به گزارش شهرآرانیوز، مطالعات متعددی برای آزمایش این نظریه انجام شده است که دهانشویهها میتوانند در مبارزه با کووید-19 در دهان نقش داشته باشند. دهانشویههای مختلف مورد استفاده در این تحقیق شامل کلرهگزیدین، اتانول، پوویدون-ید، کلریداستیلپیریدینیوم و پراکسیدهیدروژن بود.
ارزیابی انجام شده تایید کرد که این دهانشویهها میتوانند به طور بالقوه غشای لیپیدی ویروس را مختل کنند و میتوانند برای توقف بیشتر انتقال کروناویروس استفاده شوند.
آنها شرایطی را ایجاد کردند که مجاری دهان را در شرایط آزمایشگاهی شبیهسازی میکردند و نتایج را ثابت کردند که پس از استفاده از این دهانشویهها میتوان بار ویروسی را در حفره دهان کاهش داد.
گروهی دیگر از محققان نقش دهانشویهها را در دندانپزشکی در دوران همهگیری بررسی کردند. آنها مزایا و معایب استفاده از دهانشویههای معمولی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. مطالعه آنها نشان میدهد که بیماران تحت درمان دندانپزشکی باید قبل از انجام هرگونه عمل دندانپزشکی از دهانشویه استفاده کنند تا خطر ابتلا به کووید19را به حداقل برسانند.
آیا دهانشویه میتواند انتقال ویروس کووید-19 را کاهش دهد؟
ویروس کووید-19 از طریق حفره دهان وارد بدن انسان میشود و از طریق آئروسلها (ذرات ریز شناور در هوا) منتقل میشود. مطالعات متعددی در مورد تاثیر دهانشویهها بر کووید19 انجام شده است.
اکثر آنها نشان میدهند که استفاده از دهانشویههای خاص از رقیقکنندههای مناسب میتواند به طور بالقوه بار ویروسی را در حفره دهان کاهش دهد. و میتواند انتقال ویروس را بیشتر کاهش دهد، به ویژه در شرایط بالینی مانند درمان دندانپزشکی یا در حین معاینه دهان و حلق که باید ماسک را بیرون آورد.
نتیجه
در حالی که نتایج این مطالعات بسیار امیدوار کننده است، همه آنها در شرایط آزمایشگاهی انجام شدهاند. تاثیر آن در شرایط واقعی ناشناخته باقی مانده است. برای ارزیابی نتایج این دهانشویهها نیاز به آزمایشات بالینی و مبتنی بر جمعیت است. یک محقق پیشنهاد میکند که دهانشویه حتی میتواند به طور خاص برای این منظور طراحی شود.
اگرچه این دهانشویهها پتانسیل کاهش شیوع کووید19 را دارند، اما توجه به این نکته ضروری است که استفاده از دهانشویهها نباید جایگزین شیوههای جاری ماسک زدن و فاصلهگذاری اجتماعی شود.
منبع: ایرنا