خلیل موحد جانشین هاشم دائمی در شورای شهر مشهد شد سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار درون‌شهری شهرداری مشهد، نمونه ای از یک سازمان موفق است افتخارات طلایی هادی رضایی، دارنده نشان مشهدالرضا(ع) | از معلولیت تا قهرمانی جهانی برگزیده نشان مشهد الرضا (ع) در سال ۱۴۰۲: این رویداد فضایی برای معرفی افراد سرآمد است هوای امروز مشهد، برای گروه‌های حساس ناسالم است (۳ دی ۱۴۰۳) | برای مقابله با آلودگی هوا باید برنامه‌محور پیش برویم افزایش چشمگیر آلاینده‌ها در مشهد | هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۳ دی ۱۴۰۳) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان کلانشهر مشهد صادر شد | مشهدی‌ها ماسک تنفسی بزنند (۳ دی ۱۴۰۳) «کافه بازی»، «کافه علم» و «کافه کارآفرینی» ویژه دختران مشهدی احداث می‌شود شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده است (۲ دی ۱۴۰۳) ناصحی: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) باید در سطح ملی و بین المللی دیده شود نشان مشهد الرضا(ع)؛ فرصتی برای آشنایی نسل آینده با چهره‌های تاثیرگذار اقتصادی مشهد برگزاری اولین نشست کارگروه زیارت شورای عالی استان‌های کشور
سرخط خبرها

نفی مدیریت سلیقه ای، ایستا و اشرافی

  • کد خبر: ۸۱۹۲۲
  • ۰۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۶
نفی مدیریت سلیقه ای، ایستا و اشرافی
مهدی یاراحمدی خراسانی

در بند پانزدهم چرخش‌های تحول آفرین چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت، موضوع «مدیریت علمی، جهادی و مردمی به جای مدیریت سلیقه ای، ایستا و اشرافی»، بیان شده است.

چند سال قبل رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای شورای اسلامی، شهردار، معاونان و شهرداران مناطق مختلف تهران تاکید کردند: «در اداره کلان شهر تهران و همچنین در اداره کشور باید روحیه خدمت به مردم با نیت خدایی و با تکیه بر علم و درایت یا همان روحیه مدیریت جهادی حاکم باشد تا بتوان از مشکلات عبور کرد و به پیش رفت».

فرهنگ مدیریت جهادی با مصرف گرایی، اشرافیگری و شیوه‌های تکنوکراتی که مولود فرهنگ سرمایه داری است، مغایرت دارد. تفکر سرمایه داری، جامعه را به سمت مصرف گرایی و انحراف از مسیر آرمان‌های اخلاقی و عدالت سوق می‌دهد. این نکته مهمی است که در سطوح مدیریتی کشور در حوزه‌های بسیاری از آن غفلت شده است. مهم‌ترین ابعاد و مؤلفه‌های مدیریت جهادی را می‌توان به شرح زیر بیان کرد:

الف) بعد ساختاری: دارای مؤلفه‌هایی نظیر مدیریت با رعایت حدود الهی، انعطاف پذیری ساختار و تشکیلات مناسب با شرایط

ب) بعد رفتاری: دارای مؤلفه‌هایی نظیر خودباوری، پرکاری، تحول آفرینی، پویایی، سخت کوشی و سرعت عمل در کار‌ها

ج) بعد زمینه ای: دارای مؤلفه‌هایی نظیر مشارکت پذیری، قناعت، نهادینه کردن اخلاق و ارزش‌های دینی در محیط کار و اهمیت دادن به بیت المال.

در سال‌های قبل به دلیل انعطاف زیاد قوانین و بهره مندی فراوان شهرداری‌ها از منابع مالی (نسبت به سازمان‌های دولتی) در برخی حوزه‌های مدیریت شهری به خصوص در کلان شهر‌ها اشرافیت در مدیریت، توسعه پیدا کرده و هزینه‌های فراوانی بر مدیریت شهری تحمیل شده است.

زمانی که مدیریت گرفتار اشرافیگری شود، آرام آرام چالاکی و چابکی خود را از دست می‌دهد و به سمت مدیریت ایستا، منفعل، سلیقه‌ای و کم تحرک حرکت می‌کند که این امر می‌تواند سبب ایجاد آسیب‌های فراوان شود. مانند آنچه در اواخر دولت دوازدهم در مدیریت کرونا، تنظیم بازار و مسائل اقتصادی و اجتماعی کشور سبب بحران‌های جبران ناپذیری شد.

به هرحال امروز در سیر تحول آفرین مدیریت در دوره ششم شورا‌های اسلامی شهر، این مقوله مهم به عنوان پاشنه آشیل عملکرد مطلوب جریان مدیریت شهری محل توجه قرار گرفته است، لذا مبانی نظری «مدیریت علمی، جهادی و مبتنی بر مشارکت و رضایت مردم» تدوین شده است.

امید آنکه با اجرایی شدن مجموع این تحولات و مجموعه اندیشه‌ها و تلاش‌هایی که در جهت رونق و آبادانی شهر‌ها انجام می‌گیرد، رفاه حداکثری و مطلوب برای مردم فراهم شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->