سرگذشت واقعی کارمندی که با یک تصادف فهمید ناخواسته پیک مواد مخدر شده است! دستگیری ۲ زورگیر مسلح که فقط ۱۶ سال سن داشتند | اعترافات تلخ و هولناک متهمان در کلانتری سپاد مشهد ریزش پل در کربلا حادثه آفرید + فیلم (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) آغاز ثبت‌نام آزمون لیسانس به پزشکی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ + لینک چگونه در ۲۰  گام فرزندانمان را برای آغاز سال تحصیلی جدید آماده کنیم؟ | شروع بی دغدغه مهر یک لبخند چندمیلیونی ترسناک قسمتی از اموال صندوق ذخیره فرهنگیان رفع توقیف شد مهلت ثبت سفارش کتاب‌های درسی تا ۳۰ شهریور ۱۴۰۴ تمدید شد | جاماندگان هر چه سریع‌تر اقدام کنند میزان ارزآوری گردشگران سلامت ۴ برابر گردشگران عادی است بزرگ‌ترین فرش تصویری جهان به خراسان جنوبی آمد اعتراض داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش ۱۴۰۴ به سهمیه‌ها + جزئیات درخواست‌ها یادی از محمد خجسته باقرزاده، خیر مشهدی حامی بیماران کلیوی | سایه بلند یک خانواده اصلاحات مربوط به ظرفیت پذیرش دانشجویان در رشته‌های پزشکی به زودی اعلام می‌شود صدور حکم قصاص برای قاتل منصوره قدیری جاوید، خبرنگار ایرنا بهترین زمان برای خوردن سالاد، قبل یا بعد غذا؟ توصیه‌های پزشکی درباره انتخاب و استفاده صحیح از کوله‌پشتی کودکان اهدای عضو نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) قطع برق ۷۹ دستگاه اجرایی به خاطر پرمصرف‌بودن | مشهد، پیشتاز در نصب کنتور‌های هوشمند طرز تهیه شربت زعفران بسیار خوشمزه و ساده انتقال آب از دریا؛ ضرورت امروز است نه راه‌حل فردا سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: در سال جدید، کمبود معلم نخواهیم داشت زنی که متهم است با تصادف ساختگی شوهرش را کشته است: من شوهرم را نکشتم! تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان صندوق فولاد پرداخت شد (۱۵ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۱۵ شهریور ۱۴۰۴) | دمای مشهد بدون نوسان محسوس تا پایان هفته ارسال پیامک ماهانه دستمزد و نوع شغل | بیمه‌‎شدگان مغایرت را اعلام کنند ردپای کوتاهی‌ها در ناترازی انرژی زیر ذره‌بین سازمان بازرسی افرایش موارد ابتلا به کرونا در مشهد | بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفلوانزا چه ماه‌هایی است؟ اجرای تجمیع صندوق بازنشستگی فولاد با صندوق بازنشستگی کشوری کسب رتبه نخست مناسب‌سازی معابر و مبلمان شهری توسط خراسان رضوی
سرخط خبرها

واکسن‌نزن‌ها علیه سلامت مردم | این بار هشتگ‌ «نه به واکسن»!

  • کد خبر: ۸۴۰۹۹
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۷
واکسن‌نزن‌ها علیه سلامت مردم | این بار هشتگ‌ «نه به واکسن»!
۶۸ درصد جامعه هدف خراسان رضوی واکسن زده‌اند، اما هنوز شهروندانی هستند که برای دریافت واکسن مقاومت می‌کنند.

الهام مهدیزاده | شهرآرانیوز؛ یادمان نرفته است. هنوز چند هفته بیشتر نگذشته است، چند هفته از روز‌هایی که فرستادن پیام تسلیت و ابراز همدردی شده بود پای ثابت دل مشغولی‌های روزانه مان؛ روز‌هایی که با فوت روزانه ۷۰۰ بیمار، تلخ‌تر از هر چه تلخ در ذهنمان ثبت شدند؛ روز‌هایی که در به در دنبال پیدا کردن کپسول اکسیژن و سرم قندی بودیم؛ روز‌هایی که محال بود زیر لب نگوییم: «اگر واکسن بود.»
روز‌هایی که از چهره‌های مشهور تا فعالان سیاسی همه خواستار ورود واکسن و پایان دادن به همه گیری کرونا در کشور بودند.

از اواخر مردادماه، اما ورود محموله‌های واکسن به کشور شتاب گرفت و حالا آن طور که مسئولان گمرک ایران آمار داده اند، فقط تا ۲۰ مهرماه، ۶۵ محموله واکسن کرونا وارد کشور شده است که مجموع واکسن‌های دریافتی ایرانی‌ها را از مرز ۹۲ میلیون دز گذرانده است. با این واردات رکورد تزریق واکسن در کشور نیز با ثبت تزریق ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار دز واکسن در یک هفته شکسته شد. در کنار این اخبار با سردی هوا و کاهش رعایت شیوه نامه‌ها از سوی برخی شهروندان، مسئولان خیزگرفتن کرونا برای شروع موج ششم را هشدار می‌دهند؛ مسئله‌ای که خود دلیلی است برای تسریع واکسیناسیون و ایمن شدن جامعه.

۶۷ درصد خراسانی‌ها واکسن نوبت اول را دریافت کرده اند

اسفند سال ۹۹ واکسیناسیون عمومی آغاز شد، اما مرداد ۱۴۰۰ روند ورود واکسن به کشور شتاب بی سابقه‌ای گرفت تا جایی که فقط در شهریور و بر اساس آمار‌های وزارت بهداشت ودرمان، ۳۳ میلیون و ۶۴۳ هزار و ۹۹۶ دز وارد کشور شد. در سه هفته ابتدایی مهر ماه نیز ۳۲ میلیون و ۵۲۵ هزار دز واکسن کرونا به کشورمان تحویل داده شده است. با این داشته‌ها مسئولان وزارت بهداشت ودرمان قول اتمام واکسیناسیون عمومی را تا بهمن ماه دادند.

بر همین اساس مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد وضعیت واکسیناسیون در محدوده زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد را تا چهارشنبه هفته گذشته به این شرح اعلام می‌کند: ۳ میلیون و ۸۵۹ هزار و ۹۰۷ دز واکسن به جمعیت ۱۲ سال به بالا تزریق شده است که از این تعداد ۲ میلیون و ۷۵۷ هزار و ۵۸۰ مورد دز واکسن مرحله اول بوده است.

به گفته دکتر محمد جعفر صادقی این تعداد واکسن نوبت اول معادل ۹/۶۷ درصد جمعیت زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد است. اما فاصله آماری تعداد واکسیناسیون دز دوم با آمار‌هایی که دکتر صادقی می‌دهد در مقایسه با دز اول فاصله درخور توجهی دارد. بر اساس آمار او تا تاریخ اعلامی؛ در دانشگاه علوم پزشکی فقط یک میلیون و ۱۰۲ هزار و ۳۳۷ دز واکسن برای نوبت دوم تزریق شده است.

فقط ۲۷ درصد جمعیت استان ایمن شدند

به گفته مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد این آمار مؤید آن است که تنها ۲۷ درصد جمعیت استان با دریافت دو نوبت واکسن در برابر کرونا ایمن شده اند. صادقی تأکید دارد که دریافت یک نوبت واکسن نمی‌تواند سبب ایمنی فرد در برابر بیماری شود و در این باره تا زمانی که ۷۰ درصد جمعیت دو دز واکسن خود را دریافت نکنند ایمنی جمعی جامعه در برابر بیماری کرونا ایجاد نمی‌شود.

چرا نوبت اولی‌ها دز دوم را دریافت نکرده اند؟

صادقی فاصله آماری تعداد دریافت کنندگان نوبت اول و نوبت دوم را برآمده از چند دلیل می‌داند. اولین دلیل او زمان انتظار ۲۸ روزه تا ۳ ماهه برای دریافت نوبت دوم واکسن است. به گفته او برخی از افرادی که واکسن دریافت کرده اند هنوز نوبت دریافت نوبت دوم آن‌ها نرسیده است. بخش از این افراد نیز کسانی هستند که در فاصله میان دو نوبت دز کرونا، مبتلا شده اند و باید دوران بیماری و فاصله زمانی بعد از بهبود را سپری کنند.

اما دسته دیگر افرادی هستند که با وجود دریافت نوبت اول واکسن و گذشت زمان، سراغ دریافت نوبت دوم واکسن خود نرفته اند. دکتر صادقی قبل از هر توضیح تکمیلی، تأکیدش را بر این موضوع قرار می‌دهد که بدون دریافت دو نوبت واکسن، فرد در برابر بیماری کرونا ایمن نمی‌شود؛ بنابراین این تصور که با یک نوبت دریافت واکسن ایمن می‌شویم، تصور نادرستی است.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه از این طرز تفکر مصداقی می‌آورد. در گروه سنی ۸۰ سال به بالای استان ۸۲ درصد در نوبت اول واکسینه شدند، اما تنها ۷۱ درصدشان واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.
دکتر صادقی تنها راه برون رفت از پیک‌های بعدی کرونا را افزایش جمعیت واکسینه شده‌ها می‌داند و معتقد است با ۲۷ درصد جمعیتی که در استان دو دز واکسن دریافت کرده اند، نمی‌توان به جمع شدن کرونا و نیامدن موج‌های بعدی اش دلخوش باشیم.

۴۲ درصد دانش آموزان نوبت اول را دریافت کرده اند

آخرین وضعیت واکسیناسیون دانش آموزان در برابر کرونا را نیز مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد این طور گزارش می‌دهد: تاکنون ۵۴ درصد جمعیت دانش آموزان ۱۵ تا ۱۹ سال واکسن نوبت اول را دریافت کرده اند. همچنین ۴۲ درصد جمعیت دانش آموزی ۱۰ تا ۱۴ سال نیز واکسن دریافت کرده اند.

هیاهو برای زدن واکسن | روز‌هایی که بعضی برای واکسن تا ارمنستان رفتند

دوماه قبل- هم زمان با تیرماه و مردادماه و اوج گرفتن کرونا در ایران و به تبع آن اوج گیری خواسته مردمی برای دریافت هرچه سریع‌تر واکسن کرونا، سفر به کشور‌های همسایه از جمله ارمنستان به منظور دریافت واکسن اوج گرفت. هزینه سفر به ارمنستان حدود ۸ میلیون تومان بود. البته این رقم تنها برای یک دز واکسن بود و افراد واکسینه شده باید به فاصله حدود ۱۲ هفته برای دریافت دز دوم واکسن به ایروان سفر می‌کردند.

با یک محاسبه سر انگشتی، واکسن آسترازنکای حدودا سه دلاری برای مسافران ایرانی حداقل ۳۰۰ دلار هزینه برداشت. در این بین، اما برخی به بازار سیاه و خرید واکسن از این بازار روی آوردند. اینجا هم البته باز جیب مردم بود که خالی می‌شد و واکسن آسترازنکا تا ۵۵ میلیون تومان نیز به فروش می‌رسید.

هیاهو برای نزدن واکسن | پویش نه به واکسن!

یک ماه قبل- شهریور ماه اوج ورود واکسن به ایران بود تا جایی که واکسیناسیون در برخی مراکز بهداشتی کشور شبانه روزی شد. هنوز یک ماه از روز‌های ترند شدن هشتگ‌های «واکسن بخرید» نگذشته بود که دوباره تب هشتگ‌های واکسنی در فضای مجازی بالاگرفت، اما برخلاف چهار هفته قبل این بار هشتگ‌ها «نه به واکسن» بود. در این موقعیت این سؤال مطرح می‌شود که طی یک ماه و پس از تسهیل واکسیناسیون چه اتفاقی رخ داده است که حالا عده‌ای «نه به واکسن» را مطرح می‌کنند؟ و چرا این افراد یک ماه قبل در برابر هشتک واکسن بخرید، سکوت کرده بودند؟ این موارد در شرایطی است که آمار ابتلا به کرونا هم زمان با شروع پاییز و بیماری‌های فصلی زمستان رو به رشد است و مسئولان از هم اکنون آژیر هشدار خیز ششم را به صدا در آورده اند.

خارج از هشتگ‌ها | هزینه هر واکسنی که رایگان داده می‌شود

تیرماه امسال و هم زمان با اوج گیری درخواست‌ها برای خرید واکسن، موضوع تأمین بودجه این خرید مطرح شد. وزیر نیروی سابق از واریز ۱۱۵ میلیون فرانک سوئیس از منابع ارزی موجود در بانک تجارت عراق، برای دریافت ۱۶ میلیون دز واکسن کوواکس گفت. عبدالناصر همتی، رئیس سابق کل بانک مرکزی کشور، نیز اردیبهشت ماه گفته بود که بانک مرکزی حداقل ۱۰۰ میلیون دلار ارز،  برای واردات واکسن کرونا تخصیص داده است. به گفته او بر مبنای قرارداد کوواکس، ۱۷۸ میلیون دلار هم برای ۱۶.۸ میلیون دز واکسن کرونا تخصیص یافته بود که قسط اول آن نیز پرداخت شده بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->