محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ با وجود گسترده شدن نسبی واکسیناسیون کرونا در مشهد از اواخر تیر و ابتدای مرداد، آمارهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد نشان میداد که میزان اقبال مردم حاشیه شهر مشهد به واکسن کرونا چندان زیاد نیست و میزان واکسیناسیون در این مناطق تقریبا ۲۰ درصد از دیگر نقاط شهر پایینتر است؛ به همین دلیل بود که بسیج جامعه پزشکی مشهد از ۲۰ مرداد ماه کارِ واکسیناسیون مردمِ حاشیه شهر مشهد را در ۸ مسجد و حسینیه این محلهها کلید زد و بعد از نزدیک دو ماه فعالیت، بیش از ۱۳۰ هزار نفر را در مقابل بیماری کرونا واکسینه کرد.
مسئول طرح واکسیناسیون بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی با اشاره به آخرین آمار تزریق واکسن در ۹ پایگاه بسیج جامعه پزشکی در مناطق پیرامونی شهر گفت: از بیستم مرداد تا ۱۷ مهرماه در این پایگاهها ۱۳۷ هزار و ۶۷۱ دز واکسن کرونا به مردم تزریق شده است.
محمد مقضی با بیان اینکه از ۳۱ شهریور نیز واکسیناسیون سیار و اتوبوسی هم به این ظرفیتها اضافه شده است، افزود: ۱۰ اتوبوس به عنوان پایگاه سیار واکسیناسیون در شهر فعالیت میکنند و در این ۱۸ روزی که از آغاز به کار آنها گذشته است، ۱۴ هزار و ۲۴۲ نفر در اتوبوسها واکسن دریافت کرده اند. این طرح محدود به حاشیه شهر نیست و در همه مناطق شهر از جمله ادارات، دانشگاه ها، کارخانجات و دیگر مراکز انجام خواهد شد و واکسیناسیون سیار بسیج جامعه پزشکی تا زمان اعلام نیاز از سوی واحدها و اماکن مختلف ادامه خواهد داشت.
سردار یعقوبعلی نظری، فرمانده سپاه امام رضا (ع)، حدود یک ماه پیش و در حاشیه افتتاح بیمارستان ۱۱۰ تخت خوابی امام خمینی (ره) وعده داد که با افزایش واردات واکسن کرونا به کشور، ظرفیت واکسیناسیون حاشیه شهر مشهد هم افزایش پیدا میکند؛ وعدهای که رئیس بسیج جامعه پزشکی استان از محقق شدن آن خبر داد و گفت: طبق وعدهای که داده بودیم ظرفیت واکسیناسیون در مناطق پیرامونی را افزایش دادیم، ضمن اینکه یک پایگاه در خیابان شهید آوینی ویژه تزریق واکسن کرونا به مهاجران هم ایجاد کردیم تا کارِ واکسیناسیون این بخش از جمعیت شهر مشهد انجام شود.
محسن ذاکریان افزود: با درخواست دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای افزایش ساعت کاری پایگاه واکسیناسیون بازار ملل، نیروهای بسیج جامعه پزشکی این کار را به عهده گرفتند.
وی ادامه داد: ظرفیت تزریق واکسیناسیون در حاشیه شهر افزایش پیدا کرده است، اما با توجه به تعدد پایگاههای تجمیعی واکسیناسیون در مشهد، بسیاری از مردم واکسینه شده اند و اکنون تعداد تزریق واکسن در مراکز ما مشابه روزهای قبل است.
آن طور که مدیر گروه تخصصی مبارزه با بیماریهای واگیر و غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرده است، میزان تزریق دُز دوم واکسن کرونا به گروههای هدف بالای ۱۲ سال به نزدیک یک میلیون نفر رسیده است.
محمدجعفر صادقی در این باره گفت: از زمان شروع واکسیناسیون کرونا تاکنون ۳ میلیون و ۵۲۱ دز واکسن کرونا در مشهد تزریق شده است که از این تعداد ۲ میلیون و ۵۶۲ نر دز اول و ۹۵۹ هزار و ۱۲۴ نفر هم دز دوم را دریافت کرده اند.
رئیس بیمارستان هاشمی نژاد مشهد هم با ابراز نگرانی از عادی انگاریهای روزهای اخیر، درباره آغاز موج ششم کرونا هشدار داد و بیان کرد: عادی انگاری مردم در برابر کرونا نشان میدهد که روزهای سختی پیش روست، زیرا هنوز جامعه به حد معیار واکسیناسیون برای ایمنی زایی دسته جمعی نرسیده است، اما برخی به دلیل اینکه واکسینه شده اند ماسکها را کنار گذاشته اند و این اتفاقات هشدار روزهای سخت را میدهد.
محمد موسوی افزود: تا زمانی که ۷۵ درصد مردم واکسینه نشوند، ایمنی زایی در جامعه ایجاد نمیشود و ما هنوز با این آمار فاصله داریم؛ بنابراین عادی انگاری زمینه ساز شروع موج بعدی خواهد بود.