۲۰ سینما تا پایان تابستان در استان افتتاح خواهد شد  ساخت ۱۰۰۰ سالن سینما تا شهریور ۱۴۰۴ در کشور | رشد ۱۱۳ درصدی سالن‌های سینما در خراسان رضوی ساخت پردیس سینمای «ملل» نماد وحدت فرهنگی ایران و افغانستان است پردیس سینمایی ملل در حاشیه شهر مشهد افتتاح شد | رشد ۱۱۳ درصدی ساخت سینما در خراسان رضوی + فیلم پخش ۶ سریال از شبکه آی‌فیلم + زمان پخش «سینما ملت»، برنامه سینمایی جدید تلویزیون جزئیات برگزاری کنسرت «پیمان خازنی» در روسیه واکنش وزیر فرهنگ به حواشی کنسرت علیرضا قربانی در تخت‌جمشید معرفی اعضای هیئت انتخاب بخش بین‌الملل جشنواره فیلم کوثر + اسامی گوهر خیراندیش با «قلهک» به خانه‌ها می‌آید «گل‌های کاغذی» در راه جشنواره کازان نگاهی به سریال «قطب شمال»، ساخته امین محمودی یکتا کارگردان فیلم «کویر ناآرام»: انگار فیلم فقط باید کمدی باشد تا از آن استقبال شود وزیر فرهنگ: نگاه ما در دولت سیزدهم، جزیره‌ای نبود درگذشت «رابرت تاون»؛ فیلم‌نامه‌نویس برنده اسکار لباس لغت فارسی قریب الفهم | گذری بر فارسی نوشته‌های محمدباقر مجلسی، به مناسبت سالروز پایان نگارش «حلیةالمتقین» رامبد جوان: سن‌پطرزبورگ ۲ سال آینده کلید می‌خورد «هادی و هدی» به روایت رضا فیاضی صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

جای خالی هنر در داد و ستدهای مالی مشهد

  • کد خبر: ۸۳۴۸
  • ۱۴ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۵
جای خالی هنر در داد و ستدهای مالی  مشهد
باوجود اجرای طرح‌هایی برای فروش آثار هنری، بازار هنر در مشهد راکد است
زوزنی| فروش آثار هنری در قالب تابلو‌های نقاشی، لوح‌های خوش‌نویسی، قاب‌های عکس، مجسمه‌های تراشیده شده و چندین محصول دیگر از این دست، همواره دغدغه جامعه هنرمندان فعال در هنر‌های تجسمی است.
به‌جز مکان‌های انگشت‌شماری که در کشور وجود دارند و حراجی‌هایی که هنوز جان نگرفته‌اند، بازار داخلی هنوز نتوانسته‌است جای خود را در دادوستد‌های مالی باز کند.
فقط هنرمندانی که توانستند راه ورود به بازار‌های خارجی را بیابند، سهم ناچیزی از بازار جهانی آثار هنری را در دست دارند که آن هم عموما ناپایدار است.

دلار‌های هنری در قبضه ۲ حراجی
در گزارشی که ایسنا از سی‌ان‌بی‌سی منتشر کرده‌است، ارزش بازار جهانی هنر در سال۲۰۱۸ بیش‌از ۶۷میلیارد دلار بوده‌است که آمریکا، بریتانیا و چین بیش‌از ۸۰ درصد از این بازار را قبضه کرده‌اند. نکته‌ای که می‌توان به آن توجه کرد این است که ۲ حراجی معروف و بزرگ «کریستیز» و «ساتبیز» که شهرت جهانی دارند، به‌تن‌هایی محصولات هنری را به ارزش ۲۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ فروخته‌اند. بدیهی است که «کریستیز» و «ساتبیز» با قدمتی چندصدساله توانسته‌اند هرکدام در ۵۰ کشور دفتر دایر کنند و این جایگاه دست‌نیافتنی در اقتصاد هنر را به خود اختصاص دهند و ما در کشورمان با کار‌های موقتی، همچون راه‌اندازی گذرگاه‌هایی در نقاط مختلف شهر برای فروش آثار هنری، آنچنان که باید راهی به این کسب درآمد و ارز‌آوری
نخواهیم برد.

مدیریت تجاری بر گذر هنری
محسن امیدخدا، یکی از هنرمندان باسابقه و پیش‌کسوت نقاشی مشهد، که در سال‌های فعالیتش تجربه حضور در بازار‌های جهانی را داشته‌است، امسال برای عرضه آثار هنری‌اش در بازار‌های کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس و چند کشور آسیایی و اروپایی حضوریافته‌است و در بازار‌های مشهد نیز حضور فعال دارد. امیدخدا چندان از نحوه مدیریت بازار‌های فرهنگی و هنری در شهری که سالانه چندین میلیون زائر و مسافر به آن سفر می‌کنند، رضایت ندارد و در گفت‌وگوی کوتاهی که با شهرآرا انجام داد، مدعی است که مدیریت بازار‌های فرهنگی‌هنری در مشهد به مدیران مجتمع‌های تجاری سپرده شده‌است. او درباره غرفه‌داری‌اش در گذر فرهنگ و هنر مشهد نیز گفت: قرار بود در این گذری که امثال من حضور پیدا کردند، نمایشگاه آثارشان را دایر کنند و زائران و مسافرانی را بیاورند که از داخل و خارج کشور به مشهد می‌آیند؛ تا ما بتوانیم به عرضه محصولات هنری‌مان بپردازیم. اما بعد از گذشت چند ماه از وعده‌هایی که مسئولان راه‌اندازی گذر به ما دادند، هیچ خبری نیست. با این شرایط نمی‌توانیم از ظرفیت حضور زائرانی که به مشهد می‌آیند بهره‌مند شویم و اقتصاد هنر را در مشهد رونق دهیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->