قیمت جدید «ری را» تکذیب شد + فیلم (۳ مرداد ۱۴۰۳) بانک های کل کشور، پنجشنبه ۴ مرداد تعطیل شدند + ساعت کاری بانک ها در روزهای شنبه و یکشنبه قیمت انواع مدل‌های موبایل امروز چند؟ (۳ مرداد ۱۴۰۳) کدام اصناف مشهد از تعطیلی چهار ساعته مستثنی هستند؟ خراسان رضوی بیشترین تعداد آثار تاریخی منقول کشور را داراست اعلام نرخنامه مصوب ۱۴۰۳ آموزشگاه‌های رانندگی در مشهد (۳ مرداد ۱۴۰۳) پرداخت ۵۲۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی به عشایر خراسان رضوی قطعی شد تعطیلی ادارات مشهد؛ معطل تصمیم‌گیری مسئولان | مشهد رکورد مصرف برق را شکست درخواست شرکت توزیع برق مشهد از اصناف برای همکاری در زمینه تعطیلی چهارساعته حدود ۳۵۵ تُن پیله‌ تر در خراسان‌رضوی تولید شد افت ۲۶۰۰ واحدی شاخص کل بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ مرداد ۱۴۰۳) تعطیلی چهارساعته واحد‌های صنفی مشهد از امروز آغاز شد (۳ مرداد ۱۴۰۳) پیش بینی صعود‌های پرقدرت در بازار کریپتو (۳ مرداد ۱۴۰۳) قیمت ری‌را، محصول جدید ایران خودرو مشخص شد (۳ مرداد ۱۴۰۳) چرا ثبت سفارش تلفن همراه متوقف شد؟ (۳ مرداد ۱۴۰۳) قیمت امروز دلار، طلا، سکه، بیت کوین (۳ مرداد ۱۴۰۳) | دلار در کانال ۵۸ هزار تومان پیش‌فروش ۳ محصول سایپا از امروز چهارشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۳ | مهلت ثبت‌نام تا پایان تکمیل ظرفیت خودرو‌ها + جدول آغاز پیش‌فروش بلیت اتوبوس‌های اربعین از ۳ روز آینده | ستاد اربعین قیمت‌ها را اعلام می‌کند قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ مرداد ۱۴۰۳) | هیوندای اکسنت ۲ میلیارد و ۵۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۳ مرداد ۱۴۰۳) | قیمت‌ها افزایش یافت داستان دنباله‌دار خروج منابع بانکی از خراسان رضوی| روند پرداخت تسهیلات بانکی در استان سختگیرانه است ادارات تهران فردا پنجشنبه از ساعت ۱۱ تعطیل شد (۴ مرداد ۱۴۰۳) | تعطیلی ادارات و بانک‌های یک استان دیگر قیمت امروز انواع میوه و صیفی جات اعلام شد (۳ مرداد ۱۴۰۳) | زردآلو را امروز کیلویی ۱۵ هزار تومان بخرید خریداران طلا گوش به زنگ باشند | زلزله در بازار طلا (۳ مرداد ۱۴۰۳) اساسنامه منطقه آزاد سرخس تصویب شد
سرخط خبرها

رشد ۲۰ درصدی قیمت زعفران در بازار

  • کد خبر: ۸۲۱۴۹
  • ۰۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۳
رشد ۲۰ درصدی قیمت زعفران در بازار
نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: قیمت‌گذاری زعفران با هدف تشویق کشاورز به تولید باید هرچه سریع‌تر انجام شود. امروز هم برای تعیین قیمت جدید زعفران دیر است.

طنین همتی|شهرآرانیوز، آمارها نشان می‌دهد در سال۹۹ صادرات قانونی زعفران ایران نسبت به سال‌های قبل از آن یعنی ۹۸ و ۹۷ افزایش یافته است. آمارهای اتحادیه صادرکنندگان زعفران ایران نشان می‌دهد در سال گذشته ۳۲۵تن زعفران از مبادی رسمی کشور صادر شده که در مقایسه با سال قبل از آن ۲۰درصد افزایش داشته است. این رقم همچنین ۱۵درصد نسبت به صادرات زعفران در سال۹۷ بیشتر بوده است. این افزایش در حالی رخ می‌دهد که صادرکنندگان زعفران، به‌ویژه در سال‌های اخیر همواره تحریم‌های اقتصادی و مشکلات تعرفه‌ای در برخی کشورهای مقصد را مانع افزایش حجم صادرات بیان کرده‌اند.

نایب رئیس شورای ملی زعفران با بیان اینکه بنابر آمار پنج‌ماهه گمرک، صادرات زعفران نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷ درصد رشد داشته است، اظهار کرد: صادرات زعفران وضعیت خوبی در یک ماه گذشته داشته و قیمت‌ها در این مدت رشد ۲۰درصدی داشته است.

به گفته غلامرضا میری، پیش‌بینی میزان تولید در امسال از الان کار سختی است، چون تولید از الان شروع شده است و تا پایان آذرماه ادامه خواهد داشت و تا وقتی که زعفران ها از زمین جمع نشود، نمی‌توان آماری از میزان محصول داد. باید تا پایان آذرماه صبر کرد تا میزان محصول تولیدی برای امسال مشخص شود و اکنون فقط می‌توان یک آمار براوردی را اعلام کرد.

وی با اشاره به اینکه همانند روال گذشته بیشتر حجم تولیدی زعفران مربوط به تربت حیدریه است، اضافه کرد: با توجه به افزایش هر ساله هزینه‌های تولید، قیمت زعفران به موازات آن آن‌قدر رشد نداشته است و دوسه سال است قیمتی مشخص دارد. با توجه به افزایش دستمزد نیروی کار، امیدواریم در کنار این رشد قیمت هزینه‌های تولید زعفران هم رشد کند تا حداقل کشاورز هم راضی باشد و هزینه‌ها را از جیبش پرداخت نکند.

وی تأکید کرد: اکنون با این قیمت‌های تعیین شده برای زعفران، به کشاورز ما ظلم می‌شود، چون این قیمت به نسبت هزینه‌های جاری کشاورز کم است و باید در تعیین قیمت‌ها تجدید نظر شود.

به گفته نایب رئیس شورای ملی زعفران، اکنون قیمت روز زعفران دسته ۸میلیون تومان، زعفران پوشال ۱۱میلیون‌ تومان، زعفران سرگل ۱۱میلیون و ۵۰۰هزار تومان تا ۱۲میلیون‌ تومان، زعفران شبه‌نگین ۱۲ تا ۱۴میلیون تومان و زعفران نگین سوپر از ۱۵ تا ۱۶میلیون و ۵۰۰هزار تومان از کشاورز خریده می‌شود.

میری یادآور شد: تعیین نرخ جدید برای طلای سرخ نیازمند کار کارشناسی است که سازمان جهاد کشاورزی به‌عنوان متولی با کمک کارشناسان و کشاورزان باید انجام دهد. تمام ‌مایحتاح کشاورز از جمله دستمزد، آب و کود و... افزایش پیدا کرده است، اما قیمت زعفران به آن نسبت افزایش نیافته است. باید قیمتی تعیین شود که تولید برای کشاورز هم مقرون به صرفه باشد.

وی گفت: متولیان کشوری در بحث تعیین نرخ جدید در تلاش‌اند، اما امروز هم دیر است. برای تعیین قیمت زعفران، کشاورز به‌دنبال این است که قیمت زعفران به چه میزان است و بر مبنای آن هزینه‌هایش را براورد کند. باید حداقل قیمت‌ها مشخص شود تا کشاورز تولید به‌صرفه داشته باشد.

میری تأکید کرد: هرچه دیرتر این نرخ تعیین شود به ضرر کشاورز و عامل بلاتکلیفی است. این استرس‌ها بر سر تعیین قیمت و‌ نحوه قیمت‌گذاری باید از کشاورز دور شود تا هدفمند تولید کند.

وی افزود: قیمت‌ها به هیچ وجه نباید دستوری باشد، بلکه باید کارشناسی و همراه با پشتوانه باشد و خرید تضمینی برای کشاورز هم به‌دنبال داشته باشد. در نتیجه اگر قرار باشد صادرکننده یا واسطه، محصول را کمتر از قیمت مصوب بخرد، با خرید تضمینی از کشاورز از این ضرر جلوگیری می‌شود. اگر این اتفاق بیفتد، ما شاهد بازاری باثبات خواهیم بود که نتیجه آن توسعه بازار صادراتی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->