راستگو | شهرآرانیوز؛ در این روزها که همه مردم جهان درگیر بیماری ناشی از ویروس منحوس کرونا هستند، بین مردمان کشورها، دو قطبی بر سر اعتقاد به واکسینه شدن و نشدن به وجود آمده است. عدهای موافق واکسیناسیون و بعضی مخالف سرسخت آن هستند و معتقدند که سیستم ایمنی شان از پس این ویروس به طور طبیعی برخواهد آمد. همین موضوع باعث شد تا به این سؤال پاسخ دهیم که واکسیناسیون از چه زمانی رواج یافته؟ چه کسی آن را کشف کرده؟ و واکنشهای ابتدایی مردم در مقابل آن چه بوده است؟
داستان کشف اولین واکسن برمی گردد به ادوارد جنر انگلیسی در ۲۸۰سال پیش. ادوارد که پزشک حاذقی بود در کودکی مبتلا به بیماری آبله میشود. سالها از عوارض آن رنج میبرد. همین موضوع باعث شده بود تا به فکر پیدا کردن راهی برای مبارزه و مقاومت در برابر این بیماری خطرناک باشد. او بعد از دریافت مدرک پزشکی اش، زمانی که پس از سالها دستیاری در کلینیک جراحی توانسته بود در طبابت مهارت خوبی به دست بیاورد، توانست شنیده هایش از دوران کودکی درباره این بیماری را پیگیری و مایعی تولید کند که امروز از آن به عنوان واکسن یاد میشود. کشفی که به نجات جان میلیاردها انسان منجر شد. ادوارد در کودکی شنیده بود که شیردوشان پس از ابتلا به آبله گاوی، هرگز به بیماری آبله مبتلا نمیشوند و همین موضوع نیز باعث شد تا حس کنجکاوی اش برانگیخته شود.
پس از اینکه جنر پزشک شد به بی فایده بودن تلاش هایش برای درمان این بیماری با روشهای کلاسیک پی برد و به این فکر افتاد که به نوعی از بروز این بیماری خطرناک پیشگیری کند. او تحقیق کرد و متوجه شد حتی وقتی شیردوشان از مبتلایان به آبله، پرستاری میکنند دچار آبله نمیشوند. به همین دلیل تصمیم گرفت ویروس آبله گاوی را به شکل خفیف تری، خودش به بیماران انتقال دهد تا مردم را از ابتلا به بیماری مرگبارتر آبله مصون سازد که البته در آن دوران مثل هر پدیده علمی دیگری با آن به شدت مخالفت شد.
عدهای معتقد بودند که تزریق پادتن حیوانی به انسان، شیطانی و شوم است، اما سرانجام پس از تلاشهای مستمر، ادواردجنر توانست به پسربچه هشت سالهای که فرزند باغبان خانه شان بود، واکسن تزریق کند.
او در نهایت پس از چندین سال توانست پادشاه آن زمان را راضی کند و خیلی زود واکسیناسیون در سراسر جهان اتفاق افتاد.