غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

قصه دریافت وجه اجباری مدرسه‌ها از خانواده‌ها کی تمام می‌شود؟

  • کد خبر: ۸۱۷۸۰
  • ۰۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۷
قصه دریافت وجه اجباری مدرسه‌ها از خانواده‌ها کی تمام می‌شود؟
باز هم فصل بازگشایی مدرسه‌ها و باز هم اعتراض والدین به دریافت اجباری پول هنگام ثبت‌نام؛ قصه تکراری‌ای که به پاسخ آموزش‌وپرورش مبنی بر جدی بودن نظارت‌ها ختم می‌شود.

فرزانه شهامت | شهرآرانیوز؛ باز هم فصل بازگشایی مدرسه‌ها و باز هم اعتراض والدین به دریافت اجباری پول هنگام ثبت‌نام؛ قصه تکراری‌ای که به پاسخ آموزش‌وپرورش مبنی بر جدی بودن نظارت‌ها ختم می‌شود. حداکثرش این است که سامانه shekayat.medu.ir هم اعلام شود که در آن حساب همه‌چیز شده است، حتی اینکه شکایت‌ها بدون ثبت هویت شاکی درج شود.

گزارش اخیر اداره کل آموزش‌وپرورش خراسان‌رضوی از ۱۱ تذکر کتبی، ۴ مورد تغییر مدیر مدرسه و در غیردولتی‌ها از چند مورد انحلال مدرسه حکایت دارد؛ آماری که هر سال با چند مورد بالا و پایین تکرار می‌شود، اما در عمل، آش همان آش است و کاسه همان کاسه.

قانون اساسی درحالی با صراحت از حق تحصیل رایگان می‌گوید که انتطار می‌رود بستر‌های مالی برای تحقق آن نیز فراهم شود، اما عدد و رقم‌های بودجه چنین چیزی نمی‌گویند. یک منبع آگاه، در گفتگو با شهرآرا سرانه پرداخت‌شده به ازای هر دانش‌آموز در سال تحصیلی گذشته را کمتر از سه هزار تومان بیان می‌کند. یکی از مدیران سابق آموزش‌وپرورش استان نیز در گفتگو با شهرآرانیوز به سهم ۳۵ درصدی مدارس قدیمی و نیازمند تعمیر خراسان‌رضوی اشاره می‌کند.

مدیر روابط‌عمومی آموزش‌وپرورش استان هم دراین‌باره به شهرآرا می‌گوید: ما همیشه اعلام کرده‌ایم که برخی مدارس مثل سمپاد، شاهد، همین‌طور هیئت‌امنایی‌ها بابت برگزاری کلاس‌های فوق برنامه‌شان مبلغی را بر اساس مصوبه انجمن، دریافت می‌کنند. جز این‌ها، مدارس دیگر مجاز نیستند وجهی را به اجبار از والدین دریافت کنند، مگر برای کتاب و بیمه. از آن طرف، همیشه از والدین درخواست کرده‌ایم با توجه به شرایط اقتصادی کشور و محدودیت‌های مدارس، تا جایی که امکان دارد با مدرسه فرزندشان همراهی کنند؛ چون هرچه شرایط مدرسه بهتر باشد، آموزش و پرروش دانش‌آموز بهتر انجام می‌شود.

مهدی مجیدی‌فر از استمرار بدهی مدارس به‌دلیل هزینه‌هایی که سال تحصیلی گذشته متقبل شده‌اند، می‌گوید و در برابر سؤال ما مبنی بر اینکه هزینه‌های یادشده، آن هم در شرایطی که آموزش‌ها غیرحضوری بود، صرف چه چیز‌هایی شده است، پاسخ می‌دهد: آموزش غیرحضوری، به این‌راحتی که شما فکر می‌کنید نیست. برخی معلمان، شرایط استفاده از اینترنت را در منزلشان نداشتند؛ مثلا اینترنتشان سرعت مناسبی نداشت یا به‌هرعلتی ترجیحشان این بود که برای کلاس‌های برخط در مدرسه حضور داشته باشند و مدرسه باید این شرایط را فراهم می‌کرد.

برخی مدارس برای ایجاد استودیو هزینه کردند، برخی دیگر چندده‌میلیون تومان بابت خرید دوربین و تجهیزاتی از این قبیل پرداخت کردند. او بُعد دیگری از واقعیت مدارس را این‌طور ترسیم می‌کند: به هزینه سرسام آور نگهداری مدارس هم باید اشاره کرد. پارسال خیلی از خانواده‌ها موقع ثبت‌نام مبالغ ناچیزی پرداخت کردند و خیلی از مدارس هزینه‌ای که کردند بیش از آن چیزی بود که دریافت کردند.

مجیدی‌فر در تشریح ریشه‌های دریافت وجه اجباری که اعتراض برخی والدین را به همراه داشته است، اذعان می‌کند: سرانه‌ای که به مدارس تعلق می‌گیرد گاهی کفاف هزینه‌های جاری مدرسه را هم نمی‌دهد. حق مدیریت مدیران مدارس، پایین و مسئولیتشان سنگین است و هزینه‌های یادشده را نباید از جیبشان پرداخت کنند.

مدیر روابط‌عمومی آموزش‌وپرورش استان می‌گوید: هزینه‌هایی که اخذ می‌شود به حساب مدرسه می‌رود که برای آموزش‌وپرورش شناخته شده است. مدیران مدارس زیر ذره‌بین هستند و فقط با ارائه اسناد مالی و تحت نظارت می‌توانند آن را هزینه کنند. با فرض اینکه پولی هم در حساب مدرسه باقی بماند برای همین‌دانش‌آموزان هزینه خواهد شد.

او دوباره به حقوق والدین و وظایف مدرسه‌ها هنگام ثبت‌نام اشاره می‌کند؛ اینکه دستورالعمل ثبت‌نام به تمام مدارس ابلاغ شده است و اگر کسی شکایتی دارد به اداره بازرسی ناحیه، شهرستان یا اداره‌کل خراسان‌رضوی مراجعه کند، بدون اینکه بابت افشای هویتش نگران باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->