نوشیدن روزانه آب از بطری‌های پلاستیکی؛ معضلی پنهان برای سلامت دانشجوی جان‌باخته در انفجار آزمایشگاه دانشگاه تهران، اهل سبزوار خراسان رضوی بود افزایش تعداد جان‌باختگان سقوط بالگرد هلال احمر در اشترانکوه پیشگیری از سرطان پستان با خودمراقبتی و غربالگری سقوط بالگرد در اشترانکوه لرستان | جان‌باختن یک نفر و مصدومیت ۸ امدادگر هلال احمر (۱۱ مهر ۱۴۰۴) آسیب به ۳۰ بنای تاریخی اردستان در پی زلزله محققان درباره گسل مسبب زلزله زواره با بزرگی ۵.۳ توضیحاتی دادند (۱۱ مهر ۱۴۰۴) سقوط اتوبوس به دره در جاده دماوند| ۲۰ مسافر مصدوم شدند (۱۱ مهر ۱۴۰۴) ۱۲ تیم ارزیاب به محل زلزله زواره اردستان اعزام شدند زلزله نسبتا شدید زواره اصفهان را لرزاند + جزئیات | لرزش در تهران، قم و یزد هم احساس شد(۱۱ مهر ۱۴۰۴) حمله سگ‌های ولگرد به کودک ۴ ساله در شوش خوزستان اقدام کور تروریستی در قصرقند سیستان و بلوچستان | یک شهروند شهید شد + فیلم (۱۰ مهر ۱۴۰۴) هویت دانشجوی جانباخته حادثه اخیر دانشگاه تهران اعلام شد + عکس زلزله کرج را لرزاند + جزئیات (۱۰ مهر ۱۴۰۴) انفجار در آزمایشگاه دانشکده مواد دانشگاه تهران (۱۰ مهر ۱۴۰۴) انحراف یک دستگاه مینی‌بوس در آبادان، ۲۴ مصدوم بر جای گذاشت با خوردن این سبزیجات، وزنتان را به طور سالم کاهش دهید نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی: ما پول‌های کشور را صرف ناکارآمدی خودمان می‌کنیم احتمال تلف شدن فک‌های خزری به علت ویروس | به لاشه‌ها دست نزنید مراقبت ساده می‌تواند از کم‌شنوایی کودکان پیشگیری کند خوراکی‌های سالمی که باعث سنگ کلیه می‌شوند! باند کلاهبرداری خودرو با ۲۰ شاکی منهدم شد (۱۰ مهر ۱۴۰۴) | کلاهبرداری ۵۰۰ میلیارد ریالی با وعده فروش ماشین کمبود ۳ هزار و ۲۰۰ محیط‌بان در کشور جزئیات جدید از علت مرگ نوجوان ۱۴ ساله در مدرسه | دانش‌آموز صبح روز حادثه تنبیه شده بود ۲ توله خرس بر اثر برخورد با قطار در مرودشت تلف شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۰ مهر ۱۴۰۴) | کاهش دما به ۵ درجه در مناطق سردسیر وزیر میراث فرهنگی: تکمیل ۲۷۰۰ پروژه گردشگری در کشور منتظر سرمایه‌گذاری است همه خوراکی‌های بوفه مدارس موردتأیید دانشگاه علوم پزشکی هستند ۸ توصیه کلیدی برای ارتقای سلامت جسم و روان سالمندان
سرخط خبرها

خدمات تشخیصی درمانی سل رایگان شد

  • کد خبر: ۸۳۹۵۷
  • ۲۲ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۴
خدمات تشخیصی درمانی سل رایگان شد
خدمات تشخیصی درمانی رایگان بیماری سل در تمام سطوح بهداشتی درمانی در دسترس عموم مردم قرار دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، رییس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حال حاضر خدمات تشخیصی درمانی رایگان بیماری سل در تمام سطوح بهداشتی درمانی در دسترس عموم مردم قرار دارد.

دکتر زهرا نهبندانی با اشاره به اینکه ۲۳ مهرماه روز ملی سل نامگذاری شده است اظهار کرد: بیماری سل یک بیماری واگیردار عفونی است که عامل آن یک باکتری از نوع باسیل به نام مایکو باکتریوم توبرکلوزیس می‌باشد. زمانیکه عامل بیماری، ریه انسان را درگیر نماید بعنوان سل ریوی شناخته می‌شود و در صورت ابتلا سایر اعضاء بدن سل خارج ریوی گفته می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: سالانه در جهان حدود ۹ میلیون نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند و هر ساله حدود یک و نیم میلیون نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست می‌دهند. از طرفی بیش از ۹۰ درصد بیماری و مرگ ناشی از سل در کشور‌های در حال توسعه رخ می‌دهد.

رییس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیماری سل بجز لطمات اقتصادی، اثرات منفی غیرمستقیم دیگری نیز بر کیفیت زندگی بیماران یا افراد خانواده آن‌ها نظیر طرد شدن دارد تصریح کرد: حدود یک چهارم جمعیت جهان (حدود ۲ میلیارد نفر) به میکروب سل الوده هستند که در صورت ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن به بیماری سل مبتلا می‌شوند.

دکتر نهبندانی با تاکید بر اینکه آلودگی همزمان به ویروس ایدز خطر ابتلا به بیماری سل را به طور معناداری افزایش می‌دهد گفت: همزمان مقاومت دارویی (MDR) مشکل جدی و رو به فزونی در بسیاری از کشور‌های جهان می‌باشد.

وی خاطر نشان کرد: اگر چه در کشور طی ۵۸ سال اخیر شاهد کاهش چشم گیر بروز سل بوده ایم و اگر چه سل یک بیماری شناخته شده با درمان مشخص کوتاه مدت شش ماهه است، اما متاسفانه تعدادی از این بیماران یا به موقع تشخیص داده نمی‌شوند و یا در نتیجه درمان ناقص تبدیل به یک بیمار مقاوم به درمان می‌شوند لذا همچنان بیماری سل دارای رتبه دهم از نظر بار بیماری‌ها در جهان می‌باشد.

وی سرفه بیش از دو هفته، وجود خلط، کاهش وزن، عرق شبانه و تب طولانی مدت را از جمله علائم این بیماری عنوان کرد و گفت: فرد مبتلا به سل می‌تواند سالانه ۱۷ نفر دیگر را آلوده کند بنابراین کنترل سل وقتی میسر است که بتوان بیمار مبتلا به سل را در مراحل اولیه شناسایی کرد و او را تحت درمان کامل قرار داد.

دکتر نهبندانی تاکید کرد: بیماری سل فراتر از یک بیماری عفونی، یک پدیده اجتماعی است و لذا دستیابی به هدف حذف آن تا سال ۲۰۵۰ بجز از طریق ایجاد یک عزم ملی، برنامه ریزی و مشارکت همه جانبه امکان پذیر نخواهد بود.

منبع: وبدا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->