سهمیه بنزین اردیبهشت امشب شارژ می‌شود (۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) واردات ۸ تا ۱۰ هزار خودروی برقی به کشور تا ۳ ماه آینده (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) پلمب ۳ سالن زیبایی در مشهد (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) معاون وزیر صمت هرگونه افزایش قیمت کالاها بدون مجوز را غیرقانونی دانست تشکیل پرونده برای یک نانوایی در کلاهدوز مشهد به دلیل تخلف (۳۰ فروردین۱۴۰۳) مدل خودرو، معیار جدید دهک‌بندی خانوار برای دریافت یارانه! قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) پرداخت ۳۰۰ میلیارد ریال وام قرض‌الحسنه به بیمه‌شدگان صندوق اجتماعی کشاورزان خراسان‌رضوی بازار سرد مرغ گرم در مشهد | مرغدار کیلویی ۳ تا ۷ هزار تومان در ضرر اجرای مصوبه افزایش حق مسکن فقط با تصویب هیئت دولت صرفه جویی ۴۳۰۰ مگاوات برق از محل افزایش بهره وری کولر‌های آبی افزایش حقوق بازنشستگان کارگری در سال ۱۴۰۳ به کجا رسید؟ حدود ۲ میلیون خانه در حال ساخت است قیمت طلا، قیمت دلار و قیمت سکه در بازار امروز پنجشنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی: تعطیلی پنجشنبه‌ها آثار زیان باری بر بخش اقتصادی خواهد داشت آرزو برای برقی شدن قطار تهران – مشهد | بررسی سهم پروژه‌های حمل ونقل ریلی خراسان رضوی در آلبوم بودجه ۱۴۰۳ مرحله سوم واریز سود سهام عدالت در راه است + جزئیات پیش‌فروش لوازم خانگی برای جلوگیری از ایجاد بازارسیاه قیمت جدید پژو پارس با افزایش ۱۵۰ میلیون تومانی تعیین شد (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) حقوق فروردین بازنشستگان کشوری امروز پرداخت می‌شود (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) همه چیز درباره هلدینگ «خلیج فارس» دلار به کانال ۶۶ هزار تومان برگشت (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) لزوم صادرات سیب و پرتقال مازاد در راستای حمایت از تولید داخل از ابتدای سال، ۲۰۰ تن گوشت قرمز وارد شده و در بازار توزیع شده است چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟
سرخط خبرها

نقش بازار‌های محلی در توسعه اقتصاد شهر

  • کد خبر: ۸۱۰۰۷
  • ۲۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۳
نقش بازار‌های محلی در توسعه اقتصاد شهر
فهیمه جامعی - دانشجوی دکتری شهرسازی و مدرس دانشگاه

شرایط اقتصادی، یک مفهوم مهم و اثرگذار بر چگونگی کیفیت زندگی افراد است و یکی از راه‌های توسعه این مفهوم، ایجاد بازار‌های محلی به خصوص در دوران کرونایی است. ایده‌ای که شاید از اواخر سال ۱۳۹۸ بیشتر سرپرستان خانوار، به آن روی آورده اند.

در سال‌های ۹۸ و ۹۹، قرنطینه‌های طولانی مدت، کاهش و قطع ورود گردشگر به مشهد و حمایت‌های مالی نه چندان مفید دولت دوازدهم از جامعه، منجر به آسیب‌های شدید اقتصادی بر خانوار‌ها شد. یکی از اثرات منفی همه گیری کرونا از اوایل سال ۱۳۹۹ ایجاد شرایط سخت اقتصادی، تعطیلی کسب وکار‌ها و درپی آن کاهش میزان درآمد خانوار‌ها بود، به گونه‌ای که طبق برآوردها، به نقل از علی رسولیان، معاون وقت هماهنگی اقتصادی و بین الملل استانداری خراسان رضوی، از تابستان ۹۸ تا تابستان ۹۹، از میزان شاغلان حداقل ۵۰هزار نفر کاسته شده است.

در این میان بازار‌های محلی، فضا‌هایی سنتی هستند که می‌توانند مناسب‌ترین مکان برای فروش محصولات و تولیدات بومی یک منطقه یا محله باشند؛ باتوجه به اینکه امروز افراد زیادی به عنوان خریدار و فروشنده با این جنس بازار‌ها در ارتباط هستند، تقویت یا تضعیف آن‌ها بر قشر وسیعی از جامعه اثر می‌گذارد. روند اثرگذاری این جنس بازار‌ها بر اقتصاد یک محله، مانند یک چرخه عمل می‌کند و از نقطه نیازسنجی شروع می‌شود و سپس به بررسی نیاز محله و پس از آن تزریق سرمایه به پروژه، اشتغال زایی، تولید، تبلیغات، فروش، کسب درآمد و مجددا تزریق سرمایه بیشتر به پروژه می‌انجامد.

توجه به بازار‌ها یا بازارچه‌های محلی در مناطق مشهد علاوه بر اثرگذاری بر گسترش چرخه اقتصادی و توسعه اقتصادمقاومتی، منجر به حضورپذیری، برقراری تعاملات اجتماعی، سرزندگی، پویایی و دعوت کنندگی می‌شود که امروزه به علت حضور ویروس کرونا، کمتر شاهد آن‌ها در شهرمان هستیم. برگزاری چندشنبه بازار‌ها در شهر و علاوه بر توسعه گردش مالی خانوار ها، منجر به حمایت از محصولات دست ساز، خانگی و اقتصاد محلی می‌شود. نکته دارای اهمیت درمورد چندشنبه بازارها، نحوه برگزاری این بازار‌های محلی است. از اساسی‌ترین اصولی که باید به آن توجه کرد، تخصیص مکانی مناسب در فضای آزاد برای رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، در این روز‌های کرونایی است. موقعیت جغرافیایی مناسب، دسترسی راحت، دارا بودن پارکینگ و دارا بودن امکانات بهداشتی و رفاهی از حداقل‌هایی است که باید قبل از برپایی این بازار‌ها به آن توجه شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->