آغاز ثبت‌نام متقاضیان حضور در راهپیمایی اربعین+ لینک ثبت‌نام (۲۷ تیر ۱۴۰۴) اوحدی: حقوق شهدای غیرنظامی در هیئت دولت تعیین تکلیف می‌شود تأکید رئیس بنیاد شهید بر مستندسازی دقیق از زندگی شهدای جنگ ۱۲ روزه افتتاح مشترک سامانه سجا بین ایران و عراق برای تسهیل تردد زائران رئیس ستاد اربعین عراق: تأمین امنیت زائران برای ما در اولویت قرار دارد افتتاحیه مدرسه دارالعلم در حرم امام‌رضا(ع) توقیف یک تریلی با راننده ۱۳ ساله شهادت ۳۴ دانش آموز ایرانی به دست رژیم کودک کش اسرائیل در جریان جنگ ۱۲ روزه + تصاویر و اسامی مشهد در آستانه میزبانی از جمعیت میلیونی زائران در دهه پایانی صفر ۱۴۰۴ | ثبت‌نام ۴۵۰ کاروان پیاده تا امروز (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیام آیت‌الله سیستانی در پی فاجعه الکوت عراق استقبال از پیکر «سردار شهید غلامحسین غیب‌پرور» در فرودگاه شیراز (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گذر از مرز مهران در کمتر از ۵ ثانیه | همه چیز برای زائران اربعین مهیاست لزوم اجرای طرح ملی احیای پیوند قرآن و مسجد همایش بانوان زینبیِ عرب‌زبان در حرم امام‌رضا(ع) برگزار شد زائران اربعین در چه رده سنی نیاز به مجوز ندارند؟ پیکر مطهر شهید «سید حسن حسینی‌نژاد» در مشهد تشییع می‌شود + جزئیات افزایش تعداد متقاضیان حوزه علمیه خراسان نسبت به سال ۱۴۰۳ کتابخانه مرکزی حرم رضوی، میزبان نشریات با محور «کودک، فلسطین و محرم» رویداد ملی «ایران برنده بازی» با محوریت مقاومت، ۶ میلیون مخاطب را جذب کرد روایت عاشورا بر روی نمادین‌ترین سازه‌های شهری ایران
سرخط خبرها

راز هراس مستکبران از پیامبر اسلام(ص)

  • کد خبر: ۸۵۰۰۳
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۱
راز هراس مستکبران از پیامبر اسلام(ص)
محمد الهی‌خراسانی - استاد و پژوهشگر حوزه علمیه مشهد

از روز نخستی که پیامبر اسلام (ص) رسالتش را آشکار کرد، تا امروز همواره جریان استکبار و قدرت طلبان زرمدار در برابر پیامبر ایستاده و از هیچ گونه دشمنی فروگذار نکرده است. به راستی مشکل آن‌ها با پیامبر چیست و چرا این قدر از محبوبیت و نفوذ او در دل‌ها می‌هراسند؟ راز این هراس را باید در مهم‌ترین ویژگی اولیای الهی جست وجو کرد که همان «عبودیت» و بندگی خداست؛ همچنان که در نماز شهادت می‌دهیم: «و أشهد أن محمدا عبده و رسوله.» پس پیامبر ما ابتدا عبد خدا بود و بعد از آن رسول خدا.

این عبودیت فقط در عبادات و معنویات خلاصه نمی‌شود و همه عرصه‌های زندگی فردی و اجتماعی پیامبر را در بر می‌گیرد؛ به این معنا که تنها دغدغه او بندگی خدا و اطاعت از اوست و از هیچ چیز و هیچ کس جز خدا حساب نمی‌برد و به هیچ چیز و هیچ کس جز خدا امید ندارد. نه هواوهوس‌های نفسانی مسیر او را تعیین می‌کند و نه تطمیع و تهدید دیگران مسیرش را تغییر می‌دهد. به طبع چنین شخصیتی نه اهل معامله است و نه عقب نشینی و فقط به تکلیف الهی خویش می‌اندیشد و سربلندی در پیشگاه خدا.

کابوس مستکبرانی که موجودیتشان با ستمکاری و پایمال کردن حقوق انسان‌ها گره خورده است، قدرت یافتن دین دارانی است که فقط خودشان را بنده پروردگارشان می‌دانند و فقط در برابر او سر خم می‌کنند. آن‌ها مهم‌ترین مانع فزون طلبی‌های مستکبران اند. اما دین دارانی که عبودیت را در عبادت و مناسک معنوی دین خلاصه کرده اند و در عرصه‌های گوناگون زندگی، خودشان را به افکار و اراده‌های گوناگون بشری سپرده اند، خطری برای ارباب زر و زور ندارند. «سکولاریسم» به معنای «دین زدایی از عرصه‌های اجتماعی و سیاسی» با همین هدف به وسیله غرب در کشور‌های اسلامی تبلیغ و ترویج می‌شود. سکولار‌ها نمی‌گویند خداپرست نباش، بلکه می‌گویند پای خداپرستی را به زندگی خانوادگی و مناسبات اجتماعی و سیاسی باز نکن.

درحالی که پیامبر آمده است بگوید این خداپرستی را باید در همه ابعاد زندگی ات جاری کنی. زندگی خانوادگی ات، فضای کسب وکارت و مناسبات سیاسی و اقتصادی جامعه ات همه باید رنگ خدایی داشته باشد. پس پیروان پیامبر، هم عابدان شب هستند و هم شیران روز؛ شیرانی که از رویارویی با موانع و مشکلات نمی‌هراسند و با توکل به خدا، آنچه را که تکلیف خود می‌دانند، عملی می‌کنند.

این شجاعت نیز در همان عبادت‌ها و شب زنده داری‌ها ریشه دارد؛ عبادتی که فقط تجربه‌ای معنوی نیست، بلکه جلوه خداباوری مؤمنانی است که فقط در برابر او زانو می‌زنند و هیچ قدرت دیگری نمی‌تواند آن‌ها را به زانو دربیاورد. در قرآن کریم نیز در وصف پیروان حقیقی پیامبر (ص)، سرسختی در برابر کافران و مهرورزی به مؤمنان با عبادت و سجده در برابر پروردگار گره خورده است و این همان امتداد خداپرستی در همه عرصه‌های اجتماعی و سیاسی است. خداپرستی با دنیاپرستی جمع نمی‌شود و جلوه‌های زندگی دنیایی مؤمنان را اسیر خود و ناملایمات و دشواری‌ها نیز آنان را زمین گیر نمی‌کند.

این روحیه و این سبک زندگی عرصه را بر مستکبران تنگ می‌کند و تمام معادلات مادی آن‌ها را برای سلطه بر بشریت به هم می‌ریزد و این راز هراس آنان از پیامبری است که آیین او پس از گذشت هزاروچهارصدسال همچنان مهم‌ترین چالش آنان است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->