فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

مشکل «مشکی»

  • کد خبر: ۸۲۲۹
  • ۱۳ آبان ۱۳۹۸ - ۰۶:۵۱
مشکل «مشکی»
سالن زنده‌یاد «مشکی» که قرار بود به‌عنوان سینمای کودک و نوجوان فعالیت کند، همچنان بدون استفاده است
زوزنی| موضوع راه‌اندازی سینما برای مخاطب چندصد‌هزار نفری کودک و نوجوان در مشهد، می‌تواند سرانجام اتفاقات مهم فرهنگی بسیاری در این کلان‌شهر باشد. موضوعی که اداره کل آموزش‌وپرورش استان مدتی است پیگیر آن است، اما هنوز به سرانجام نرسیده‌است. آنچه در ادامه می‌خوانید نتیجه پرس‌وجوی ما از روابط عمومی آموزش‌وپرورش استان و مدیریت سالن «زنده‌یاد مهندس مشکی» است. پیش‌تر گفته می‌شد سالن «زنده‌یاد مهندس مشکی» در ناحیه‌یک آموزش‌وپرورش مشهد که حدود ۷۰۰ نفر ظرفیت دارد، به‌عنوان سینمای کودک و نوجوان راه‌اندازی می‌شود؛ اما هنوز بعد از گذشت بیش‌از ۲۰ سال از احداث این سالنبه منظور راه‌اندازی اولین سینمای کودک و نوجوان شرق کشور با سرمایه گذاری آموزش و پرورش، همچنان از آن استفاده سینمایی نمی‌شود. با وجود این، کودکان و نوجوانان هر از گاهی در این سالن به تماشای فیلم می‌نشینند. مرحوم محمود مشکی که معاون پشتیبانی آموزش و پرورش ناحیه یک بوده است که در زمان افتتاح این سالن سینمایی فوت می‌کند و مسئولان وقت تصمیم می‌گیرند سالن را به‌دلیل تلاش‌هایش در احداث بنا به نام او کنند.

بهره‌برداری غیر سینمایی
در ابتدا از این سالن بهره‌برداری‌های سینمایی می‌شد و حتی در همان سال‌های اول که آپاراتش جدید بوده و در زمان خودش یکی از آپارات‌های حرفه‌ای سینما محسوب می‌شده، برگزاری یک دوره جشنواره فیلم‌های دفاع مقدس را هم تجربه کرده‌است. اما با گذار فناوری به دیجیتال، کاربرد آن وسایل هم از بین رفت و، چون سازمان متولی در آن دوران نتوانست امکانات سالن را به‌روز کند و درنتیجه اینکه سالن «مشکی» قدیمی‌تر می‌شد، کاربردش هم به مرور تغییر کرد. در این اواخر هم از سالن «مشکی» به‌عنوان سالنی برای اجتماعات دانش‌آموزی استفاده می‌شود.

وعده‌ای که هنوز عملی نشده
تابستان امسال باحضور مدیران آموزش‌وپرورش ناحیه‌یک و مسئولان سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، از این سالن به‌عنوان سالن تئاتر و سینما بهره‌برداری و قرار شد که این سالن را هم از نظر امکانات مجهز کنند و هم به آن اجازه فعالیت سینمایی بدهند تا بتواند با نمایش آثار به‌روز سینمایی متناسب با کودک و نوجوان، کاربری اصلی خود را بازیابد، اما بعد از گذشت چندماه از این وعده‌ها هنوز اتفاقی برایش نیفتاده است. پرونده «مشکی» موافقت‌های اولیه را از «کمیسیون ماده ۵» (کمیسیونی که به بررسی و تصویب طرح‌های تفصیلی شهری و تغییران آن‌ها می‌پردازد) دریافت کرده، اما به‌علت مفقود بودن اسناد مربوط به پروانه ساخت و ... هنوز به سر انجام نرسیده و سرگردان است.
توجه مسئولان فرهنگی و پرورشی به راه‌اندازی این سالن می‌تواند پای بخش مهمی از مخاطبان این هنر را به سینما باز کند. همچنین باتوجه به مکان این سالن (در خیابان المهدی چهارراه گاز)، راه‌اندازی یک سالن سینما و تئاتر در محدوده ناحیه‌یک آموزش‌وپرورش مشهد ضروری به‌نظر می‌رسد.

توقع زیادی!
به‌غیر از سالن «زنده‌یاد مهندس مشکی» در ناحیه‌یک، گزینه‌های دیگری مانند «تالار تربیت» در ناحیه ۲، سالن «حاتمی» در ناحیه ۴ و سالن «مصلی‌نژاد» در ناحیه ۶ آموزش‌وپرورش مشهد وجود دارند که می‌توانند به‌عنوان سینمای کودک و نوجوان، جامعه مخاطب خود را پوشش دهند. حال آنکه از سالن «مشکی» که باعنوان سالن سینما و تئاتر بنا شده بود، هنوز هم بعد از گذشت ۲۰ سال آن‌طور که باید استفاده نشده‌است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->