یارانه‌ها سال آینده افزایش می‌یابد؟ ثبات قیمت سیب زمینی از اوایل اسفند ۱۴۰۳ | عرضه قطره چکانی به بازار؛ ممنوع تکمیل ۳۲۹ طرح آموزشی؛ ثمره سفر رییس جمهور به خوزستان معامله ۸۲ میلیون دلار در بازار ارز تجاری امروز (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در خراسان رضوی + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟
سرخط خبرها

ردپای کاهش تولید در گرانی تخم مرغ

  • کد خبر: ۸۱۳۷
  • ۱۲ آبان ۱۳۹۸ - ۰۷:۲۶
ردپای کاهش تولید در گرانی تخم مرغ
افزایش هزینه‌های تولید و پایین بودن قیمت فروش موجب ورشکستگی تولیدکنندگان تخم‌مرغ می‌شود

مسعود سلطانی - طی ۲ سال گذشته، کمترین دل‌خوشی برای کسانی که با معیشت خانوار سر و کار دارند قیمت مرغ و تخم مرغ بود. در حالی که قیمت گوشت قرمز از ۳۵ هزار تومان به بیش از ۱۰۰ هزار تومان هم رسید، این قیمت مرغ و تخم مرغ بود که افزایش چشمگیری نداشت و سهم بیشتری در سبد خوراک خانوار پیدا کرد. با این حال، چند روزی است که قیمت تخم مرغ افزایش پیدا کرده و در بازار با قیمت ۸۰۰۰ تا ۹۰۰۰ تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد. افزایش حدود ۲۰۰۰ تومانی قیمت تخم مرغ در حالی اتفاق می‌افتد که قیمت این محصول هنوز (۸۹۰۰ تومان) با قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار فاصله دارد.
آن روی دیگر سکه ثبات قیمت تخم‌مرغ، ضرری است که تولیدکنندگان آن در این مدت متحمل شده‌اند. اکنون برخی کارشناسان افزایش صادرات را علت افزایش قیمت می‌دانند، اما مدیر‌عامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار خراسان رضوی این موضوع را رد کرد و اخبار ناگواری را با شهرآرا در میان گذاشت. سید حسین موسوی‌نژاد زنگ خطر کاهش تولید را به صدا در‌آورد.


روزانه یک میلیارد تومان زیان کردیم
او در این باره به شهرآرا گفت: اسفند سال گذشته در خصوص کاهش قیمت تخم مرغ تذکر داده بودیم. در مدتی که قیمت خوراک بالغ بر ۲۵ درصد افزایش داشت، متأسفانه قیمت تخم‌مرغ حدود ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافت. طی ۶ ماه گذشته، تولید کنندگان تخم مرغ روزانه یک میلیارد تومان ضرر کرده‌اند.
سید حسین موسوی‌نژاد ادامه داد: در نتیجه، مرغدارانی که توان زیان‌دهی بیش از این را نداشتند از چرخه تولید خارج شدند. این روند هنوز متوقف نشده و ممکن است روند کاهش تولید ادامه پیدا کند.
وی افزود: طی ۹ ماه گذشته، فاصله قیمت فروش با هزینه‌های تولید خسارت‌های زیادی را به تولیدکننده تحمیل کرده است به نحوی که تا حدود یک ماه پیش، تولیدکنندگان هر کیلوگرم تخم مرغ را حدود ۲۰۰۰ تومان کمتر از قیمت تمام‌شده به فروش رساندند.
مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار خراسان رضوی افزود: قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار برای فروش انبوه تخم‌مرغ ۷۷۴۰ تومان بود. این نرخی است که مرغدار باید بفروشد و قیمت برای مصرف کننده نیز ۸۹۰۰ تومان تعیین شد. طی چند ماه گذشته، نرخ تخم‌مرغ در بازار خیلی کمتر از این ارقام بوده است. این در حالی است که تولید‌کنندگان بر سر همین نرخ‌های تعیین‌شده از سوی ستاد تنظیم بازار نیز اختلاف دارند.
موسوی‌نژاد ادامه داد: در کشور ما بعد از صنعت نفت و پتروشیمی بیشترین سرمایه‌گذاری روی صنعت مرغ و تخم‌مرغ انجام شده است. این محصول ارزان‌ترین پروتئین را به دست مردم می‌رساند و اکنون که تولید تخم‌مرغ با مشکل مواجه شده است، باید منتظر خروج تولیدکنندگان از این صنعت باشیم. این اتفاق در بلندمدت به ضرر اقتصاد کشور و مردم تمام می‌شود.

فریاد زدیم، اما کسی اعتنا نکرد!
بر اساس برآورد‌های کارشناسی، با وجود افزایش قیمت تخم مرغ و نزدیک شدن نرخ این محصول به نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار کشور، هنوز هم تولیدکنندگان تخم مرغ در ضرر هستند. یکی از راهکار‌های مدیریت تولید تخم مرغ در کشور، استفاده از اهرم صادرات این محصول است به این نحو که تولید مازاد بر نیاز بازار داخل صادر شود. برخی از کارشناسان افزایش ۱۰ درصدی قیمت این محصول را طی ۲ هفته گذشته ناشی از افزایش صادرات اعلام کردند.
با این حال، مدیر عامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان افزایش نسبی قیمت تخم مرغ را طی ۲ هفته گذشته مربوط به کاهش تولید دانست و در این باره به شهرآرا گفت: صادرات به هیچ عنوان افزایش پیدا نکرده است. در ۷ ماه گذشته تنها ۴/۳ درصد از تولید تخم‌مرغ کشور صادر شده که نیمی از آن از طریق صادرکنندگان خراسان‌رضوی بوده است. موسوی‌نژاد ادامه داد: طی چند روز گذشته تماس‌هایی از نهاد‌های مسئول با تشکل‌های صنفی صنعت مرغداری برقرار شده است و علت افزایش قیمت را پرسیده‌اند. این در حالی است که افزایش قیمت تخم مرغ در بازار هنوز با قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار فاصله دارد.

گناه صمت بر گردن جهاد نیست
وی تصریح کرد: قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار با احتساب این نکته که خوراک دام و طیور با ارز یارانه‌ای ۴۲۰۰ تومانی به دست تولید‌کننده می‌رسد تعیین شده است و بدون تردید، پایین‌تر بودن قیمت تخم مرغ از این نرخ به ضرر تولیدکننده است.
مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان با انتقاد از تشکیل احتمالی وزارت بازرگانی گفت: معتقدم که مدیریت یک محصول از مرحله تولید تا سفره مردم باید یکپارچه باشد. هم‌اکنون به دلیل دوگانه بدون مدیریت میان وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت دچار مشکل هستیم. اگر وزارت بازرگانی تشکیل شود، این احتمال وجود دارد که واردات افزایش یابد و بخش تولید آسیب ببیند.
موسوی‌نژاد افزود: وزارت صمت نباید گناهِ نبودِ نظارت بر تنظیم بازار را بر گردن جهاد کشاورزی بیندازد. گناه کم‌کاری‌ها در این حوزه متوجه وزارت صمت است. اکنون نگران هستیم همین افزایش ناچیز قیمت تخم مرغ باعث شود که دوباره ممنوعیت‌های صادراتی برای تخم مرغ وضع شود.
وی ادامه داد: وقتی کشور توان تولید یک محصول مثل تخم مرغ را دارد و افزایش عرضه به کاهش قیمت در بازار داخلی منجر شده است، عقل حکم می‌کند که صادرات در پیش گرفته شود و تولید کاهش پیدا نکند.

افزایش صادرات نداشتیم
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان‌رضوی نیز در این باره به شهرآرا گفت: صادرات تخم مرغ افزایش پیدا نکرده است و علت افزایش قیمت کاهش تولید است. محمدحسین روشنک ادامه داد: چندین بار به مسئولان استان و کشور اعلام خطر کردم که وقتی قیمت تمام‌شده در صنعت مرغ و تخم مرغ کمتر از هزینه‌های تولید باشد باید نگران باشیم! اما مسئولان از این بابت خوشحال بودند و این وسط مرغدار است که نابود می‌شود.
محمدحسین روشنک افزود: امسال سال بدی در خصوص تأمین تخم مرغ در کشور خواهیم داشت و در زمستان باید منتظر افزایش قیمت تخم مرغ باشیم. در تابستان مرغداران ضرر کرده و برخی تولیدکنندگان از رده خارج شده‌اند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->