وزیر صمت: در حال افزایش ظرفیت تولید برق در بخش صنعتی هستیم دروازه‌ای به جهان رنگارنگِ گردشگری | گزارش شهرآرانیوز از هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی مشهد+فیلم سامانه «خودنویس» انحصار مشاوران املاک در عقد قرارداد را شکست | سامانه‌ای کاملاً رایگان سقوط ۳۰ درصدی تولید صنایع در نخستین ماه ۱۴۰۴ هفته کاهشی دیگر در بازار خودرو | افت قیمت خودرو ادامه دارد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیرعامل شرکت مخابرات ایران: پروژه هوشمندسازی شهر مشهد، بزرگ‌ترین پروژه ارتباطی کشور است طلای جهانی تغییر مسیر داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت روز برنج و حبوبات در مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | برنج ایرانی از حدود ۱.۵ تا ۲.۷ میلیون تومان یارانه اردیبهشت ۱۴۰۴ به حساب دهک یک تا ۳ واریز شد | یارانه دهک‌های ۴ تا ۹ چه روزی واریز می‌شود؟ فروش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان شمش طلا در ۱۱ حراج از ابتدای سال تاکنون قیمت طلا در مشهد به کمترین حد ۲ماهه اخیر رسید | نرخ طلا یک کانال دیگر را از دست داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نیرو: از ناترازی انرژی عبور خواهیم کرد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | طلا و سکه ریزش کرد بررسی قیمت امروز گوشت گوسفند، گوساله و مرغ در مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت آبگوشتی کیلویی چند؟ خرید تضمینی پیاز تا ۵ خرداد ۱۴۰۴، تمدید شد افزایش ۲۰ درصدی حقوق و مزایای پرسنلی دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ حقوق دولتی مواد معدنی در سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد حذف ارز ترجیحی گوشت چه تبعاتی دارد؟ قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) نفت ایران نزدیک به ۷۰ دلار فروخته شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) جنجال بابک زنجانی؛ از خرید شرکت‌های شستا تا سهام سایپا پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) قطع برق صنایع پرمصرف برای توزیع عادلانه انرژی هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی و گردشگری آغاز شد| مشهدالرضا(ع) میزبان ۴۹۰ شرکت از ۳۲ استان کشور+ فیلم پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقاد تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاملات اوراق مالی اسلامی در بازار سرمایه از مالیات معاف شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کشورهای خارج از اوپک‌پلاس، تولید نفت را کاهش می‌‌دهند
سرخط خبرها

نگاهی به ۳ معضل توسعه استان خراسان رضوی

  • کد خبر: ۸۲۰۷۳
  • ۰۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۷
نگاهی به ۳ معضل توسعه استان خراسان رضوی
خراسان رضوی باتوجه به وسعت و قابلیت‌های متنوعی که دارد، از ظرفیت‌های فراوانی در حوزه اقتصادی برخوردار است که یا تاکنون به درستی بررسی و شناسایی نشده اند یا موانع مختلفی بر سر راه اجرایی شدن آن‌ها قرار داشته است.

ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ ایجاد ظرفیت اقتصادی جدید یکی از راه‌های توسعه است که همیشه مورد تاکید کارشناسان حوزه اقتصاد بوده است. خراسان رضوی باتوجه به وسعت و قابلیت‌های متنوعی که دارد، از ظرفیت‌های فراوانی در حوزه اقتصادی برخوردار است که یا تاکنون به درستی بررسی و شناسایی نشده اند یا موانع مختلفی بر سر راه اجرایی شدن آن‌ها قرار داشته است.

رئیس دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی با تاکید بر نیاز استان به ایجاد ظرفیت‌های اقتصادی جدید در این باره به شهرآرا گفت: در کنار استفاده از ظرفیت‌های موجود، ایجاد ظرفیت‌های جدید در استان و پیوند آن با ظرفیت‌های قبل از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. استفاده از گردش نقدینگی و اعتبار بنگاه‌های اقتصادی در شبکه بانکی، یکی از ظرفیت‌های جدیدی است که می‌توانیم در استان داشته باشیم.

هم بانک و هم بنگاه اقتصادی به این کار راغب هستند، اما نیاز به کسی است که بین آن‌ها پیوند ایجاد کند. علی اکبر لبافی در ادامه به سه معضل اصلی استان در مسیر توسعه اشاره کرد و افزود: یکی از معضلات مهم استان این است که نسبت مصارف به منابع بانکی حدود ۶۰ درصد است، درصورتی که عدد مورد انتظار حدود ۸۵ درصد است، این درحالی است که نرخ مصارف به منابع در برخی استان‌ها بیش از ۱۰۰ درصد است.

یعنی هم گردش نقدینگی خود را جذب می‌کنند و هم از استان‌های دیگر سرمایه جذب می‌کنند. او با اشاره به رویکرد توسعه استان در مسیر فولادی و معدنی، دومین معضل را نبود بستر‌های توسعه در حوزه زیرساختی دانست و اضافه کرد: ما در حوزه بسترسازی در خراسان رضوی باتوجه به رویکرد توسعه استان با مشکل جدی مواجه هستیم. نه تنها برق، گاز و زمین مناسب برای توسعه بنگاه‌های اقتصادی نداریم، بلکه برای استفاده از ظرفیت‌های موجود نیز با مشکل روبه رو هستیم.

رئیس دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی، سومین معضل را نبود اختیارات لازم برای حل مسائل درون استان توسط دستگاه‌های اجرایی و بانک‌ها دانست و گفت: با اینکه خراسان رضوی در همه حوزه‌ها از سطح کارشناسی خوبی برخوردار است و بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی توانایی فراوانی در اجرای امور دارند، مجبورند همه مشکلاتی را که در استان حل شدنی است، به مرکز ارجاع دهند و این کار باعث پیچیدگی مسیر توسعه می‌شود، بنابراین نیاز است که تفویض اختیارات از سطح ملی به استانی برسد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->