشی آن و افزایش شدید سطح آب دریا‌ها شود.
دانشمندان در ۱۳دسامبر در نشست پاییزی اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا گزارش کردند که نابودی یکی از یخچال‌های جنوبگان غربی بزرگ‌ترین تهدید جهانی برای افزایش سطح آب دریا‌ها پیش از سال۲۱۰۰ است و سکویی یخی که آن را از دریا جدا نگه داشته، ممکن است در عرض ۳ تا ۵ سال فروبریزد.

تد اسکامبوس، متخصص یخچال‌های طبیعی در مؤسسه تعاونی تحقیقات علوم زیست محیطی در بولدر کلرادو، گفت: «یخچال توایتز یکی از یخچال‌های بزرگ و مرتفع در جنوبگان است.» یخچال توایتز با وسعت ۱۲۰کیلومتر، تقریبا به اندازه فلوریداست و اگر کل آن به اقیانوس بیفتد، سطح آب دریا را ۶۵سانتی متر افزایش خواهد داد. ذوب شدن این یخچال حدود ۴درصد از افزایش جهانی سطح آب دریا‌ها را منجر می‌شود.
به گفته پژوهشگران، بخش بزرگی از یخچال در آستانه ازدست دادن اتصال ضعیفی است که با بستر دریا دارد و این امر به طور چشمگیری سرعت لغزش آن به سمت دریا را افزایش می‌دهد.

از حدود سال۲۰۰۴ یک سوم شرقی یخچال توایتز توسط سکوی یخی شناور استوار بوده است. اکنون بخش زیرین این سکوی یخی به سمت کوه زیر آبی که درحدود ۵۰کیلومتری ساحل قرار دارد، متمایل شده است. این نقطه اتکا به حفظ توده یخ در جای خود کمک می‌کند، اما داده‌های جمع آوری شده از زیر و اطراف سکوی یخی در ۲ سال گذشته نشان می‌دهد این پشتیبان زیاد دوام نخواهد آورد. آب‌های گرم اقیانوس درحال ازبین بردن یخ‌ها از قسمت زیرین هستند. همان طور که از توده سکوی یخی کاسته می‌شود، به سمت خشکی عقب نشینی می‌کند و درنهایت به طور کامل تا پشت کوه زیر آبی که آن را در جای خود نگه می‌دارد، عقب می‌رود. در همین حین، شکستگی‌ها و شکاف‌ها که به وسیله آب وسیع‌تر شده اند، سراسر آن را فرامی گیرند و آن را ضعیف و متلاشی می‌کنند.

ارین پتیت، متخصص یخچال‌های طبیعی در دانشگاه ایالتی اورگن، گفت: این عوامل موجب خواهد شد سکوی یخی طی ۵ سال آینده فروبریزد. فروپاشی این سکوی یخی به سرعت سطح آب دریا را افزایش می‌دهد و این مسئله نگران کننده است.

منبع: زومیت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->