سلیمی: امکان استخدام بانوان آتش‌نشان در مشهد فراهم شد علت انسداد خیابان گلریز تا بولوار خیام مشهد، چه بود؟ (۳ آذر ۱۴۰۳) شهردار مشهد مقدس: حدود ٣٠ درصد آلودگی شهر مشهد مربوط به نیروگاه برق است بازخوانی تاریخ وکیل‌آباد مشهد به مناسبت سالروز وقف این باغ توسط حاج‌حسین ملک | جاده‌ای به سمت آبادی هوای کلانشهر مشهد همچنان آلوده (۳ آذر ۱۴۰۳) بهره‌برداری از بزرگ‌ترین و مجهزترین پارکینگ هسته مرکزی و بافت پیرامونی حرم‌مطهر امام‌رضا(ع) روایتی از آخرین دستاورد‌های مدیریت شهری مشهد در دوازدهمین نمایشگاه تخصصی خدمات شهری | از دستگاه ریشه‌کن تا پهپاد‌های اطفای حریق + فیلم شهرداری مشهد پیشگام در استفاده از فناوری‌های نوین حاجی‌بگلو: مدیریت شهری مشهد نگین تمامی حوزه‌های مدیریت شهری در خاورمیانه است رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: بخش خصوصی اصلی‌ترین حامی مدیریت شهری است+ویدئو پارک خطی شش‌هکتاری در محله شهرک شهید رجایی مشهد به بهره‌برداری می‌رسد + تصاویر انعقاد قرارداد مشارکت شهرداری مشهد با کمیته امداد امام خمینی (ره) معاون استاندار خراسان رضوی: برقی‌کردن قطار مشهد- تهران ۲ میلیارد دلار هزینه دارد پلمب کارگاه تولیدی لوازم آرایشی غیرمجاز در کاشمر (یکم آذر ۱۴۰۳) ناصحی: مشهد قطب دیپلماسی شهری در کشور است ورود نخستین اتوبوس برقی به مشهد تا ۴۵ روز دیگر ارتقای پرشتاب زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل بار در مشهد عزم جدی شورا و مدیریت شهری مشهد مقدس برای تقویت دیپلماسی شهری برگزاری اولین نشست شهر‌های ایرانی شرکت‌کننده در اجلاس بریکس پلاس در مشهد + فیلم (یکم آذر ۱۴۰۳) اجرایی‌شدن تنها ۳۰ درصد از پروژه‌های عمرانی مصوب شهر مشهد
سرخط خبرها

بستن مجاری فساد

  • کد خبر: ۸۱۵۲۵
  • ۳۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۶
بستن مجاری فساد
مهدی یاراحمدی خراسانی

در بند هجدهم چرخش‌های تحول آفرین چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت، موضوع «برخورد سیستمی و بستن مجاری فساد به جای انفعال و مبارزه با فساد»، بیان شده است.

متاسفانه یکی از مسائل آزاردهنده امروز کشور، گسترش فساد اداری است؛ مسئله مهمی که بار‌ها رهبر معظم انقلاب ضرورت پیشگیری و مقابله با آن را بیان فرموده اند. در همین راستا رئیس دولت سیزدهم نیز یکی از اهداف خود برای حضور در دولت به جای مسئولیت قوه قضاییه را مبارزه با فساد به جای مبارزه با فاسد بیان کرد. همه این‌ها نشان از عزم جدی در کشور برای بستن مجاری فساد دارد.

مدیریت شهری نیز به دلیل وسعت حوزه خدمت رسانی و بهره مندی از امکانات مادی و مالی فراوان و همچنین حجم گسترده مراجعان و آحاد جامعه که از خدمات دیوان سالاری آن بهره مند می‌شوند، نقش مهمی در فسادزدایی و برخورد فعالانه با مسائل غیرقانونی و غیراخلاقی دارد. نکته مهم در این راستا توجه ویژه به نقاط مستعد تخلف و فساد، بستن مجاری و منابع اصلی فسادزا و فسادآفرین و رویکرد فعالانه در مقابله با آن است که در راستای چرخش‌های تحول آفرین محل توجه قرار گرفته است.

«شایسته گزینی و انتصاب مدیران سالم، توانمند و پاکدست در مناصب کلیدی»، «شفافیت قوانین و مقررات برای همه ارائه دهندگان و دریافت کنندگان خدمات»، «حذف امضا‌های کلیدی»، «اطلاع رسانی دقیق اقدامات و تصمیمات سازمانی به مردم و رسانه ها»، «افزایش کارآمدی و توان مدیریتی و اجرایی دستگاه‌های نظارتی و بازرسی» به اضافه «نقش آفرینی جدی شورای اسلامی شهر در کنترل عملیات مدیریت شهری» از مهم‌ترین پیش نیاز‌های لازم برای ایجاد برخورد سیستمی و رویکرد فعالانه در مبارزه با فساد است.

باید روح سلامت اداری و توفیق خدمت خالصانه به مردم، بار دیگر در کالبد مدیریت شهری دمیده شود و با کنار رفتن منفعت طلبی و اعمال دیدگاه‌های شخصی در تصمیم گیری‌ها و جهت گیری‌های سازمانی، تکلیف مداری، قانون گرایی و رعایت اصول سیستمی و علمی به تمام سطوح مدیریتی و سازمانی شهرداری گسترش یابد.

مدیران و کارکنان شهرداری‌ها به دلیل پیچیدگی، گستردگی و سختی خدماتی که می‌دهند، همواره تحت فشار کاری و استرس بسیار قرار دارند که قطعا با وفاداری به قوانین و مقررات و سلامت کاری به صورت کامل و حداکثری این مهم بسیار ارزشمند و قابل احترام است.

برخورد فعالانه و بستن مجاری فساد با رویکرد سیستمی در نظام مدیریت شهری، بدین صورت انجام می‌گیرد که نهاد قانون‌گذار یا همان شورا‌های اسلامی شهر قوانینی را تصویب کنند که منافذ فساد را بر روی سوداگران و سوءاستفاده کنندگان ببندد و مدیریت شهری نیز باید تلاش کند با اصلاح برخی روش ها، بستر‌های فسادزا را از بین ببرد و فرهنگ سلامت اداری را در شهرداری بیش از پیش توسعه دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->