سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: امسال ۸۲ هزار نفر در آموزش‌و‌پرورش استخدام می‌شوند خدمات اورژانس اجتماعی به صورت رایگان ارائه می‌شود آیا مراجعان به روانپزشک، «بیمار روانی» و «دیوانه» هستند؟ انجام سالانه ۵۰۰ هزار سقط جنین در کشور آمار معلمان زندانی به دلیل بدهی مالی | کدام استان‌ها بیشترین زندانی دبیر را دارند؟ تأکید سرکنسول جمهوری ترکیه بر افزایش تعداد پرواز‌ها بین مشهد و این کشور حمایت آموزش و پرورش از دانش‌آموزان حادثه دیده بندرعباس مهلت دریافت کارت ورود به جلسه کنکور امشب به پایان می‌رسد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا روز‌های پایانی هفته جاری جزئیات سهمیه کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد مسئله مهم بغل‌کردن تا صدسالگی آخرین مهلت اعلام وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی تعیین شد معضل کمبود روانشناس در شهرستان‌ها جدی است زائران حج ۵۰۰ یورو ارز زائری دریافت می‌کنند | زائران زمینی عتبات هم به زودی ارز زیارتی دریافت می‌کنند استاندارد مهدکودک‌ها، یک مربی به‌ازای هر کودک است پلمب یک داروخانه در مشهد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) آمار تعداد داوطلبان رشته‌های آزمایشی اعلام شد | حضور پررنگ زنان در صف کنکور پزشکی دخترت را در آغوش بگیر | درباره رابطه مطلوب والدین با دختران نوجوان مهلت دریافت کارت کنکور فردا (چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) پایان می‌یابد هشدار: عفونت گوش میانی کودکان را جدی بگیرید بلیت پرواز تهران-مشهد ۹.۴میلیون تومان شد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) حق بیمه باید برای همه کارگران و بر اساس مزد و مزایای آنان پرداخت شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری سارقانی که خانه مال‌باختگان را جارو می‌زدند! شناسایی ۱۶ مورد ابتلا به تب دنگی در سال ۱۴۰۴ فاکتور و تسویه شیرخشک باید جدا از دارو باشد نوار شمالی کشور خنک می‌شود (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اهمیت نقش «آموزش» در مدیریت بیماری دیابت چه افرادی بیش از دیگران در خطر سکته مغزی هستند؟
سرخط خبرها

آیا مادر علم روان شناسی را می‌شناسید؟

  • کد خبر: ۸۱۱۵۰
  • ۲۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۲
آیا مادر علم روان شناسی را می‌شناسید؟
پریرخ دادستان یکی از بنیان‌گذاران روانشناسی نوین ایران است و بسیاری او را مادر روانشناسی ایران می‌نامند. وی دارای تألیفات منحصر به‌فرد در روانشناسی رشد (روانشناسی تحولی) و بالینی است و تأثیر زیادی بر زبان روانشناسی نوین ایران داشته است.

راستگو | شهرآرانیوز؛ وقتی او کودک بود بسیار به تحصیل و باسواد شدن علاقه نشان داد. او یک بار در کلاس هشتم تجدید شد، آن قدر این موضوع برایش سنگین تمام شد که سال بعد همه تلاشش را کرد و شاگرد اول کلاسشان شد. بعد‌ها به او بورسیه تحصیلی دادند تا او درس بخواند.

در سوییس گفته بودند روان شناسی بخواند، روی روابط بین هوش ‏و ادراک کار کرده بود، با استادش ژان پیاژه، همان که نظریه رشد مرحله‌ای اش را هنوز هم در دانشگاه‌های مطرح ایران تدریس می‌کنند.

روز‌های سختی داشت، خواندن درس در کشور غریب سخت بود، کار کردن همراه با درس سخت تر. یک ‏روز‌هایی هم بود که پول کافی برای خرید غذا نداشت. او می‌گفت یک زمان‌هایی سر امتحان ضعف می‌کرده، یک روز‌هایی زندگی ‏روی بدقلق و یک دنده‌ای نشانش می‌داده است، از همان‌ها که وقتی روی دور بدشانسی هستی، می‌آیند و می‌روند ‏و محو نمی‌شوند. دکترایش را گرفت، رساله اش را نوشت. به پیاژه گفته بود که برمی گردد ایران، شما اینجا مثل من زیاد دارید، اما ایران نه. استاد دلخور گفته بوده «ما تو را برای اینجا تربیت کردیم، نه ‏ایران، اگر نمی‌خواهی اینجا بمانی، به نیویورک برو یا حتی کانادا، می‌توانی اداره مرکز روان شناسی من را در آنجا بر ‏عهده بگیری.»، اما او گفته بود باید برگردد. باید به ایران برگردد. ‏

آنچه خواندید بخشی از زندگی پرفسور پریرخ دادستان است. او را مادر روان شناسی ایران می‌نامند. او تنها زن و تنها فردی بود که از ژان پیاژه، پدر روان شناسی شناختی، مدرک گرفت.

او هیچ گاه در پی جاه و مقام نبود. به گفته او: «نه ترغیب‌ها و تشویق‌ها انگیزه راهم بودند و نه بی مهری‌ها مرا از تداوم راهم باز داشتند. همواره از عشقی که در دلم فروزان است نیرو گرفته ام، عشق به معلمی و فرزندان این آب و خاک.»

او تا آخرین لحظات زندگی اش با عشق به دانشجوهایش می‌آموخت حتی روز‌هایی که پسرش را در تصادف از دست داده بود تنها معنای زندگی اش تدریس بود. او هرسال علمش را به روز رسانی می‌کرد تا به دانشجوهایش که عین فرزندانش بودند، جدیدترین اطلاعات را بیاموزاند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->