مرتضی اخوان | شهرآرانیوز؛ آیین تقدیر از قهرمانان پاراالمپیکی استان خراسان رضوی از سوی شهرداری مشهد برگزار شد و طی آن سیدعبدا... ارجائی، شهردار مشهد از این قهرمانان قدردانی کرد. در این مراسم که با حضور شهردار، معاونت فرهنگی، معاونت سلامت و تربیت بدنی شهرداری و ۳ چهره پاراالمپیکی ورزش استان برگزار شد، قهرمانان مشهدی به بیان دیدگاهها و دغدغههای خود در حوزه ورزش جانبازان و معلولان پرداختند و بعد از آن شهردار مشهد سیاستها و دیدگاه شهرداری به ورزش جانبازان و معلولان را تبیین کرد. هادی رضایی سرمربی تیم ملی والیبال نشسته و سرپرست کاروان پاراالمپیک ایران در توکیو، مهدی بابادی ملی پوش تیم ملی والیبال نشسته و مهدی عبدی ملی پوش تیم ملی بسکتبال باویلچر، به عنوان ۳ چهره خراســــــــانی حاضر در پاراالمپیک ۲۰۲۰ توکیو در این مراسم حضور داشتند.
معاونت سلامت و تربیت بدنی شهرداری مشهد در ابتدای این نشست به معرفی قهرمانان حاضر در مراسم و با اشاره به افتخارات هادی رضایی، سرپرست کاروان ایران در پاراالمپیک ۲۰۲۰ توکیو و سرمربی تیم ملی والیبال نشسته، گفت: هادی رضایی از مفاخر ورزش جانبازان و معلولان خراسان است و تاکنون ۳ طلای پاراالمپیک در مقام کاپیتان و ۴ طلای این مسابقات را در قامت سرمربی برای کشورمان به ارمغان آورده است.
نوری همچنین به حضور بابادی و عبدی در رقابتهای مختلف بین المللی و کسب افتخاراتشان برای ورزش خراسان اشاره و اظهار کرد: بابادی ۲ طلای پاراالمپیک و چندین نشان رنگارنگ از مسابقات قهرمانی آسیا و اقیانوسیه و جهانی را در کارنامه دارد و عبدی هم با تیم ملی بسکتبال باویلچر تاکنون ۶ دوره مسابقات آسیایی، جهانی و پاراالمپیک را تجربه کرده است و از چهرههای شاخص ورزش جانبازان و معلولان استان به شمار میرود. وی اذعان کرد: معاونت سلامت و تربیت بدنی شهرداری مشهد در این سالها همواره به حمایت از ورزش جانبازان و معلولان، چه از حیث مادی و چه زیرساختی، اقدام کرده است و این حمایتها سبب حضور تیمهای رشتههای مختلف ورزشی جانبازان و معلولان استان در سطح رقابتهای کشوری شده است.
هادی رضایی، به عنوان یکی از اسطورههای ورزش جانبازان و معلولان کشور، در این نشست گفت: ورزشکاران پاراالمپیکی بیشتر دوست دارند دیده شوند و مسائل مالی چندان برایشان مهم نیست. حضور ما در جوار بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) برکت است و این موجب شکل گیری جریان نخبه پروری در ورزش جانبازان و معلولان شده است. وی افزود: حقیقت آن است که من برای خودم هیچ خواستهای ندارم؛ اما این مسئله هست که استان خراسان رضوی از حیث زیرساختها در میان ۳۰ استانهای کشور، آخر است! و این برای شهروندانی که در جوار بارگاه رضوی هستند، اصلا خوب نیست.
سرپرست مشهدی کاروان پاراالمپیک ایران در توکیو خاطرنشان کرد: در ۹ استان کشور شهرداری برای جانبازان و معلولان مجموعه ورزشی ساخته است و در دیگراستانها هم آموزش و پرورش استثنایی، بهزیستی و سایر نهادها این کار را کرده اند. اما ما در مشهد مشکل زیرساخت داریم. رضایی اذعان کرد: من ۳۵ سال است در ورزش هستم و ۱۴ سال هم مسئولیت هیئت ورزشهای جانبازان و معلولان استان را عهده دار بودم. هفت هشت بار در این مدت کلنگها زده شده و همیشه هم این کلنگها رها شده اند.
سرمربی تیم ملی والیبال نشسته ایران تصریح کرد: ۱۰ سال است دستور دادند مجموعه ورزشی ۱۵ خرداد را که هم اکنون در اجاره است و هیئت استان باید برای ورزش جانبازان و معلولان اجاره آن را به دولت بدهد، در اختیار جانبازان و معلولان بگذارند؛ اما این اتفاق نیفتاده است. هادی رضایی تأکید کرد: در ۹ پاراالمپیک حاضر بودم و دیگر آرزویی برای رفتن به این مسابقات ندارم و تنها آرزویم این است که یک مجموعه ورزشی برای بچههای معلول در پایین شهر ساخته شود.
شهردار مشهد در ادامه این مراسم، ابتدا در واکنش به آخرین صحبتهای رضایی مبنی بر عدم در اختیار قراردادن مجموعه ورزشی ۱۵ خرداد به جانبازان و معلولان گفت که اگر وزیر ورزش این مسئله را تأیید کند، ما به شما کمک خواهیم کرد. سیدعبدا... ارجائی گفت: موفقیتهای شما از ۲ جهت برای ما ارزشمند است؛ نخست اینکه یک هم وطن ما در این عرصه حضور داشته و باعث اهتزاز پرچم و امیدواری نسل جوان برای آینده شده است. در وهله دوم هم این موفقیتها برای ما ارزشمند است، چرا که شما نماینده قشری هستید که با وجود محدودیتها توانسته است فعل خواستن را صرف کند. این قشر با اراده قوی خود، نگاه جامعه را به خود تغییر داده است.
شهردار مشهد افزود: هیچ جامعه و مدیری قبول نمیکند که از ۱۰ درصد جمعیتش بگذرد. به ویژه جامعه ما که در سر بالایی رفتن است و ما باید ظرفیتمان را اضافه کنیم، نه اینکه کم کنیم. وی یادآور شد: موتور محرک جمعیت ۱۰ تا ۱۵ درصدی جامعه معلولان ما، شما هستید. شمای ورزشکار، هنرمند، کارآفرین و...، شماها پیشرانهای جامعه ما هستید که از این جهت هم باید قدردان شما باشیم. ارجائی در این بخش به نقش ویژه هادی رضایی در این اتفاق اشاره و او را خط شکن توصیف کرد.
شهردار مشهد در ادامه به تبیین سیاستهای مدیریت شهری دوره ششم در امر ورزش پرداخت و گفت: شهرداری در دوره جدید بنا دارد در ۳ حوزه و عرصه ورزش ورود و حمایت کند. حوزه نخست، بحث ورزش بانوان است که معتقدیم آثار شگرفی بر جامعه خواهد داشت. ما فکر میکنیم به اندازه کافی به ورزش بانوان پرداخته نشده است و یکی از سیاستهای اصلی و راهبردی پایه ما، دسترسی راحت بانوان به امکانات ورزشی است.
وی اذعان کرد: البته این اقدام برای ما بار مالی دوهزار میلیارد تومانی دارد، اما ما به دنبال این هستیم تا دسترسی به امکانات ورزشی برای بانوان تسهیل شود. وی افزود: در یک زمان معقول به این مسئله خواهیم رسید و میخواهیم در بوستانهای بیشاز ۵ هزار متر مربع در مشهد فرصت و امکانات ورزشی برای بانوان را مهیا کنیم. نمیشود بانوی شهروند ما برای استفاده از امکانات ورزشی از این طرف شهر به آن طرف شهر برود تا مثلا از فلان پارک بانوان استفاده کند.
ارجائی با اشاره به حوزه دوم سیاستی مدیریت شهری دوره ششم به امر ورزش، اظهار کرد: کمک به ورزش در عرصه همگانی، مسئله دومی است که ما باید به آن توجه کنیم. ما معتقدیم ورزش همگانی رابطه مستقیمی با نشاط جامعه دارد. اگر بخواهیم جامعه مان بانشاط باشد، بهترین راهکار ورزش است؛ بنابراین به این مسئله اهتمام خواهیم داشت و باید برای رسیدن به آن، ساختار درست کنیم. وی افزود: سومین حوزه نیز ورزش معلولان و جانبازان است؛ به این معنا که ما علاوه بر هیئت ورزشهای جانبازان و معلولان به هیئت ناشنوایان و نابینایان هم توجه ویژهای خواهیم کرد. هر کدام از این هیئتها مثل یک اداره کل ورزش هستند.
سیدعبدا... ارجائی، شهردار مشهد، در حاشیه این نشست و در صحبت با صفایی رئیس هیئت جانبازان و معلولان خراسان رضوی و هادی رضایی از آنها خواست تا جلسه مشترکی را ترتیب دهند تا در آن علاوه بر آن ها، شیخ زاده و باقرزاده، رؤسای هیئتهای ورزش ناشنوایان و نابینایان، نیز حاضر باشند و درباره برنامههای شهرداری برای این قشر از جامعه ورزشکاران تبادل نظر و بحث و گفتگو شود. همچنین ارجائی به مهدی بابادی قول داد تا پیگیر مشکل بیکاری او باشد.