پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۵ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی شهر‌های بزرگ و صنعتی تا یکشنبه ورود سامانه بارشی به کشور طی فردا (۶ بهمن ۱۴۰۳) + ویدئو راه‌اندازی قطار تندروی تهران_مشهد در دهه فجر طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟
سرخط خبرها

قصه دریافت وجه اجباری مدرسه‌ها از خانواده‌ها کی تمام می‌شود؟

  • کد خبر: ۸۱۷۸۰
  • ۰۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۷
قصه دریافت وجه اجباری مدرسه‌ها از خانواده‌ها کی تمام می‌شود؟
باز هم فصل بازگشایی مدرسه‌ها و باز هم اعتراض والدین به دریافت اجباری پول هنگام ثبت‌نام؛ قصه تکراری‌ای که به پاسخ آموزش‌وپرورش مبنی بر جدی بودن نظارت‌ها ختم می‌شود.

فرزانه شهامت | شهرآرانیوز؛ باز هم فصل بازگشایی مدرسه‌ها و باز هم اعتراض والدین به دریافت اجباری پول هنگام ثبت‌نام؛ قصه تکراری‌ای که به پاسخ آموزش‌وپرورش مبنی بر جدی بودن نظارت‌ها ختم می‌شود. حداکثرش این است که سامانه shekayat.medu.ir هم اعلام شود که در آن حساب همه‌چیز شده است، حتی اینکه شکایت‌ها بدون ثبت هویت شاکی درج شود.

گزارش اخیر اداره کل آموزش‌وپرورش خراسان‌رضوی از ۱۱ تذکر کتبی، ۴ مورد تغییر مدیر مدرسه و در غیردولتی‌ها از چند مورد انحلال مدرسه حکایت دارد؛ آماری که هر سال با چند مورد بالا و پایین تکرار می‌شود، اما در عمل، آش همان آش است و کاسه همان کاسه.

قانون اساسی درحالی با صراحت از حق تحصیل رایگان می‌گوید که انتطار می‌رود بستر‌های مالی برای تحقق آن نیز فراهم شود، اما عدد و رقم‌های بودجه چنین چیزی نمی‌گویند. یک منبع آگاه، در گفتگو با شهرآرا سرانه پرداخت‌شده به ازای هر دانش‌آموز در سال تحصیلی گذشته را کمتر از سه هزار تومان بیان می‌کند. یکی از مدیران سابق آموزش‌وپرورش استان نیز در گفتگو با شهرآرانیوز به سهم ۳۵ درصدی مدارس قدیمی و نیازمند تعمیر خراسان‌رضوی اشاره می‌کند.

مدیر روابط‌عمومی آموزش‌وپرورش استان هم دراین‌باره به شهرآرا می‌گوید: ما همیشه اعلام کرده‌ایم که برخی مدارس مثل سمپاد، شاهد، همین‌طور هیئت‌امنایی‌ها بابت برگزاری کلاس‌های فوق برنامه‌شان مبلغی را بر اساس مصوبه انجمن، دریافت می‌کنند. جز این‌ها، مدارس دیگر مجاز نیستند وجهی را به اجبار از والدین دریافت کنند، مگر برای کتاب و بیمه. از آن طرف، همیشه از والدین درخواست کرده‌ایم با توجه به شرایط اقتصادی کشور و محدودیت‌های مدارس، تا جایی که امکان دارد با مدرسه فرزندشان همراهی کنند؛ چون هرچه شرایط مدرسه بهتر باشد، آموزش و پرروش دانش‌آموز بهتر انجام می‌شود.

مهدی مجیدی‌فر از استمرار بدهی مدارس به‌دلیل هزینه‌هایی که سال تحصیلی گذشته متقبل شده‌اند، می‌گوید و در برابر سؤال ما مبنی بر اینکه هزینه‌های یادشده، آن هم در شرایطی که آموزش‌ها غیرحضوری بود، صرف چه چیز‌هایی شده است، پاسخ می‌دهد: آموزش غیرحضوری، به این‌راحتی که شما فکر می‌کنید نیست. برخی معلمان، شرایط استفاده از اینترنت را در منزلشان نداشتند؛ مثلا اینترنتشان سرعت مناسبی نداشت یا به‌هرعلتی ترجیحشان این بود که برای کلاس‌های برخط در مدرسه حضور داشته باشند و مدرسه باید این شرایط را فراهم می‌کرد.

برخی مدارس برای ایجاد استودیو هزینه کردند، برخی دیگر چندده‌میلیون تومان بابت خرید دوربین و تجهیزاتی از این قبیل پرداخت کردند. او بُعد دیگری از واقعیت مدارس را این‌طور ترسیم می‌کند: به هزینه سرسام آور نگهداری مدارس هم باید اشاره کرد. پارسال خیلی از خانواده‌ها موقع ثبت‌نام مبالغ ناچیزی پرداخت کردند و خیلی از مدارس هزینه‌ای که کردند بیش از آن چیزی بود که دریافت کردند.

مجیدی‌فر در تشریح ریشه‌های دریافت وجه اجباری که اعتراض برخی والدین را به همراه داشته است، اذعان می‌کند: سرانه‌ای که به مدارس تعلق می‌گیرد گاهی کفاف هزینه‌های جاری مدرسه را هم نمی‌دهد. حق مدیریت مدیران مدارس، پایین و مسئولیتشان سنگین است و هزینه‌های یادشده را نباید از جیبشان پرداخت کنند.

مدیر روابط‌عمومی آموزش‌وپرورش استان می‌گوید: هزینه‌هایی که اخذ می‌شود به حساب مدرسه می‌رود که برای آموزش‌وپرورش شناخته شده است. مدیران مدارس زیر ذره‌بین هستند و فقط با ارائه اسناد مالی و تحت نظارت می‌توانند آن را هزینه کنند. با فرض اینکه پولی هم در حساب مدرسه باقی بماند برای همین‌دانش‌آموزان هزینه خواهد شد.

او دوباره به حقوق والدین و وظایف مدرسه‌ها هنگام ثبت‌نام اشاره می‌کند؛ اینکه دستورالعمل ثبت‌نام به تمام مدارس ابلاغ شده است و اگر کسی شکایتی دارد به اداره بازرسی ناحیه، شهرستان یا اداره‌کل خراسان‌رضوی مراجعه کند، بدون اینکه بابت افشای هویتش نگران باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->