امیررضا وثوقی | شهرآرانیوز؛ با توجه به گزارشهای مردمی و بررسی داروخانههای شهر در روزهای گذشته، کیت تشخیص قندخون در بازار بهشدت کم شده است و بیماران و همراهان آنها برای یافتن این کالای مهم با مشکلات فراوانی روبهرو شدهاند. در اینباره برخی شهروندان در تماس با شهرآرا خواستار پیگیری دلایل کمبود این کالا شدند.
یکی از این بیماران دیابتی در گفتگو با خبرنگار ما و با بیان اینکه برای یافتن کیت تشخیص قندخون به بیشتر داروخانهها و فروشگاههای توزیعکننده کالای طبی سر زدهام، گفت: با اینکه این داروخانهها همیشه کیت تشخیص داشتهاند، یکباره این کالا در بازار کمیاب شده و این موضوع مشکلات فراوانی برای بیماران دیابتی به وجود آورده است.
اندازهگیری منظم قندخون نقش مؤثری در روند درمان بیماری دیابت دارد و با توجه به اینکه این کیت برای قشر زیادی از بیماران دیابتی کالایی ضروری محسوب میشود، دلایل توزیع نامناسب کیت تشخیص قندخون و التهاب کنونی بازار توزیع آن را از مسئولان دانشگاه علومپزشکی مشهد جویا شدیم.
کارشناسمسئول نظارت و ارزیابی ملزومات و تجهیزات پزشکی دانشگاه علومپزشکی مشهد درباره آخرین وضعیت توزیع کیتهای تشخیص قندخون با بیان اینکه کاهش دسترسی بیماران به این کیتها موقتی است، به شهرآرا گفت: بهتازگی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت فروش کیتهای تشخیص قندخون را منوط به ثبت عاملان فروش این محصول در سامانه وزارت بهداشت کرده و این موضوع باعث کاهش توزیعکنندگان این محصول و التهاب در بازار این کیتها شده است.
امیر نائب افزود: بر این اساس واردکنندگان ملزم هستند که این کالا را فقط در اختیار عاملان فروشی قرار دهند که در سامانههای اعلامشده از سوی سازمان غذا و دارو ثبتنام کردهاند. وی با بیان اینکه ثبت مشخصات و میزان فروش توزیعکنندگان موجب رهگیری دقیق کیت تشخیص قندخون میشود، افزود: با توجه به واردات این کالا با ارز حمایتی، نظارت بر عاملان فروش در آینده زنجیره تأمین مناسبی برای کیت تشخیص قندخون فراهم میکند.
نائب اظهار کرد: با توجه به اینکه این موضوع بهتازگی در دستورکار سازمان غذا و دارو قرار گرفته است، شاید برخی داروخانهها و اصناف توزیعکننده این کیتها هنوز در سامانه مربوط ثبت نشده و از زنجیره توزیع این محصول حذف شدهاند. به همین دلیل کیت تشخیص قندخون در بازار کم شده است.
کارشناسمسئول نظارت و ارزیابی ملزومات و تجهیزات پزشکی دانشگاه علومپزشکی مشهد با اشاره به اینکه پس از ثبتنام کامل توزیعکنندگان این کیتها مشکلات در زمینه توزیع این کالا حلوفصل میشود، تصریح کرد: با توجه به وعدهها و برنامهریزی انجامشده، مشکلات توزیع و دسترسی بیماران به این کالا بهزودی رفع میشود، مگر اینکه سرشاخههای اصلی توزیع کیت تشخیص قندخون، کالا را به شهرستانها ارسال نکنند.
وی گفت: دریافت این کیتها با کارتملی شدنی است. عاملان فروش مشخصات افراد دریافتکننده این کیتها را ثبت کنند تا زنجیره توزیع بهدرستی طی شود.
نائب با بیان اینکه بیشتر کیتهای تشخیص قندخون وارداتی است، افزود: دسترسی به این کیتها کمی دشوار شده است، اما با اضافهشدن داروخانهها به این سامانه، التهاب کنونی در بازار کاهش مییابد.