حملات مکرر انصارالله یمن به کشتی‌های دریای سرخ صدای دبیرکل سازمان ملل را درآورد افزایش شمار شهدای غزه به ۵۷ هزار و ۸۲۳ نفر (۲۰ تیر ۱۴۰۴) اوکراین: ارسال سلاح از سر گرفته شده است وزارت خارجه روسیه: تامین‌کنندگان سلاح کی‌یف حامی تروریست هستند تلاش ایران و افغانستان برای بازگشت عزتمندانه اتباع افغان بهروزآذر: تجاوزات رژیم صهیونیستی چندین خانواده را به شهادت رساند خواب تازه‌ای که ترامپ برای جنگ اوکراین و روسیه دیده است ! مشاور رهبر معظم انقلاب: شکست سیاست‌های ترامپ و نتانیاهو به بیداری ملت‌ها منجر شده است ورود معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده به مشهد جزئیات تازه از آسیب حمله ایران به پایگاه العدید قطر شرط دولت لبنان برای تحویل پسر قذافی اعلام شد راهپیمایی میلیونی یمنی‌ها در حمایت از غزه و عملیات تصاعدی علیه رژیم صهیونیستی همه‌چیز دربارهٔ «پ.ک.ک.»، حزب کارگران کردستان یک تروریست در چابهار به هلاکت رسید (۲۰ تیر ۱۴۰۴) بقایی: صدراعظم آلمان با حمایت از جنایات شنیع رژیم اسرائیل، اصول بنیادین منشور ملل متحد را نادیده گرفته است واکنش صداوسیما به اظهارات مصطفی کواکبیان درباره کاترین شاکدام + ویدئو امام جمعه تهران: غلط دیگری کنید، دو سوم دیگر تلاویو به جهنم می‌رود دادستانی تهران علیه نماینده پیشین مجلس اعلام جرم کرد (۲۰ تیر ۱۴۰۴) + جزئیات آیت‌الله علم‌الهدی: جنگ نظامی، اقتصادی و نرم، سه عرصه نبرد با دشمن است | مقاومت مردم در برابر دین‌زدایی از جامعه سابقه‌ای تاریخی دارد تیزر | پخش روایتی از حضور رهبر انقلاب در عزاداری شب عاشورای حسینیه امام خمینی(ره) از شبکه دو اولین تصاویر از عناصر پ.ک.ک در حال امحای سلاح‌هایشان پ.ک.ک به طور رسمی خلع سلاح خود را کلید زد سرلشکر حاتمی از پایگاه هوایی شهید لشگری بازدید کرد ۱۵ فلسطینی در غزه از بامداد امروز تاکنون به شهادت رسیدند (۲۰ تیر ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی به کشته شدن ۸۹۰ نظامی اسرائیلی در جنگ غزه اذعان کرد ادعا‌ی کواکبیان درباره کاترین شکدم در ایران تکذیب شد حضور قالیباف بر مزار شهدای تهاجم رژیم صهیونیستی
سرخط خبرها

چالش‌های روحانی در پسا ریاست جمهوری در مواجهه با نمایندگان مجلس

  • کد خبر: ۸۳۹۴۸
  • ۲۲ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۵
چالش‌های روحانی در پسا ریاست جمهوری در مواجهه با نمایندگان مجلس
به نظر می‌رسد که چالش‌های نمایندگان مجلس در دوره یازدهم با حجت الاسلام حسن روحانی، رئیس دولت‌های یازدهم و دوازدهم، حتی پس از پایان مسئولیت وی در پاستور نیز ادامه دارد و نمایندگان مجلس به دنبال طرح شکایت از رئیس جمهور پیشین هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در زمان حضور روحانی در پاستور، روابط پرتنشی میان نمایندگان مجلس و دولتمردان برقرار بود و در آن فضا، برخی نمایندگان، به دنبال طرح شکایت از وی و برخی دیگر از وزرای او بودند. توضیح آنکه در مردادماه و در حالی که روحانی روز‌های پایانی خود را در پاستور سپری می‌کرد، نمایندگان مجلس در موضوع ترک فعل تا استنکاف در ابلاغ قوانین از وی شکایت کردند و پرونده را به قوه قضاییه ارجاع دادند.

در همان زمان، محمدتقی نقدعلی، نماینده مجلس، درباره پرونده‌های استنکاف رئیس جمهور از قانون اساسی طبق ماده ۲۲۴ آیین نامه داخلی مجلس، اعلام کرد که پرونده‌های تخلفات آشکار رئیس جمهور نزد قوه قضاییه بوده است و این قوه وظیفه دارد در راستای عمل به مُر قانون به این پرونده‌ها رسیدگی کند؛ همچنین مجلس قصد دارد پس از اتمام دوران ریاست جمهوری روحانی، باتوجه به موقعیت و زمان، موارد دیگری را به قوه قضاییه اعلام کند. به دنبال پیگیری‌های مستمر برخی نمایندگان مجلس یازدهم مبنی بر شکایت از رئیس جمهور پیشین، نمایندگان روز سه شنبه ۲۰ مهر، در جریان گزارش نظارتی کمیسیون‌های اصل ۹۰ و کمیسیون قضایی مجلس درباره تخلفات دولت قبل و همچنین استنکاف از اجرای برخی قوانین قرار گرفتند.

مطابق گزارش کمیسیون قضایی مجلس درباره استنکاف دولت یازدهم و دوازدهم از اجرای قوانین، معاونت نظارت مجلس در پایان دوره دهم، تشخیص داده است که از میان ۲۴۲ فقره آیین نامه اجرایی و مقررات لازم التصویب، درمجموع تعداد ۱۶۹ فقره آیین نامه اجرایی تهیه و تصویب شده و ۷۳ فقره آیین نامه اجرایی در مهلت قانونی تهیه و تصویب نشده است که این موضوع مانع از اجرای کامل قوانین است.

بدین ترتیب، پس از گزارش کمیسیون قضایی درباره استنکاف دولت یازدهم و دوازدهم از اجرای قوانین، نمایندگان با اعمال ماده ۲۳۴ آیین نامه داخلی مجلس و ارسال گزارش کمیسیون حقوقی و قضایی درباره موارد اعلامی نقض، اجرای ناقص و استنکاف از اجرای اصل ۱۳۴ قانون اساسی و قوانین متعدد در موضوع تصویب نشدن تمام یا بخشی از مقررات و آیین نامه‌های اجرایی قوانین به قوه قضاییه موافقت کردند.

حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده شاهین شهر در مجلس، در گفتگو با «فارس»، با اشاره به نشست کمیسیون قضایی مجلس درباره شکایت از رئیس جمهوری پیشین گفت: چهار گزارش شکایت از رئیس دولت‌های یازدهم و دوازدهم در کمیسیون مطرح شده که یک مورد آن رد شده و یک مورد آن به تصویب اعضای کمیسیون رسیده است و در دو مورد هم قرار شد بعدا تصمیم گیری شود. اعضای کمیسیون قضایی در این جلسه به شکایت از حجت الاسلام روحانی به خاطر اهانت به منتقدان و مردم رأی مثبت دادند تا در قالب ماده ۲۳۴ آیین نامه داخلی مجلس موضوع، رسیدگی و گزارش نهایی آن به قوه قضاییه ارسال شود.

برخورد مجلس با روحانی، سیاسی است

جلال میرزایی، نماینده پیشین مجلس، در گفتگو با «ایلنا»، درباره استقرار کمیته‌ای ازسوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در مرکز تحقیقات استراژیک ریاست جمهوری پس از تشکیل پرونده علیه حسن روحانی، رئیس دولت‌های یازدهم و دوازدهم در این کمیسیون با عنوان اتهامی «ترک فعل ازسوی رئیس جمهور» گفت: ما برای توسعه کشور نیاز داریم به طور مستمر عملکرد دولت‌ها را آسیب شناسی و بررسی کنیم؛ اینکه یک دولت چه فرصت ها، منابع و امکاناتی دراختیار داشته و با این فرصت‌ها و منابعی که در دستش بوده است، چه سیاست‌ها و چه اقداماتی را درراستای توسعه کشور انجام داده است؛ کجا فرصت سوزی صورت گرفته است؛ کجا منابع هدر رفته است؛ کجا ضرر و زیان وارد شده است.

ایرادی ندارد که یک جریان سیاسی که در انتخاباتی پیروز می‌شود، کار بررسی و آسیب شناسی دولت‌ها و وزارتخانه‌ها را انجام دهد؛ این یک کار کارشناسی، خوب و سازنده است. وی افزود: معتقدم این کار مجلس که در ایام انتخابات هم، طومار نوشتند و شکایت از روحانی را مطرح کردند، راه علاج نیست؛ زیرا این اقدامات به توسعه کشور کمکی نمی‌کند. این برخورد‌ها سیاسی و شعاری است و نه تنها کمکی به حل مسائل ما و عبرت گرفتن از گذشته نمی‌کند، بلکه دستاوردی برای کسی هم تلقی نمی‌شود.

شکایت از روحانی با ۵۰۰ هزار امضا

ازسویی به گزارش «تسنیم»، نقدعلی، نماینده خمینی شهر در مجلس، در جلسه علنی اخیر مجلس گفت: هم اکنون شکایت از رئیس جمهور با ۵۰۰ هزار امضا به کمیسیون اصل ۹۰ تقدیم شده است؛ ضمن اینکه در گزارش تحقیق و تفحص از وضعیت بورسیه‌ها نیز اسم آقای روحانی و معاونش در صدر اسامی متخلفان ذکر شده است.

پیش از این هم نصرا... پژمان فر، نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، درباره ورود این کمیسیون به موضوع ترک فعل مسئولان با بیان اینکه در این پرونده‌ها کمیسیون از رئیس جمهور سابق شکایت کرده و پرونده‌ها به دادستان کل ارسال شده است، افزود: در پرونده مسکن کل سیاست‌هایی را که در این حوزه قرار به اجرا بوده است، بررسی کرده و از رئیس جمهور سابق (روحانی) به دلیل ترک فعل‌های که داشته شکایت کرده ایم. قطعا پرداختن به ترک فعل مسئولان می‌تواند تبعات مثبتی در جامعه داشته باشد؛ لذا ورود قوه قضاییه به موضوع ترک فعل مسئولان، امری بسیار مطلوب است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->