به گزارش شهرآرانیوز، سید عبدالله ارجائی در نشست هم اندیشی با مدیران و خادمان هییتهای مذهبی این شهر، افزود: بارها و بارها بر این نکته تاکید داشته و خواهم داشت که فلسفه وجودی و رشد سریع جهان شهر مشهد وجود مضجع نورانی علی بن موسی الرضا (ع) است.
وی با بیان اینکه برهمین اساس به دنبال تسری صفات امام به شهر و تبدیل مشهد به حرم شهر هستیم، اظهارکرد: آن چیز که امام رضا (ع) به آن مشهور هستند باید بشود رفتار مردم! آقای ما آقای مهربانی، معین الضعفا وعالم آل محمد (ص) هستند و رفتارمان تبدیل به رفتار امام رضا (ع) بشود.
شهردارجهان شهر مشهد مقدس تصریح کرد: چه کسی باید صفات امام را به جامعه تسری دهد غیر از نوکرانش؟!، لذامعتقدیم هر فردی که خودش را نزدیکتر به امام میداند باید شبیهترین رفتار را به امام رضا (ع) داشته باشد.
ارجائی تاکید کرد: چه کسی از همه در شهر خودش را به امام رضا نزدیکتر میداند؟ چه کسی است که بهترین لقبش را نوکری امام میداند؟ این افراد باید پرچمدار صفات امام در شهر باشد و مردم با دیدن او یاد حرم و یاد امام رضا (ع) بیفتند.
وی ادامه داد: این افراد کجا باید تربیت شوند غیر از هیئت؟! اگر جایی را سراغ دارید بگویید ما درآنجا را بزنیم، اگرمدرسه بزرگ امام رضایی شدن را بخواهیم راه اندازی کنیم، بهترین جا کجاست؟ ما این قدرمی فهمیم که باید بیاییم در خانه سید الشهدا زیر سایه امام حسین (ع) در هیئتهای مذهبی، مدرسه امام رضایی شدن هیئت است که هم شور دارد و شعور، و بزرگانش پیرغلام هستند.
شهردارجهان شهرمشهد با بیان اینکه به سبک زندگی خادم، زائرو مجاور تاکید داریم، خاطرنشان کرد: معتقدیم هر فردی که در جهان شهرمشهد تنفس، زندگی، حرکت و کارمی کند یا خادم است، یا زائر است و یا مجاور.
ارجائی گفت: بر این اساس اگر فردی در مشهد زندگی میکند مجاوراست، نه شهروند! واژه شهروند کجا همسایگی امام رضا (ع) کجا؟ شهروندی ۱۰ گام از همسایگی عقبتر است؛ لذا به دنبال ترویج فرهنگ همسایگی امام در جهان شهرمشهد هستیم.
وی افزود: همچنین معتقدیم اینجا نه تهران، نه اصفهان و نه شیراز است، مشهد کلانشهر نیست، بلکه جهان شهر است و هر فردی که به مشهد وارد میشود، زائر است نه مسافر؛ زیرا برای زیارت امام رضا (ع) به مشهد میآید.
شهردارجهان شهر مشهد اضافه کرد: معتقدیم هرکه در مشهد کار میکند خادم است، اما خادم بودن تنها به کفشدار و دربان بودن حرم مطهر نیست، بلکه هر فردی که در شهر از کاسب گرفته تا تاکسیران، اتوبوسران، هتلدارو.. که به زائر خدمت رسانی میکنند خادم هستند.
وی با اشاره به اینکه پرسشمان این است که چه افرادی و چه جایی باید این حرفها و سبک زندگی خادم، زائر و مجاور به مردم گفته و در جامعه ترویج شود؟ اظهارکرد: معتقدئم بهترین محل برای ترویج فرهنگ رضوی و تسری صفات، اما رضا (ع) به جامعه هیئتهای مذهبی هستند.
شهردارجهان شهر مشهد، همچنین در ادامه به فضا آرایی شهری و آماده سازی شهر برای برگزاری مناسبتهای مذهبی اشاره کرد و گفت: معتقدم که مناسب نیست تمام شهر به یک شکل و با یک شعار سیاه پوش و یا در اعیاد سبز پوش شود و تنوعی نداشته باشد.
ارجائی تصریح کرد: برهمین اساس به دنبال این هستیم که فضا آرایی شهری در مناسبتها و.. را به هیئت هر محله واگذارکنیم، یعنی هر هیئت محله خودش را برای محرم و صفر و مناسبتها فضا آرایی و آماده کند و این کار را طی چهار سال آینده اجرایی و تمرین خواهیم کرد.
وی ادامه داد: مدیریت شهری متعلق به مردم و ما خادم آنها هستیم و در این مسیر به هیئتها کمک میکنیم، هیئتها نیز جوانانشان را به کار بگیرند تا از این پس فضا آرایی شهر توسط هیئتها انجام شود.
شهردار جهان شهر مشهد افزود: با حضور هیئتها و کمک شهرداری شهر در مناسبتهای مختلف زیباتر و متنوعتر فضا آرایی و آماده خواهد شد، چرا زیر پرچمها زده شود شهرداری مشهد، بلکه زیباتر است که به عنوان مثال بنویسم هیئت متوسلین به باب الحوائج، هرهیئتی با سلیقه خودش و شعری که دوست دارد فضای شهر را برای عزاداری و یا ولادت آماده کند.
ارجائی گفت: چرا باید ما از کارخانه توپ، توپ پارچه بخریم؟ هیئتها از پارچه فروش محلشان پارچه بخرند، چرا ما بدهیم چاپ کنند؟ شما بدهید خطاط محله کارکند، چرا ما برویم آدم بگیریم تا پرچم نصب کند؟ جوانان هیئتی این کار را انجام دهند. آنگاه میبینیم در محلات همه امام حسینی شده اند.
وی اضافه کرد: اکنون اربعین را در پیش داریم، به دنبال آن آخر صفر و شهادت امام رضا (ع) است؛ از امروز تمرین کنیم تا یاد بگیریم در نیمه شعبان که چند روز به عید است شهر را به بهترین شکل آماده جشنهای میلاد حضرت مهدی صاحب الزمان (عج) کنیم.
شهردار جهان شهر مشهد در ادامه گفت: در مجموع ما شان خود را جز خادمی و نوکری امام رضا (ع) نمیدانیم ومعتقدیم هرکه نوکرتر باشد با آبروتر خواهد بود.
منبع:پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد مقدس