مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

پلنگ زخمی هزار مسجد به دلیل شدت جراحات جان باخت

  • کد خبر: ۹۳۱۰۵
  • ۰۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۲
پلنگ زخمی هزار مسجد به دلیل شدت جراحات جان باخت
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی می‌گویند: پلنگی که اواسط آذر ماه در منطقه حفاظت شده هزار مسجد شهرستان کلات به شکل زخمی از ناحیه سر و صورت پیدا شده بود، جان باخته است.

سید محمدرضا هاشمی|شهرآرانیوز؛ هنوز چند روز بیشتر از انتشار خبر کشته شدن «باران» شامپانزه ایرانی در کنیا نگذشته که خبر می‌رسد، پلنگ خراسانی که دچار مصدومیت شدید شده بود، جان باخته است. سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت پلنگی که اواسط آذر ماه در منطقه حفاظت شده هزار مسجد شهرستان کلات به شکل زخمی از ناحیه سر و صورت پیدا شده بود، جان باخته است. شاید شنیدن خبر جان باختن این پلنگ به ظاهر مثل ده‌ها خبری که در طول روز می‌خوانیم و می‌شنویم اهمیت زیادی نداشته باشد، اما برای حیات وحش و محیط زیست اتفاق ناگواری است که جبران آن به این آسانی‌ها ممکن نیست.

«مهدی اله پور»، سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، در ادامه گفته است که پس از طی مراحل درمان اولیه در پلی کلینیک و بیمارستان دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد، روند درمان با تلاش شبانه روزی و مداوم کارشناسان حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی و تیم پزشکی و دام پزشکی انجام شد، ولی با وجود تلاش مداوم کادر درمان، متأسفانه به علت بیماری و وخامت حال، این گونه ارزشمند از چرخه زیستی حذف شد. جالب است بدانید که پلنگ ایرانی به لحاظ جثه، بزرگ‌ترین زیرگونه پلنگ در دنیاست که بومی غرب آسیاست و در فهرست جانوران «در معرض خطر انقراض» اتحادیه بین المللی حفاظت محیط زیست طبیعت قرار دارد.

طبق برآوردی که سال ۲۰۰۵ انجام شده، کمتر از ۱۳۰۰ پلنگ در گستره‌ای شامل قفقاز، ترکمنستان، جنوب روسیه، پاکستان، افغانستان و ایران زیست می‌کنند که گفته می‌شود، حداقل ۶۰ تا ۷۰ درصد این جمعیت در داخل مرز‌های ایران به سر می‌برند. به این ترتیب ایران مهم‌ترین زیستگاه پلنگ ایرانی در غرب آسیا محسوب می‌شود. براساس قانونی که در تاریخ ۲۵ تیر سال ۱۳۹۸ به روزرسانی شده جریمه شکار پلنگ در ایران۱۲۰ میلیون تومان است.

هرچند که اطلاعات دقیقی از دلیل زخمی شدن پلنگ هزار مسجد در دست نیست و مسئولان محیط زیست استان از اقداماتی برای مراقبت بیشتر از این گونه ارزشمند حیات وحش در استان خبر می‌دهند، اما هر کدام از ما درباره نگهداری و کمک به محیط زیست وظیفه‌ای مهم داریم تا بتوانیم شرایط بهتری را برای حیواناتی که در جغرافیای ما زندگی می‌کنند، ایجاد کنیم. منطقه هزار مسجد یکی از مناطق حفاظت شده استان خراسان رضوی است که وسعتی حدود ۱۱۲ هزار و ۷۱۴ هکتار با سیمای کوهستانی و صخره‌ای دارد که در شمال شرقی مشهد واقع شده است. گرگ، قوچ، میش و پلنگ از جمله گونه‌های جانوری مهم در این منطقه است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->