دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: تقویت فرهنگ عمومی راهی برای افزایش هم‌بستگی اجتماعی است فرهنگ عمومی، زیربنای سلامت جامعه است درگذشت «کوئینسی جونز» تهیه‌کننده آثار مایکل جکسون در ۹۱ سالگی تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ اکران سیار «آسمان غرب» میلیاردی شد «سعیداسلام‌زاده» مدیر روابط عمومی معاونت هنری شد دلیل تعطیلی برنامه «شیوه» شبکه چهار چه بود؟ نگاهی به مجموعه‌داستان «نیمۀ تاریک ماه» هوشنگ گلشیری نگاهی به ذات سیال «فرهنگ عمومی» و آیین‌نامه‌های بدون ضمانت اجرایی صفحه نخست روزنامه‌های کشور - دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ «دزدان دریایی کارائیب» جدید بدون حضور جانی دپ پیام رئیس انجمن بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان منتشر شد انتشار نسخه مجازی آلبوم عاشقانه «نوازشگر» چرا «سفره ایرانی» کیانوش عیاری پس از ۲۰ سال هنوز اکران نشده است؟ حکایت آبی که صدراعظم نخورد درباره عکاسی تئاتر که پس از ۷ سال به جشنواره رضوان اضافه شد معرفی چند کتاب برای علاقه ­مندان به یادگیری وزن شعر | آراستن طبع موزون
سرخط خبرها

فرهنگ دفاع مقدس؛ نیاز امروز، راهبرد فردا

  • کد خبر: ۸۱۶۲۱
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۴
فرهنگ دفاع مقدس؛ نیاز امروز، راهبرد فردا
غلامرضا بنی‌اسدی - روزنامه‌نگار

ما جنگ طلب و حتی تفنگ به دست و جنگجو هم نبودیم، بلکه قدم نهادنمان به میدان ضرورتی بود که شرایط دشمن ساخته اقتضا می‌کرد. جنگ را که تحمیل کردند، ما به عنوان جهادگران به جبر مسلح شدیم و به دفاع برخاستیم؛ تکلیفی شرعی و ملی که کنشی طبیعی هم بود. آنان درنده خویی از حد می‌گذراندند و ما، اما به مهار زدن بر چنگ و دندانشان بسنده می‌کردیم. به کشتن ما حریص بودند، ما، اما در «سفک دما» یشان امساک می‌ورزیدیم. این هم در جهان بینی معرفتی ما ریشه داشت.

از سوی دیگر این را هم معتقد بودیم و هستیم و حماسه دفاع مقدس هم امضای خون نهاد پای این گزاره عقیدتی که انقلاب اسلامی ایران شهادت‌الحدوث و شهادت‌البقاست؛ یعنی حدوث و ایجاد آن بر پایه شهادت‌باوری است؛ رشحه‌ای از حقیقت که جلوه کامل آن را در عاشورا دیده ایم و بعد از آن بشر تصاویری خاص در قیام‌های خالص و ناب علیه بیداد را تجربه کرده است. انقلاب اسلامی ما و فرزندش نظام جمهوری اسلامی ایران نیز در این دایره تعریف می‌شود و می‌توان ریشه‌های آن را جان گرفته از خون پاکان دانست. ماندگاری این انقلاب و نظام و یکپارچگی ایران عزیز نیز به‌برکت شهادت و جریان این نور مطلق در فلات ایران است.

ما خود را با عاشورا و سطر‌های نورانی قرآن تعریف می‌کنیم. وقتی در شرح مؤمنان می‌خوانیم «والذین هم على صلواتهم یحافظون» و مراقبتشان را بر نمازشان می‌بینیم، به این باور می‌رسیم که باید مراقب و حافظ شهادت هم باشند. با این نگاه به امروز و فردا و فردا‌هایی می‌نگریم که از راه خواهند رسید. تربیت نیرو برای فردای کشور هم اقتضا می‌کند به فرهنگ شهادت مستظهر باشیم و ظرفیت‌های وجودی انسانی را بدان غنی سازی کنیم. راه استغنا این است. دولت و همه دستگاه‌های مسئول هم باید به این مهم توجه و اهتمام داشته باشند.

ما مردمان به ویژه رزمندگان دفاع مقدس حتما به اندازه توان و گستره معرفتمان در این «صراط مستقیم» همراهی خواهیم کرد. نهاد‌های فرهنگی و تشکیلات فرهنگ ساز برای نهادینه شدن فرهنگ شهادت و ایثار در همه شئون بکوشند و این نگاه را توسعه دهند که نیاز ما به این فرهنگ فقط برای زمان جنگ نیست که از قضا در زمان صلح بیشتر بدان نیاز داریم؛ هم برای ساختن کشور و هم برای اینکه دیگر جنگی اتفاق نیفتد. چه اینکه ما هرگز از جنگ استقبال نمی‌کنیم، بلکه همه توانمان را می‌گذاریم و راهبردسازی می‌کنیم که جنگی اتفاق نیفتد.

ما اگر از شکوه شهادت و حرمت دفاع مقدس می‌گوییم، به این دلیل است که هر دو مفهوم به شدت ضدجنگ است. ما با جنگ مخالفیم، بنابراین با جنگ افروزان هم سر ناسازگاری داریم و تقویت بنیه دفاعی کشور هم برای مرزبانی از صلح و صلاح است. پروژه‌های دفاعی هم مقوم صلح و توسعه برد موشک‌ها هم برای سدسازی در برابر جنگ و فزون خواهی بیگانه است. ما نه دیروز اهل جنگ بودیم و نه امروز و نه هیچ وقت دیگر، اما از همان اول اهل دفاع مردانه بوده ایم و هستیم و خواهیم بود. روحیه شهادت و ایثار هم به این قدرت دفاعی توانی دوچندان و ضریبی چندبرابری می‌دهد؛ بنابراین تأکید می‌کنیم که روحیه دفاع مقدس باید پررونق‌تر از همیشه و مثل خون در رگ‌های جامعه جریان داشته باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->